ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czČas nakupovat: Zlato se propadlo na více než čtyřměsíční minimum

    Čas nakupovat: Zlato se propadlo na více než čtyřměsíční minimum10. 8. 2021 • Cena zlata se v pondělí propadla na více než čtyřměsíční minimum, protože „silné údaje“ o zaměstnanosti v USA posílily očekávání brzkého omezení podpůrných opatření americké centrální banky – Federálního rezervního systému (Fed).

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czCena zlata klesla pod 1700 dolarů za troyskou unci, později část ztrát smazala

    9. 8. 2021 • Cena zlata dnes přechodně sestoupila pod 1700 dolarů (zhruba 36.700 Kč) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu), a dostala se tak na nejnižší úroveň za více než čtyři měsíce. Později ale část ztrát smazala. Poptávku po žlutém kovu podkopávají příznivé údaje o trhu práce ve Spojených státech, které podporují vyhlídky na dřívější začátek zpřísňování měnové politiky americké centrální banky (Fed).

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czCena zlata klesla pod 1700 dolarů za troyskou unci, později část ztrát smazala

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czGraf dne: GOLD (09.08.2021)

    Graf dne: GOLD (09.08.2021)9. 8. 2021Zlato a také stříbro vyčnívaly z dnešní jinak poklidné asijské seance. Futures na zlato začaly obchodní den bez výrazn...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    patria.czJens Weidmann varoval před vysokou inflací v Evropě. Zlato, stříbro i futures dnes ráno klesají

    Jens Weidmann varoval před vysokou inflací v Evropě. Zlato, stříbro i futures dnes ráno klesají9. 8. 2021 • Úřad práce dnes zveřejní údaje o nezaměstnanosti za červenec. Člen Rady guvernérů Evropské centrální banky Jens Weidmann varoval, že inflace v eurozóně by mohla zrychlit rychleji, než se očekávalo.

    1 minuta čtení na patria.cz

    finex.czČNB na nákupech zlata. Došlo ke změně v jejím vztahu k cennému kovu?

    ČNB na nákupech zlata. Došlo ke změně v jejím vztahu k cennému kovu?8. 8. 2021 • Česká národní Banka od prosince minulého roku třikrát navýšila své rezervy cenného kovu. Aktuálně má tohoto cenného kovu ve svých rezervách necelých deset tun. Mění snad centrální banka svůj názor na tento cenný kov a začne zlato do svých devizových rezerv nakupovat více? Aktuálně totiž Česko v objemu zlata, které vlastní, zaostává nejen za svými geografickými sousedy.

    1 minuta čtení na finex.cz

    zlato.czPomstychtivý dolar „vyřazuje“ komodity. Včetně zlata

    Pomstychtivý dolar „vyřazuje“ komodity. Včetně zlata8. 8. 2021Zlato zažilo nejhorší dny a týdny za poslední téměř dva měsíce, když se propadlo na 1750 dolarů za troyskou unci, protože dolar se vrátil na scénu na základě aktuální zprávy o zaměstnanosti ve Spojených státech. Zpráva znovu vyvolala otázky ohledně stimulů, které Federální rezervní systém (Fed), tedy americká centrální banka, poskytuje tamnímu trhu a ekonomice.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czMladí Jihokorejci se v nejisté době obracejí ke zlatu

    Mladí Jihokorejci se v nejisté době obracejí ke zlatu8. 8. 2021 • Máme tu další průzkum. Podle něj mladí Jihokorejci, nyní prý v nejistém období jejich života „horečně nakupují a prodávají zlato“. Analytici tvrdí, že mladí lidé v jižní části válkou rozděleného poloostrova investují do zlata, jako by nakupovali akcie.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czReálné výnosy klesají, zlato hledá přestávku

    Reálné výnosy klesají, zlato hledá přestávku7. 8. 2021Zlato se sice obchoduje na vyšší úrovni, ale stále v rámci nedávno stanoveného rozpětí a prozatím zůstává zaseknuté těsně pod rezistencí na úrovni 1835 dolarů za troyskou unci. „Po návratu z dovolené jsem si jako první otázku musel položit, proč se zlato neobchoduje o dost výše,“ píše ve svém nejnovějším komentáři Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czSpotřeba zlata v Číně v prvním pololetí ožila

    Spotřeba zlata v Číně v prvním pololetí ožila6. 8. 2021 • Spotřeba zlata v Číně se v roce 2020 propadla o téměř dvacet procent, zejména kvůli pandemii koronaviru, avšak v první polovině letošního roku se prudce zvedla, informoval čínský server Global Times.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czCeny zlata se mohou během tří až pěti let zdvojnásobit

    Ceny zlata se mohou během tří až pěti let zdvojnásobit5. 8. 2021Zlato je připraveno k růstu na nová maxima, protože investoři podceňují rizika spojená s uvolňováním masivních stimulačních opatření ze strany centrálních bank, uvedl manažer fondu, který v roce 2016 předpověděl rekordní loňský vzestup tohoto kovu. Diego Parrilla řekl, že se drží svého názoru, že ceny zlata by mohly v příštích třech až pěti letech vzrůst na 3 000 až 5 000 dolarů za unci.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czSpotřebitelské investice do zlata ve druhém čtvrtletí vzrostly

    Spotřebitelské investice do zlata ve druhém čtvrtletí vzrostly4. 8. 2021 • Podle nejnovější zprávy Světové rady pro zlato (WGC, World Gold Council) o trendech v poptávce po zlatě se spotřebitelské investice do zlata ve druhém čtvrtletí roku 2021 zvýšily o devět procent oproti prvnímu čtvrtletí roku 2021 na 955,1 tuny a je v přibližně stejné výši, jako ve stejném období loňského roku, kdy činila 960,5 tuny.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato i stříbro letos zlevnily o šest procent, zdražují však technické kovy

    Zlato i stříbro letos zlevnily o šest procent, zdražují však technické kovy3. 8. 2021 • Cena zlata se v červenci vrátila k růstu. V sedmém letošním měsíci žlutý kov posílil o tři procenta na 1830 dolarů za troyskou unci, od začátku roku ale stále ztrácí téměř šest procent. Stříbro od ledna oslabilo o více než šest procent na 25,5 USD. Jeho cena klesla i v červenci. Dále rostou technické kovy, které profitují z oživení průmyslu.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    forbes.czZlato i stříbro letos zlevnily o šest procent, zdražují však technické kovy

    Zlato i stříbro letos zlevnily o šest procent, zdražují však technické kovy2. 8. 2021 • Cena zlata se v červenci vrátila k růstu. V sedmém letošním měsíci žlutý kov posílil o tři procenta na 1830 dolarů za troyskou unci, od začátku roku ale stále ztrácí téměř šest procent. Stříbro od ledna oslabilo o více než šest procent na 25,5 dolaru. Jeho cena klesla i v červenci. Dále rostou technické kovy, které profitují z oživení průmyslu, řekl analytik společnosti Golden Gate CZ Marek Brávník.

    3 minuty čtení na forbes.cz

    fxstreet.czZlato i stříbro letos zlevnily o šest procent, zdražují však technické kovy

    Zlato i stříbro letos zlevnily o šest procent, zdražují však technické kovy1. 8. 2021 • Cena zlata se v červenci vrátila k růstu. V sedmém letošním měsíci žlutý kov posílil o tři procenta na 1830 dolarů za troyskou unci, od začátku roku ale stále ztrácí téměř šest procent. Stříbro od ledna oslabilo o více než šest procent na 25,5 USD. Jeho cena klesla i v červenci. Dále rostou technické kovy, které profitují z oživení průmyslu. ČTK to řekl analytik společnosti Golden Gate CZ Marek Brávník.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    lidovky.czZlato a stříbro zlevnily. Zdražují však technické kovy, dřevo i elektřina

    2 minuty čtení na lidovky.cz

    zlato.czV Německu se ukrývá 3 200 tun zlata a stříbra. Nebo ne? (1. díl)

    V Německu se ukrývá 3 200 tun zlata a stříbra. Nebo ne? (1. díl)31. 7. 2021 • Ukryt v německé půdě a pod ní, na své objevení stále čeká gigantický poklad: Podle historiků se pod povrchem skrývá až 3200 tun zlata a stříbra. Má se za to, že tyto skvosty tam před dávnými časy schovali na území dnešní Spolkové republiky rytíři, šlechtici, podvodníci nebo Římané.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czV Německu se ukrývá 3 200 tun zlata a stříbra. Nebo ne? (2. díl)

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).