ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZimbabwský zlatý standard...

    6. 7. 2022 • Koncem měsíce začne zimbabwská centrální banka ve snaze zkrotit inflaci prodávat zlaté mince, čímž veřejnosti nabídne uchovatele hodnoty klesající měny země a alternativu k americkému dolaru.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czCenu zlata diktuje dolar

    Cenu zlata diktuje dolar6. 7. 2022 • Tentokrát za zlevnění zlata nemohou letní prázdniny, ale hlavně síla amerického dolaru. Pro české fanoušky to zase tolik neznamená, protože zlevnění zlata zase vyrovnalo zdražení dolaru, ve kterém se vzácné kovy obchodují. Cenový rozdíl mezi nejdražším a nejlevnějším zlatem v prvním prázdninovém týdnu tak činil zhruba 400 korun na troyskou unci (31,1 g).

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czKomodity: Pullback a další pokles na zlatu?

    5. 7. 2022 • Cena zlata (XAU/USD) na 1hodinovém grafu aktuálně testuje již dříve prolomenou oblast supportu (pullback - nyní rezistence) kolem hladiny 1810,00, která koresponduje s úrovní 50 % Fibonacciho retracementu a také s klouzavým průměrem SMA 100. Dojde zde k odrazu (pullback) a poklesu níže, nebo se naopak dočkáme průrazu zmiňované rezistence a posílení k vyšším úrovním?

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato a očekávaná inflace

    Zlato a očekávaná inflace5. 7. 2022 • Citlivé na sazby jsou například technologie, ale nejsou ani zdaleka jediné. Aktiv, u nichž lze pozorovat celkem silnou korelaci se sazbami, respektive výnosy dlouhodobějsích obligací, je naopak celá řada.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czBREAKING: Zlato klesá na nejnižší úroveň od prosince 2021!

    5. 7. 2022 • Síla amerického dolaru se propisuje i do cen zlata. Během dnešní seance prolomilo zlato support na 1780 USD a vrhlo se...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato klesá na nejnižší úroveň od prosince 2021

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czIndie vylekala obchodníky se zlatem

    Indie vylekala obchodníky se zlatem5. 7. 2022 • Oslabující rupie uprostřed obav z prohlubování schodku běžného účtu přimělo indickou vládu k akci. Zvýšila dovozní clo na zlato na 15 procent. Indové milují zlato natolik, že to z pohledu ministerstva financí vede k přemrštěnému saldu zahraničního obchodu, protože téměř všechno zlato se dováží. Navíc po pandemickém klidu poptávka po zlatě prudce roste.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czNastal finální výprodej na kovech? (týdenní zpráva)

    Nastal finální výprodej na kovech? (týdenní zpráva)4. 7. 2022 • Možná se některým čtenářům může zdát protichůdné, jak zde píši již o dosti býčích strukturách COT na kovech, ale jejich ceny přitom klesají dále. Ano, trhy mají setrvačnost, a pokud spekulanti agresivně dále otevírají nové SHORT pozice, pak zákonitě ceny

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czReálná hodnota zlata se pohybuje okolo 1800 USD

    4. 7. 2022 • Týdenní průzkum zlata ukazuje, že nálada mezi analytiky z Wall Street a investory z "Main Street" je relativně neutrální.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czGoldman Sachs jde proti proudu

    Goldman Sachs jde proti proudu4. 7. 2022 • Nastalo léto, pro zlato nákupní sezóna, protože s létem tradičně přichází i pokles ceny tohoto vzácného kovu. Pro mnohé analytiky bylo přesto překvapením, že zlato nebránilo psychologickou hranici 1800 dolarů za unci a hned v první červnový den pod vlivem silného dolaru zlevnilo.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato: dnešní okamžité zvýšení cla v Indii srazilo cenu pod $1800

    Zlato: dnešní okamžité zvýšení cla v Indii srazilo cenu pod $18001. 7. 2022 • Dnešní zvýšení importního cla na zlato v Indii (v kontrastu k loňskému snížení), které bylo důsledkem zvyšujících se dovozů zlata ve druhém čtvrtletí 2022, během kterého zlato zlevňovalo (v dolarovém vyjádření), srazilo cenu zlata pod $1800.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czInvestice do zlata zkušenosti

    1. 7. 2022 • Je nám velikou ctí, že můžeme obohatit český a slovenský forexový trh světově uznávanou knihou číslo 1 pro každého, kdo chce do hloubky pochopit fungování největšího světového finančního trhu.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czVýhled ceny zlata

    1. 7. 2022 • Včerejší zpráva ukázala, že existuje jen malá úleva od rostoucí inflace, která nadále roste rekordním tempem. Včera byla zveřejněna zpráva Federálního rezervního systému o inflaci a index cen osobní spotřeby. Meziroční inflace podle PCE v květnu činila 6,3 %, což je v souladu s inflačními tlaky v dubnu. PCE v květnu vzrostl o 0,6 % po nárůstu o 0,2 % v dubnu. Jádrový cenový index PCE však vykázal nejslabší růst od listopadu 2021. Podle zprávy na anualizované bázi jádrový cenový index PCE v květnu klesl na 4,7 %, mírně dolů z dubnových 4,9 %. První reakce na včerejší zprávu o inflaci vyvolaly býčí náladu na trhu se zlatem. Očekávalo se, že zpráva sníží další zvýšení sazeb na červencovém zasedání FOMC. Takový optimismus však neměl dlouhého trvání, protože o hodinu a čtyřicet pět minut později zlato kleslo na 1805,10 USD. Nyní pokračuje v poklesu.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlatý bunkr ve Fort Knoxu ukrývá i tuny morfia

    Zlatý bunkr ve Fort Knoxu ukrývá i tuny morfia1. 7. 2022Zlatý trezor v americké pevnosti Fort Knox je jedním z nejbezpečnějších a nejtajnějších míst v USA. Protože se dovnitř dostalo jen málo lidí, tamní depozitář zlata je předmětem fascinace a četných spekulací. Co tedy v bunkru údajně plném drahých kovů v Kentucky skutečně je?

    4 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato jako obrana proti inflaci?

    1. 7. 2022 • Najít letos nějaké investiční aktivum, které by dokázalo porazit inflaci, se zdá takřka nemožné. Jedním z kandidátů je zlato, tradiční uchovatel hodnoty. Ano, zlato dokáže dlouhodobě držet hodnotu investice a především ve vysokoinflačních ekonomikách je jasnou volbou pro uložení volných peněz.

    7 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato je nudné, ale dobře se s ním spí

    Zlato je nudné, ale dobře se s ním spí1. 7. 2022 • Akcie, dluhopisy a kryptoměny letos zaznamenaly docela velký pád. Zlato ale zůstává na svém ročním průměru. Může to být nudné, ale zlato dělá to, co dělat má, píše komentátor časopisu MoneyWeek Dominic Frisby. Mínil tím zachování hodnoty, a tudíž i stálost hodnoty investice do zlata.

    3 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).