ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    scienceworld.czZlaté mince ve středověku – mezi obchodem a prestiží

    7. 9. 2021 • Rozdílné kurzy zlata a stříbra vedly ke spekulacím, inflaci peněz, snahám stanovovat oficiální státní kurzy a zabránit oběhu mincí cizích.

    4 minuty čtení na scienceworld.cz

    fxstreet.czZlato vs. Bitcoin

    6. 9. 2021 • Investor Ronald Peter Stoeferle je přesvědčen, že hodnota Bitcoinu v příštích 10 letech stoupne prudce nahoru. Domnívá se, že tato kryptoměna nikdy nepřeroste zlato, které osobně považuje za bezpečnější.

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czInvestice do zlata v Evropě dosáhly nového maxima. Podpořil je postoj Evropské centrální banky

    Investice do zlata v Evropě dosáhly nového maxima. Podpořil je postoj Evropské centrální banky6. 9. 2021 • Světová rada pro zlato (WGC) zveřejnila minulý týden aktualizovanou zprávu o investicích do zlata v evropském regionu. Podle ní postoj Evropské centrální banky (ECB) od vypuknutí pandemie covid-19 podpořil v regionu investice do zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.cz12 úžasných faktů o zlatě, které jste pravděpodobně nevěděli

    12 úžasných faktů o zlatě, které jste pravděpodobně nevěděli5. 9. 2021 • Po celou dobu lidské civilizace se používalo k ražbě mincí, šperků a dalších uměleckých předmětů. Žlutý kov byl v určitém období základem našeho moderního peněžního systému.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czVýznamná česká ložiska zlata (2): Mokrsko

    Významná česká ložiska zlata (2): Mokrsko4. 9. 2021 • V českém podzemí se nacházejí významná ložiska zlata. Podle posledního Zhodnocení prognóz zlata v Českém masivu, která je součástí Surovinové politiky ČR, jde o zhruba 392 tun tohoto cenného kovu. Jeho hodnota dosahuje stovek miliard korun. Minulý týden jsme se podívali na zlaté ložisko v Kašperských Horách, dnes si představíme středočeské Mokrsko.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czCena zlata směřuje k 5 500 dolarů

    3. 9. 2021 • Federální rezervní systém zamýšlí eliminovat své měsíční nákupy dluhopisů do konce letošního roku na trhu se zlatem. Ceny zlata se udržují na hranici kolem 1 750 dolarů za unci.

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    e15.czCena zlata a kdy nejlépe investovat. Stručný přehled

    Cena zlata a kdy nejlépe investovat. Stručný přehled3. 9. 2021 • Investiční zlato láká velké i drobné investory. Ačkoli se řadí k poměrně spolehlivým komoditám a je obecně pokládáno za málo rizikové, jeho cena zaznamenává i propady. Kdy je nejvhodnější investovat? Jaké faktory ovlivňují cenu zlata? Kde se pohybuje aktuální cena?

    2 minuty čtení na e15.cz

    zlato.czRuské zlaté a devizové rezervy dosáhly rekordní výše

    Ruské zlaté a devizové rezervy dosáhly rekordní výše3. 9. 2021 • Ruské mezinárodní zlaté a devizové rezervy vzrostly na rekordních 615,6 miliardy dolarů poté, co Rusko obdrželo tranši od Mezinárodního měnového fondu (MMF), uvedla ve čtvrtek Centrální banka Ruské federace.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    e15.czNěmci ve strachu z inflace propadli zlaté horečce

    Němci ve strachu z inflace propadli zlaté horečce2. 9. 2021 • Meziroční růst spotřebitelských cen v Německu v srpnu zrychlil na 3,4 procenta, což znamená nejvyšší inflaci za posledních třináct let. Němci, tradičně významní kupci zlatých cihel a mincí, svůj strach ze znehodnocení úspor rozpouštějí v tomto cenném kovu ještě více než jindy. Za první pololetí nakoupili 90,5 tuny zlata, nejvíce od finanční krize v roce 2009.

    1 minuta čtení na e15.cz

    zlato.czZájem centrálních bank o zlato pokračoval i v červenci

    Zájem centrálních bank o zlato pokračoval i v červenci2. 9. 2021 • Světová rada pro zlato (WGC, World Gold Council) včera zveřejnila a nejnovější statistiku centrálních bank, která zahrnuje údaje za červenec. Centrální banky během měsíce přidaly do světových oficiálních zlatých rezerv čistých 30,1 tuny, což prakticky odpovídá čistým nákupům v červnu.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZlato se zastavilo před silnou rezistencí (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata a stříbra v USD)

    Zlato se zastavilo před silnou rezistencí (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata a stříbra v USD)1. 9. 2021Zlato se po měsíci dokázalo vrátit zpět nad 200denní klouzavý průměr. Předchozí dvě „jednodenní návštěvy“ nebyly pro zlato úspěšné, neboť cena vzápětí propadla zpět pod tento průměr. Technické faktory se přiklánějí k dočasné mírné korekci ceny, ale cykly

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    idnes.czKryptoměny jsou bezcenná bublina, říká miliardář Paulson. Vyzdvihuje zlato

    Kryptoměny jsou bezcenná bublina, říká miliardář Paulson. Vyzdvihuje zlato1. 9. 2021 • Miliardář John Paulson varuje před investicemi do kryptoměn. Pětašedesátiletý americký manažer, který v roce 2007 úspěšně spekuloval proti americkému trhu s hypotékami, považuje virtuální měny za bezcennou bublinu. Virtuální měny podle něj nemají svou vnitřní hodnotu a budoucnost vidí ve zlatu.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    enviweb.czFirmy láká těžba českého zlata

    Firmy láká těžba českého zlata31. 8. 2021 • Poklad pod zemí. Pět firem v šesti lokalitách ve středních Čechách a na Šumavě má zažádáno o průzkum ložisek zlata. Než se ale začne těžit, bude to trvat ještě dlouho V obci Roudný na Vlašimsku panuje ticho a klid. Smutné domy vykukují prázdnými opuštěnými okny. Uprostřed lesa se skrývá bývalý horní hotel, dnes ústav sociální péče, kousek za ním zbytky louhovny, kde se získávalo zlato. Hroutící se trosky jsou téměř všechno, co zůstalo z...

    6 minut čtení na enviweb.cz

    zlato.czNěmci se bojí inflace. Jejich zájem o zlato se letos ještě zvýšil

    Němci se bojí inflace. Jejich zájem o zlato se letos ještě zvýšil31. 8. 2021 • Podle údajů Světové rady pro zlato (WGC, World Gold Council) byla v Německu, které je tradičně největším odběratelem mincí a slitků v Evropě, poptávka po fyzických slitcích v letošním prvním pololetí nejvyšší přinejmenším od roku 2009.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZastánce zlata Peter Schiff vyhrává debatu o tom, zda je zlato lepším uchovatelem hodnoty než BTC

    Zastánce zlata Peter Schiff vyhrává debatu o tom, zda je zlato lepším uchovatelem hodnoty než BTC31. 8. 2021 • Během debaty Schiff řekl, že „ve skutečnosti nemají Bitcoin a zlato absolutně nic společného“, protože zlato má hodnotu díky svým vlastnostem kovu, zatímco Bitcoin je jen „obří pump and dump“.

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).