ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    ctidoma.czZ největšího naleziště zlata by se vám zatočila hlava. Dokáže ho někdo vytěžit?

    Z největšího naleziště zlata by se vám zatočila hlava. Dokáže ho někdo vytěžit?25. 4. 2022 • Můžeme se tvářit, že nás bohatství vlastně vůbec nezajímá, ale asi jen málokdo by odolal pokušení mít doma (jen tak pro jistotu) nějakou tu zlatou cihlu, kdyby to bylo možné. A ono by to možné bylo, v Zemi se totiž ukrývá nevytěžené naleziště zlata, které svojí bohatostí ohromí i arabského šejka…

    1 minuta čtení na ctidoma.cz

    kurzy.czCena zlata klesla pod 1 900 USD!

    Cena zlata klesla pod 1 900 USD!25. 4. 2022Zlato dnes klesá o více než 1,5 % a propadá pod 1 900 USD za unci. Na začátku dnešního obchodování cena klesla pod úroveň 50,0% retracementu pandemického vzestupu. Ještě před průrazem cena dvakrát testovala support v blízkosti 1 900 USD, nicméně poptáv...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czLondýnská burza kovů skončí se zlatem

    Londýnská burza kovů skončí se zlatem25. 4. 2022 • Londýnská burza kovů (London Metal Exchange, LME), největší burza průmyslových kovů na světě, po pouhých pěti letech ukončí svůj pokus proniknout na trh s drahými kovy. Informovala o tom v neděli agentura Bloomberg.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czCena zlata uzavřela pod 50denním průměrem (týdenní zpráva)

    Cena zlata uzavřela pod 50denním průměrem (týdenní zpráva)24. 4. 2022 • Technicky zlato uzavřelo poprvé od konce ledna pod 50denním průměrem. Indikátor RSI naznačuje, že krátkodobě zlato ztrácí růstové momentum.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    aktualne.czRusko oživuje vzpomínky na zlatý standard. Je to spíš pohádka pro děti, míní experti

    Rusko oživuje vzpomínky na zlatý standard. Je to spíš pohádka pro děti, míní experti24. 4. 2022 • Analytici upozorňují, že současné kroky Ruska mají do zlatého standardu daleko. Otázkou navíc je, zda by fungoval v moderní ekonomice.

    11 minut čtení na aktualne.cz

    nasregion.czUnikátní zlatý poklad našli na Tachovsku pejskaři

    Unikátní zlatý poklad našli na Tachovsku pejskaři23. 4. 2022 • Unikátní zlatý poklad vystavuje v těchto dnech Západočeské muzeum v Plzni. Takzvaný Nedražický poklad, který obsahuje 435 zlatých a stříbrných mincí ze 14. století, které mají reálnou historickou…

    3 minuty čtení na nasregion.cz

    zlato.czPřevádí Rusko zlato přes zločinecké sítě?

    Převádí Rusko zlato přes zločinecké sítě?23. 4. 2022 • Odborníci na organizovaný zločin varují, že navzdory západním sankcím může Rusko i nadále využívat své zlato k nákupu zahraniční měny a obcházet tak sankce. Globální iniciativa proti organizovanému zločinu ve své aktuální studii varuje, že Rusko by mohlo k obcházení sankcí využít „dobře promazaná“ kola nelegálního trhu se zlatem.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czLibanonská centrální banka přepočítává své zlato

    Libanonská centrální banka přepočítává své zlato22. 4. 2022 • Libanonská centrální banka poprvé po nejméně třech desetiletích počítá své zlaté rezervy, protože mezinárodní společenství tlačí na zemi s nedostatkem hotovosti, aby zhodnotila svá aktiva a získala nárok na finanční pomoc. Audit finančního systému země má také ověřit, zda političtí činitelé využili svého postavení k tomu, aby překonali bankovní omezení na výběry cizí měny a převody finančních prostředků do zahraničí.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czWells Fargo: Cena zlata míří ke 2 100 dolarům

    Wells Fargo: Cena zlata míří ke 2 100 dolarům22. 4. 2022 • Podle americké banky Wells Fargo, která je – pokud jde o tržní kapitalizaci – největší bankou na světě, by investoři neměli být zklamáni, současnou nedostatečnou výkonností zlata oproti některým jiným komoditám. John LaForge, vedoucí oddělení strategie reálných aktiv Wells Fargo, se nechal slyšet, že „zlato chce do konce roku dosáhnout úrovně 2100 dolarů za unci“.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czPokles zlata, dluhopisy v USA v rally pokračují

    22. 4. 2022 • Ve čtvrtek ráno začalo zlato v Asii klesat v důsledku stále pokračující války na Ukrajině. Futures na žlutý kov kolem 7:23 oslabily o 0,13 % na 1 953 USD. Dolar, který se běžně pohybuje nepřímo ke zlatu, ve čtvrtek posílil. Benchmark výnosy desetiletých amerických vládních dluhopisů se po středečním propadu z tříletých maxim znovu dostaly na stoupající trend. Výnosy amerických dluhopisů vzrostly na základě očekávání, že USA Federální rezervní systém by agresivně zvýšil úrokové sazby.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato má jen skvělý marketing. Proč byste do něj ani dnes neměli investovat?

    Zlato má jen skvělý marketing. Proč byste do něj ani dnes neměli investovat?21. 4. 2022 • Díky slavné historii, krásným příběhům, barvě a lesku nebo jen faktu, že jím ověšujeme olympijské vítěze a mistry světa, se zlato stalo symbolem bohatství a úspěchu. Ale jeho éra už dávno pominula a dnes je spíš skvělým marketingovým projektem.

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czOle Hansen: Zlato se zaměřuje na ropu, nikoli na výnosy

    Ole Hansen: Zlato se zaměřuje na ropu, nikoli na výnosy21. 4. 2022Zlato, které v letošním roce zatím vzrostlo o přibližně sedm procent, pokračuje v dobré výkonnosti navzdory přetrvávajícím protivětrům v podobě rostoucích reálných výnosů a silnějšího dolaru. Místo toho se žlutý kov stále více zaměřuje na četné nejistoty, z nichž některé byly přítomny již před ruskou invazí na Ukrajinu.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czBýčí trend na zlatě opět zesiluje (týdenní zpráva)

    Býčí trend na zlatě opět zesiluje (týdenní zpráva)20. 4. 2022 • Poslední cenový přírůstek naznačuje, že býčí trh na zlatě naopak zesiluje. Avšak žádné býčí trhy nerostou jen strmě vzhůru, ale jedná se o střídající se sérii cenových vzestupů a pádů stylem dva kroky vpřed a jeden zpět.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    denik.czInvestice, zlato či spoření? Před inflací lze zachránit aspoň něco, míní experti

    Investice, zlato či spoření? Před inflací lze zachránit aspoň něco, míní experti20. 4. 2022 • Dvaapadesátiletý Jiří má na účtu asi 130 tisíc korun. Jsou to jeho jediné úspory a s obavami sleduje zprávy o zdražování. „Přemýšlím, co mám dělat, mám trochu strach, že o ty úspory přijdu,“ svěřil se muž, který rozhodně není jediný, koho zvyšující se ceny trápí.

    3 minuty čtení na denik.cz

    prahanadlani.czInvestice, zlato či spoření? Před inflací lze zachránit aspoň něco, míní experti

    1 minuta čtení na prahanadlani.cz

    fxstreet.czKotace zlata klesly na více než týdenní minimum

    20. 4. 2022 • Prezident saintlouiského Federálního rezervního systému James Bullard nevidí důvod, aby Fed zvyšoval úrokové sazby o v...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czKotace zlata klesly na více než týdenní minimum

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).