ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    prahanadlani.czPutin zvažuje navázat rubl na zlato. Centrální banka má jiný názor

    2. 5. 2022 • Ruský prezident Putin si podle Kremlu pohrává s myšlenkou navázat rubl na zlato a další komodity, což by poprvé po více než sto letech znamenalo

    1 minuta čtení na prahanadlani.cz

    fxstreet.czFundamentální faktory ovlivňující ceny zlata

    Fundamentální faktory ovlivňující ceny zlata2. 5. 2022 • V minulém týdnu byly patrné obrovské výkyvy ceny zlata způsobené řadou faktorů. Tento týden se pozornost investorů soustředí na zasedání FOMC, které se bude konat ve středu. Očekává se zvýšení úrokové sazby o procento.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato klesá téměř o 2 %

    Zlato klesá téměř o 2 %2. 5. 2022Zlato ztratilo v první květnové seanci téměř 2 % a obchoduje se nejníže od poloviny února. Ještě v pátek se zlato obchodovalo poblíž úrovně 1920 USD a dnes je téměř o 60 USD níže. Zlato tak překonává support spojený s 50 % retracementem celého odrazu, ...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    forbes.czZlato jako jistota? Co napovídá byznysový příběh ruského emigranta

    Zlato jako jistota? Co napovídá byznysový příběh ruského emigranta2. 5. 2022 • Jsou vaše peníze v bezpečí? Tuhle otázku pokládá ruský emigrant a podnikatel Simon Michajlovič. Klienty jeho newyorské společnosti The Bullion Reserve jsou především bohaté rodiny. Firma jejich jménem nakupuje zlaté cihly přímo z rafinerií a převáží je obrněnými nákladními vozy společnosti Loomis do střežených skladů, umístěných na dvou různých kontinentech.

    4 minuty čtení na forbes.cz

    fxstreet.czPutin prý diskutuje o myšlence navázat rubl na zlato

    Putin prý diskutuje o myšlence navázat rubl na zlato1. 5. 2022 • Ruský prezident Vladimir Putin diskutuje o myšlence navázat ruský rubl na zlato a další komodity. Uvedl to v pátek Kreml. Podle vlivného představitele ruských bezpečnostních složek by navázání rublu na zlato posílilo suverenitu ruského finančního systému, který se dostal pod tlak v důsledku západních sankcí uvalených na Rusko kvůli útoku na Ukrajinu, napsala agentura Reuters.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czPutin uvažuje o myšlence navázat rubl na zlato

    2 minuty čtení na zlato.cz

    newstream.czNávrat zlatého standardu? Rusko chce navázat rubl na zlato

    Návrat zlatého standardu? Rusko chce navázat rubl na zlato29. 4. 2022 • Ruský prezident Vladimir Putin diskutuje o myšlence navázat ruský rubl na zlato a další komodity. Podle vlivného představitele ruských bezpečnostních složek by navázání rublu na zlato posílilo suverenitu ruského finančního systému, který se dostal pod tlak v důsledku západních sankcí uvalených na Rusko kvůli útoku na Ukrajinu, napsala agentura Reuters.

    2 minuty čtení na newstream.cz

    kurzy.cz3 důvody, proč dnes zlato zůstává nejlepším aktivem

    3 důvody, proč dnes zlato zůstává nejlepším aktivem29. 4. 2022 • Tento týden zlato kleslo na 2měsíční minimum pod tlakem silnějšího amerického dolaru. Přesto si drahý kov stále zachovává vysoký růstový potenciál. Pojďme zjistit proč. Zlato se ve čtvrtek mírně zotavilo poté, co kotace o den dříve prolomily klíčovou&hell

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czPoptávka po zlatě v prvním čtvrtletí 2022 rostla

    Poptávka po zlatě v prvním čtvrtletí 2022 rostla29. 4. 2022 • Poptávka po zlatě v letošním prvním čtvrtletí byla o 34 procent vyšší, než ve stejném období loňského roku, a to zejména díky silnému přílivu peněz do ETF fondů. Invaze na Ukrajinu a prudce rostoucí inflace byly klíčovými faktory, které ovlivnily cenu zlata i poptávku po něm.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    e15.czNový švýcarský fond chce spojit výhody zlata a bitcoinu. Investory má ochránit před inflací

    Nový švýcarský fond chce spojit výhody zlata a bitcoinu. Investory má ochránit před inflací28. 4. 2022 • Na curyšské burze cenných papírů se tento týden začalo obchodovat s fondem, jehož hodnota se odvíjí od kurzu bitcoinu a zlata. Jde o vůbec první investiční nástroj na burzovních trzích, který v jednom portfoliu kombinuje po tisíciletí vyhledávaný „barbarský relikt“ a moderní „digitální zlato“.

    2 minuty čtení na e15.cz

    kurzy.czZlato je nadále v problémech, ale existuje potenciál pro růst

    Zlato je nadále v problémech, ale existuje potenciál pro růst28. 4. 2022Zlato má i nadále problémy, protože ceny se obchodují pod 1900 USD za unci a rozhodnutí o měnové politice Federálního rezervního systému bude příští týden pravděpodobně nadále vyvíjet na drahý kov tlak.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato je nadále v problémech, ale existuje potenciál pro růst

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato dodává švýcarskému franku lesk

    Zlato dodává švýcarskému franku lesk28. 4. 2022 • Švýcarský frank by byl nižší, nebýt přetrvávajícího přebytku běžného účtu platební bilance Švýcarska, což by podle Bank of America mohlo mít hodně společného s možnostmi země rafinovat zlato. Přetrvávající odolnost franku se mezi investory dostala do centra pozornosti, protože japonský jen dostává aktuálně zabrat.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czFutures na zlato uzavřely na dvouměsíčním minimu

    Futures na zlato uzavřely na dvouměsíčním minimu28. 4. 2022 • Červnové futures na zlato na burze COMEX klesly o 15,40 USD, resp. 0,8 %, na 1 888,70 USD za unci. Jedná se o nejnižší zavírací cenu nejaktivněji obchodovaných kontraktů od 25. února. Květnové futures na stříbro spadly o 8 centů, resp.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czFutures na zlato uzavřely na dvouměsíčním minimu

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czTipy na obchodování zlata

    Tipy na obchodování zlata27. 4. 2022 • Medvědi dál vyvíjejí tlak na zlato a pár EUR/USD. Dnes ráno totiž euro dosáhlo dalšího minima, kdežto zlato zůstává na měsíčním minimu.

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czŠvýcarský vývoz zlata do Spojených států v březnu prudce vzrostl

    Švýcarský vývoz zlata do Spojených států v březnu prudce vzrostl27. 4. 2022 • Švýcarské dodávky zlata do Spojených států letos v březnu prudce vzrostly a dosáhly nejvyšší hodnoty od května 2020. Ukázaly to údaje švýcarských celních úřadů, protože investoři vystrašení ruskou invazí na Ukrajinu a hrozbou globálního hospodářského zpomalení se zásobili zlatem, informovala agentura Reuters.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finex.czProč investovat do zlata a stříbra?

    25. 4. 2022 • Zdroj: faei.cz V současné době hledá mnoho investorů možnost, kam zainvestovat své peníze, aby je ochránili před hrozící krizí, která ještě zdaleka nepřišla. Akciové trhy jsou zdá se na svém vrcholu. Kryptoměnový trh je úzce spjat s akciovým trhem a již nějakou dobu se z něj likvidita vylévá pryč. Dluhopisový trh se již několik let […]

    9 minut čtení na finex.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).