ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    scienceworld.czZ historie zlatých horeček

    31. 8. 2021 • Byla opravdu největší zlatou horečkou lidských dějin ta z Klondiku/Yukonu? Jaké jsou nejbohatší zlatonosné náplavy a kdy se objevila kyanidová metoda těžby?

    1 minuta čtení na scienceworld.cz

    fxstreet.czIslámský stát chce platit zlatem místo dolarů

    31. 8. 2021 • Zelené bankovky s americkými prezidenty pochopitelně nepřijdou radikálům z Islámského státu jako dostatečně důstojné platidlo. Proto se vůdci podle agentury Bloomberg rozhodli používat v jejich samozvaném státě jako platidlo zlaté dináry, což dává ekonomický smysl, protože narabovaného zlata je nyní mezi islamisty dostatek. Dokonce i nelegální exporty ropy z Islámského státu se mají začít nově směňovat pouze za zlato. Můžou mít tyto změny vliv i na finanční trhy?

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    parlamentnilisty.czFinex.cz: Bitcoin, nebo zlato? Jak nejlépe uchovat hodnoty při vysoké inflaci

    Finex.cz: Bitcoin, nebo zlato? Jak nejlépe uchovat hodnoty při vysoké inflaci30. 8. 2021 • V klasických učebnicích o teorii peněz se říká, že jednou z jejich primárních funkcí je uchování hodnoty. Avšak v současné době vidíme, že centrální banky, jako jsou Fed a ECB, tisknou stále nové a nové peníze, aby nakupovaly státní dluhopisy.

    1 minuta čtení na parlamentnilisty.cz

    scienceworld.czDrahé kovy ve starověku: Jak se čistilo, falšovalo – a odhalovalo

    29. 8. 2021 • Jak obohatit o zlato povrch prstenu? Jak postříbřit olověnou minci? Jak oddělit zlato od stříbra bez kyseliny dusičné a stříbro od olova? Jak zjistit složení zlaté mince vážením pod vodou a proč selhává Archimédova metoda? Co je to kvartace?

    1 minuta čtení na scienceworld.cz

    zlato.czCena zlata roste, šéf Fedu vyslal holubičí signál

    Cena zlata roste, šéf Fedu vyslal holubičí signál29. 8. 2021Zlato tento týden vzrostlo nejvíce za poslední dva týdny poté, co předseda Federálního rezervního systému (Fed, americká centrální banka) Jerome Powell uvedl, že k omezování podpory ekonomiky může dojít ještě letos, čímž zmírnil obavy, že dojde k brzkému zpřísnění americké měnové politiky. Napsala to v pátek agentura Bloomberg.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czCena zlata vzroste na 2 000 dolarů, ale musí se vrátit obavy z inflace, tvrdí Goldman Sachs

    Cena zlata vzroste na 2 000 dolarů, ale musí se vrátit obavy z inflace, tvrdí Goldman Sachs25. 8. 2021 • Ceny zlata se v úterý držely stabilně nad úrovní 1 800 dolarů za troyskou unci, k čemuž přispěly spekulace, že nárůst počtu případů koronaviru může přimět americkou centrální banku (Fed) k odložení omezování měnových stimulů. Informovala o tom včera agentura Reuters.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    msn.comInvestor Brůna: Zlato a stříbro jsou železná rezerva. Vybírejte ale pečlivě, u koho nakoupíte

    Investor Brůna: Zlato a stříbro jsou železná rezerva. Vybírejte ale pečlivě, u koho nakoupíte25. 8. 2021 • Není všechno zlato a stříbro, co se třpytí. Někteří obchodníci totiž k hrncům a dekám ještě přihodili drahé kovy a podle toho to pak vypadá. Ovšem mít schovanou železnou rezervu ve zlatě či stříbře není vůbec marné. Je „vakcínou“ proti inflaci. Kilo zlata dáte snadno do kapsy. Není registrováno, nemá žádný „katastr“ vlastníků. Zlato je osvobozeno

    2 minuty čtení na msn.com

    zlaterezervy.czStříbro je vůči zlatu nejlevnější za posledních 9 měsíců (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata a stříbra v USD)

    Stříbro je vůči zlatu nejlevnější za posledních 9 měsíců (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata a stříbra v USD)24. 8. 2021 • Cena zlata a stříbra se z velké části pohybuje v tandemu. V posledních 2 týdnech se však vývoj ceny zlata a stříbra oddělil. Zatímco zlatu se podařilo po prudkém cenovém pádu vrátit zpět, stříbro naopak testovalo téměř minimum z 9. srpna

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czZlato nelze tisknout, jeho cena poroste

    Zlato nelze tisknout, jeho cena poroste24. 8. 2021 • Cena zlata může během několika let stoupnout až ke hranici 100 tisíc korun za unci. Investoři podceňují důsledky uvolněné měnové politiky a uměle nízkých úrokových sazeb, které nafukují investiční bubliny. Zlato v ceně poroste už proto, že je ho omezené množství.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czZlato jde na dračku. Slitků a mincí se letos prodalo nejvíc od roku 2013

    Zlato jde na dračku. Slitků a mincí se letos prodalo nejvíc od roku 201323. 8. 2021 • Globální prodej zlatých slitků a mincí v prvním pololetí 2021 meziročně vzrostl o 56 procent na 594 tun a byl tak nejvyšší od roku 2013. Celkový prodej zlata včetně tzv. papírového zlata naopak mírně klesl. Vyplývá to ze zprávy Světové rady pro zlato za první pololetí.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    zlato.czZlato jako pojistka proti „černým labutím“

    23. 8. 2021 • Americká veřejně obchodovatelná softwarová společnost Palantir Technologies, která se specializuje na analýzu velkých objemů dat a jejímž zakladatelem je miliardář Peter Thiel, nedávno oznámila, že nakoupila zlaté pruty v hodnotě 50 milionů dolarů. Tento krok je podle ní reakcí na „nejistý ekonomický výhled kombinovaný s nedostatkem touhy držet hotovost“.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czEgypťané skupují zlato a šperky

    Egypťané skupují zlato a šperky22. 8. 2021 • Pokles ceny zlata motivuje egyptské obchodníky i spotřebitele k nákupům drahého kovu a šperků. Ve druhém čtvrtletí letošního roku se poptávka ztrojnásobila a Egypťané již letos skoupili na 13,6 tuny zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czIndická centrální banka letos nakupuje rekordní množství zlata

    Indická centrální banka letos nakupuje rekordní množství zlata21. 8. 2021 • Indická centrální banka (RBI, Reserve Bank of India) podle indického deníku Business Standard v první polovině letošního roku nakoupila do svých devizových rezerv rekordních 29 tun zlata. Tomu odpovídají i údaje Světové rady pro zlato (WGC), která nákupy a prodeje „žlutého kovu“ centrálními bankami dlouhodobě sleduje.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czMěly by se USA vrátit ke zlatému standardu?

    Měly by se USA vrátit ke zlatému standardu?19. 8. 2021 • O uplynulém víkendu uplynulo padesát let od chvíle, kdy tehdejší americký prezident Richard Nixon kvůli válečným výdajům v Indočíně, rostoucí inflaci a zvyšujícímu se obchodnímu deficitu „dočasně“ pozastavil směnu amerického dolaru za zlato.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    e15.czAnalytická společnost Palantir nakoupila zlato za více než miliardu

    Analytická společnost Palantir nakoupila zlato za více než miliardu19. 8. 2021 • Musíte být připraveni na budoucnost a snažit se předpovídat neočekávané události, které mohou mít neblahý dopad,“ řekl Bloombergu provozní ředitel společnosti Shyam Sankar. Potvrdil tak, že se Palantir snaží především o finanční krytí v nejisté době.

    1 minuta čtení na e15.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).