ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlaterezervy.czCenový pád potvrdil střednědobé dno na zlatě a medvědí trh se zatím nekoná

    Cenový pád potvrdil střednědobé dno na zlatě a medvědí trh se zatím nekoná18. 8. 2021Zlato i stříbro mají za sebou jeden z nejbizarnějších týdnů za několik posledních let. Hned z kraje minulého týdne ceny obou kovů prudce klesly na zcela zásadní technické úrovně, které ale nebyly prolomeny. I přes dramatický pád ceny se zlatu podařilo uza

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czBrazilské zlaté rezervy se za tři měsíce téměř zdvojnásobily

    Brazilské zlaté rezervy se za tři měsíce téměř zdvojnásobily18. 8. 2021 • Brazilská centrální banka (BC, Central Bank of Brazil) se po dlouhých letech letos v květnu pod vedením svého prezidenta Roberta Campose Neta vrátila k nákupu zlata, aby jím doplnila brazilské devizové rezervy. Za poslední tři měsíce, od května do července, dosáhly nákupy BC celkem 62,3 tuny a zlaté rezervy se tak téměř zdvojnásobily.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.cz50. výročí od „Nixonova šoku“: Jak pozastavení krytí dolaru zlatem odstartovalo dnešní svět fiat peněz

    50. výročí od „Nixonova šoku“: Jak pozastavení krytí dolaru zlatem odstartovalo dnešní svět fiat peněz17. 8. 2021 • Přibližně před 50 lety od dnešního dne byli Američané seznámeni s „Nixonovým šokem“, když 37. prezident USA pozastavil směnitelnost amerického dolaru na zlato.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    youradio.czJaký byl osud 5 100 beden zlatého carského pokladu? I to se dozvíte v Muzeu legionářů Peckovska

    Jaký byl osud 5 100 beden zlatého carského pokladu? I to se dozvíte v Muzeu legionářů Peckovska17. 8. 2021 • Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

    1 minuta čtení na youradio.cz

    rozhlas.czJaký byl osud 5 100 beden zlatého carského pokladu? I to se dozvíte v Muzeu legionářů Peckovska

    1 minuta čtení na rozhlas.cz

    zlato.czCena zlata na konci roku? Dva tisíce dolarů za unci, předpovídají analytici Goldman Sachs

    Cena zlata na konci roku? Dva tisíce dolarů za unci, předpovídají analytici Goldman Sachs17. 8. 2021Zlato uzavřelo minulý týden přibližně o jedno procento výše. Stratégové banky OCBC podle serveru Fxstreet.com očekávají, že pokud bude býčí dynamika v rámci komplexu drahých kovů pokračovat, pokusí se „žlutý kov“ tento týden překonat hranici 1800 americký dolarů za troyskou unci.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    roklen24.czZlatý standard skončil před 50 lety

    Zlatý standard skončil před 50 lety16. 8. 2021 • Co se týče samotného provedení, neustále se hovoří pouze o prezidentu Nixonovi, nicméně o ekonomech, kteří stáli v pozadí této historické změny, se příliš nemluví. Přitom hlavním autorem je Paul Volcker. Ano, je to přesně ten pán, který byl v letech 1979–1987 guvernérem Fedu a jemuž se do té doby nevídaným skokovým zvýšením úrokových sazeb podařilo zastavit inflaci běžící ve Spojených státech.

    3 minuty čtení na roklen24.cz

    cryptosvet.czCeny zlata poprvé za tři seance pod tlakem silného dolaru klesly

    Ceny zlata poprvé za tři seance pod tlakem silného dolaru klesly14. 8. 2021 • V úterý se pozornost investorů upínala ke zveřejnění statistických údajů o Spojených státech. Vyšly nerovnoměrně a přinutily žlutý kov mírně stoupnout, než se nakonec vydal dolů.

    1 minuta čtení na cryptosvet.cz

    zlato.czDobře odpočatý zlatý býk se možná chystá na 2000 dolarů

    Dobře odpočatý zlatý býk se možná chystá na 2000 dolarů14. 8. 2021 • „Zlato se podle našeho názoru jeví jako sud s prachem, který čeká na jiskru,“ píše ve své analýze komoditní stratég společnosti Bloomberg Intelligence Mike McGlone. Katalyzátorů je podle něj celá řada, ale hlavním potenciálním kandidátem je určité zakolísání v nezastavitelné rally na akciových trzích. Níže přinášíme výtah z jeho analýzy.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czProč zlato padá?

    13. 8. 2021 • Zatímco akciové indexy i většina průmyslových a zemědělských komodit si v letošním roce prochází silným býčím trhem, zlato toto nadšení nekopíruje a ztrácí letos 7 %, od svého maxima v srpnu 2020 je to dokonce už 15 % a když připočteme oslabení amerického dolaru vůči koruně za toto období, jsou čeští investoři do zlatých cihliček ve ztrátě dokonce 18 %.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato konsoliduje. Americká inflace se zaměřuje na načasování snižování úrokových sazeb

    Zlato konsoliduje. Americká inflace se zaměřuje na načasování snižování úrokových sazeb13. 8. 2021Zlato tento týden ve čtvrtek vzrostlo, protože se zmírnily obavy z brzkého snížení inflace ze strany Federálního rezervního systému (Fed, americká centrální banka, pozn. red.) poté, co údaje naznačily mírné zmírnění růstu spotřebitelských cen v USA, což mělo za následek pokles dolaru a výnosů dluhopisů, které dále podpořily zlato. Napsala to včera agentura Reuters.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    youradio.czPříběhy z kalendáře: Národní divadlo. Zlatá kaplička s příliš mnoha otazníky

    12. 8. 2021 • Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

    1 minuta čtení na youradio.cz

    kurzy.czInverzní vztah mezi zlatem a Bitcoinem se stále zvětšuje

    Inverzní vztah mezi zlatem a Bitcoinem se stále zvětšuje12. 8. 2021 • Po velké rallye v březnu a květnu 2021 kleslo zlato (XAU) z $1 800 na současnou cenu $1 731 , což posiluje teorii, že mezi drahými kovy a Bitcoinem existuje inverzní korelace.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czCo nám volatilita zlata, Stanley Fischer z Fedu a CBDC mohou říci o tom, co nás čeká v budoucnu

    Co nám volatilita zlata, Stanley Fischer z Fedu a CBDC mohou říci o tom, co nás čeká v budoucnu12. 8. 2021 • Švýcarský server goldswitzerland.com přinesl před pár dny pozoruhodný článek z pera Matthewa Piepenburga, manažera společnosti Matterhorn Asset Management, která se se věnuje ochraně bohatství prostřednictvím bezpečného uložení stříbra a zlata ve Švýcarsku. Autor článku rozebírá důsledky nákupů zlata centrálními bankami (rostou), záporných reálných výnosů (klesají) a bývalého místopředsedu americké centrální banky (Fed) Stanleyho Fischera.

    7 minut čtení na zlato.cz

    patria.czVýkyvy na zlatu a nečekaný vítěz na tomto drahém kovu

    Výkyvy na zlatu a nečekaný vítěz na tomto drahém kovu10. 8. 2021 • Jen několik týdnů staré ETF na zlato se za poslední rok stává nečekaným vítězem na tomto drahém kovu. Cena zlata se aktuálně ustálila na téměř čtyřměsíčním minimu na základě čím dál většího očekávání, že Fed začne omezovat masivní stimuly.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czVýkyvy na zlatu a nečekaný vítěz na tomto drahém kovu

    10. 8. 2021 • Jen několik týdnů staré ETF na zlato se za poslední rok stává nečekaným vítězem na tomto drahém kovu. Cena zlata se aktuálně ustálila na téměř čtyřměsíčním minimu na základě čím dál většího očekávání, že Fed začne omezovat masivní stimuly.

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).