ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czZáhada ruského zlata ve Švýcarsku

    Záhada ruského zlata ve Švýcarsku30. 6. 2022 • Zaměření sedmi nejvyspělejších států světa označovaných jako G7 na zlato, které je po energiích druhým největším exportem Ruska, představuje nejnovější snahu západních zemí zvýšit tlak na Moskvu kvůli přepadení Ukrajiny. Velká Británie, Kanada, Japonsko a Spojené státy se již zavázaly k zákazu, jehož cílem je zabránit oligarchům používat zlato k obcházení sankcí.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czSankce skupiny G7 na ruské zlato by mohly mít opačný účinek

    Sankce skupiny G7 na ruské zlato by mohly mít opačný účinek29. 6. 2022 • O víkendu oznámili lídři zemí G7 formální sankce na dovoz zlata z Ruska. Vyvstávají však otázky, jak efektivně fungovaly již dříve samouložené restrikce švýcarskými producenty. Rusko v květnu totiž reportovalo, že dodalo tři tuny zlata do Švýcarska. Všech

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    seznamzpravy.czJak investovat proti inflaci? Zlato a bitcoin ne

    Jak investovat proti inflaci? Zlato a bitcoin ne29. 6. 2022 • ANALÝZA. Takové první pololetí tu dlouho nebylo. Akcie prudce padaly a stejný scénář postihl i bitcoin. Vzhůru naopak vyletěly ceny energií společně s inflací. Jaké jsou vyhlídky do druhé poloviny roku?

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    zlato.czRusko vytvoří zásoby zlata pro mobilizaci

    Rusko vytvoří zásoby zlata pro mobilizaci29. 6. 2022 • Ruské ministerstvo financí navrhlo doplnit seznam mobilizačních akcí přijetím opatření k využití zásob drahých kovů a drahých kamenů, které jsou součástí Státního fondu Ruska, určených k uspokojování potřeb státu při obraně, ekonomickém a finančním zabezpečení. Píší o tom ruská média.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    novinky.czZákaz dovozu zlata Rusko moc bolet nebude, tvrdí analytici

    29. 6. 2022 • Dovoz ruského zlata do západních zemí už s příchodem války značně poklesl. Úterní oznámení některých zemí G7, konkrétně USA, Velké Británie, Kanady a Japonska o tom, že zakážou dovoz ruského zlata, je tak spíše symbolického charakteru, uvádí analytici.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlato.czUSA zavádějí nové sankce vůči Rusku, včetně zákazu dovozu zlata

    USA zavádějí nové sankce vůči Rusku, včetně zákazu dovozu zlata28. 6. 2022 • Spojené státy zavádějí nové sankce vůči Rusku, jejich terčem je mimo jiné ruský zbrojní průmysl. Součástí sankcí je rovněž zákaz dovozu zlata z Ruska. Oznámilo to dnes americké ministerstvo financí. Nové sankce podle ministerstva zasáhnou schopnost Ruska vyvíjet a vyrábět "zbraně a technologie používané pro brutální válku Vladimira Putina proti Ukrajině".

    2 minuty čtení na zlato.cz

    parlamentnilisty.czUSA zavádějí nové sankce proti Rusku. Zlato už nedovezou

    2 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    zlato.czŠvýcarsko poprvé od přepadení Ukrajiny dovezlo ruské zlato

    Švýcarsko poprvé od přepadení Ukrajiny dovezlo ruské zlato28. 6. 2022 • Švýcarsko bez ohledu na různá embarga dovezlo v květnu z Ruska přes tři tuny zlata. Stalo se tak poprvé od února, kdy Kreml vyslal okupační vojska na Ukrajinu, jak ukázaly údaje švýcarských celních úřadů. Informovala o tom agentura Reuters.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czEmbargo na ruské zlato: další komáří píchnutí, nebo se už mám začít bát?

    Embargo na ruské zlato: další komáří píchnutí, nebo se už mám začít bát?28. 6. 2022 • V neděli čtyři ze sedmi zemí G7 oznámily svůj záměr uvalit embargo na dovoz zlata z Ruska. Pojďme zjistit, co to znamená pro trh s drahými kovy, a jsou sankce tak hrozné, jak jsou prezentovány? V neděli začal v Německu třídenní summit G-7.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czZlato nadále hledá směr - převládne býčí scénář, nebo trh neunese růst úrokových sazeb?

    Zlato nadále hledá směr - převládne býčí scénář, nebo trh neunese růst úrokových sazeb?27. 6. 2022 • Je žlutý kov skutečně v ohrožení při plánovaných sazbách okolo 3 %, avšak zároveň při momentální výši inflace k 9 %? Aby trh se zlatem obdržel skutečně těžkou ránu, muselo by se zřejmě odehrát něco podobného jako začátkem 80. let min. století

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czScholz: O zákazu dovozu ruského zlata rozhodne EU, účast na G20 je otevřená

    Scholz: O zákazu dovozu ruského zlata rozhodne EU, účast na G20 je otevřená27. 6. 2022 • O zákazu dovozu zlata z Ruska, který v neděli oznámil na okraj summitu velkých světových ekonomik G7 americký prezident Joe Biden, bude Evropská unie jednat. Dnes to v rozhovoru s televizí ZDF řekl německý kancléř Olaf Scholz. Řekl rovněž, že nadcházející summit největších světových ekonomik G20 je důležité fórum, které nelze kvůli ruské agresi bojkotovat, o své účasti na tomto vrcholném setkání chce proto rozhodnout až později. Varoval rovněž před pádem do pasti ruského prezidenta Vladimira Putina, že svět je rozdělen na Západ a všechny ostatní.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    hn.czTěžba se dostala na černou listinu, ale naše technologie to může změnit, věří šéf Draslovky

    Těžba se dostala na černou listinu, ale naše technologie to může změnit, věří šéf Draslovky27. 6. 2022 • Kolínská Draslovka je největším světovým výrobcem kyanidu sodného, který prodává těžařům zlata. Zadlužený podnik v roce 1996 získal otec nynějšího generálního ředitele Pavla Brůžka mladšího a postupně z něho vytvořil technologického lídra v oboru, který umí kyanid vyrábět mnohem levněji a...

    1 minuta čtení na hn.cz

    zlato.czUkrajina brání i naleziště zlata

    Ukrajina brání i naleziště zlata27. 6. 2022 • Potenciál ukrajinské zlaté rudy je asi 3 000 tun. V Karpatech zlaté rezervy dosahují 55 tun, celkové předpokládané zdroje Donbasu činí 400 tun. Za hlavní zlatonosné území je ale považován Ukrajinský štít – jeho celkové předpokládané zdroje jsou 2 400 tun zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    prahanadlani.czNacistické zlato za miliardy! Vím, kde je, tvrdil proslulý pátrač

    27. 6. 2022 • Proslulý hledač pokladů Roger Miklos tvrdil, že vystopoval potopenou německou ponorku z 2. světové války nacpanou zlatem a uměním, které nacisté

    1 minuta čtení na prahanadlani.cz

    blesk.czNacistické zlato: Ve vodách Karibiku se ukrývá lup za miliardy?!

    1 minuta čtení na blesk.cz

    wn24.czVelká Británie zakáže import ruského zlata. Přidat by se mohly i ostatní členské státy G7

    Velká Británie zakáže import ruského zlata. Přidat by se mohly i ostatní členské státy G726. 6. 2022 • Po rozhodnutí Borise Johnsona nebude Velká Británie nadále přijímat ruské importy zlata. Britský premiér to oznámil na zasedání skupiny nejsilnějších ekonomik světa G7. Přidat by se k jeho zákazu měly také zbývající členové, především Kanada, Japonsko a Spojené státy americké. Státy se tím snaží podkopat ruské možnosti dále financovat válku na Ukrajině.

    1 minuta čtení na wn24.cz

    e15.czStáty G7 se dohodly na zákazu dovozu zlata z Ruska. Vzácný kov ale tvoří jen malou část ruského exportu

    Státy G7 se dohodly na zákazu dovozu zlata z Ruska. Vzácný kov ale tvoří jen malou část ruského exportu26. 6. 2022 • Británie, USA, Japonsko a Kanada zakážou dovoz zlata z Ruska. Na úvod začínajícího summitu sedmi velkých světových ekonomik G7 to podle agentury Reuters oznámila britská vláda. Předseda Evropské rady Charles Michel řekl, že Evropská unie se k zákazu jistě připojí.

    2 minuty čtení na e15.cz

    kurzy.czLídři G-7 vyhlásí zákaz dovozu ruského zlata

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    denikn.czZávazky ze summitu G7: Udeříme na ruskou válečnou pokladnici přes zlato a ropu

    1 minuta čtení na denikn.cz

    kurzy.czLídři G-7 vyhlásí zákaz dovozu ruského zlata

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZemě G7 zakáží dovoz zlata z Ruska, co to udělá s jeho cenou?

    4 minuty čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).