ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czKde se ukrývají zlaté poklady nejbohatších národů

    Kde se ukrývají zlaté poklady nejbohatších národů15. 7. 2022 • Centrální banky drží 35 500 tun zlata, což je zhruba jedna pětina zlata, které kdy bylo vytěženo. Většinu zlata nakoupily v posledním desetiletí. Centrální banky si pořizují zlato z řady důvodů: Ke zmírnění rizika, zajištění proti inflaci či podpoře ekonomické stability.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czProč je zlato při inflaci v USA 9,1 % pod 1 800 USD?

    Proč je zlato při inflaci v USA 9,1 % pod 1 800 USD?15. 7. 2022 • Trh zlata se odrazil od svého minima poté, co byla včera zveřejněna data o inflaci v USA, která v červnu vzrostla na 9,1 %. Někteří investoři byli zklamáni nedávným cenovým zásahem, protože zlato je tradičně vnímáno jako zajištění proti inflaci.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlato nevydrží nápor silného dolaru

    Zlato nevydrží nápor silného dolaru15. 7. 2022Zlato ve čtvrtek kleslo kvůli rostoucímu dolaru. Soudě podle nárůstu kotací USD investoři reagovali s nadšením na údaje o americké inflaci. V dopoledních hodinách evropské obchodní seance tedy cena srpnových futures na zlato na newyorské burze Comex&helli

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato nevydrží nápor silného dolaru

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czČNB v červnu nakoupila 300 kilogramů zlata

    ČNB v červnu nakoupila 300 kilogramů zlata15. 7. 2022 • Česká národní banka (ČNB) letos nenápadně opět nakupuje zlato. Její devizové rezervy uložené ve vzácném kovu se nejprve ke konci března zvýšily na 10,89 tuny. O 310 kilogramů víc ve srovnání se závěrem února, kdy to bylo 10,58 tuny zlata. Dalších 300 kilogramů centrální banka nakoupila v červnu a drží tak 11,19 tuny zlata v účetní hodnotě 656 milionů dolarů.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czProč je zlato při inflaci v USA 9,1 % pod 1 800 USD?

    14. 7. 2022 • Trh zlata se odrazil od svého minima poté, co byla včera zveřejněna data o inflaci v USA, která v červnu vzrostla na 9,1 %. Někteří investoři byli zklamáni nedávným cenovým zásahem, protože zlato je tradičně vnímáno jako zajištění proti inflaci.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    newstream.czStanislav Šulc: Máte zlato? Před inflací ani dopady války vás rozhodně nechrání

    Stanislav Šulc: Máte zlato? Před inflací ani dopady války vás rozhodně nechrání13. 7. 2022 • Inflace pokračuje v růstu, a kromě devadesátých let, kdy ceny rostly rychleji kvůli transformaci, takový skok v cenách nikdo nepamatuje. Řada lidí se před inflací již několik měsíců snaží bránit například investicemi do zlata, to však často není k dostání, a tak sahají po stříbru. Data ukazují, že to je sázka na špatné koně, kterým pomáhá jen růst dolaru.

    3 minuty čtení na newstream.cz

    zlato.czOtázka za milion dolarů

    Otázka za milion dolarů13. 7. 2022Zlato má za sebou těžký týden. Krátká odpověď na otázku, proč zlato nezáří, jak by mělo, zní: Protože září americký dolar. Dlouhá odpověď by přesáhla možnosti čtenáře udržet pozornost, ale je jistě snadno pochopitelná pomocí mezitržní analýzy hlavních ukazatelů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato: měli bychom být blízko dna

    Zlato: měli bychom být blízko dna12. 7. 2022Zlato se nyní dostává do období nejsilnějšího sezónního růstu. To spolu s obzvláště špatnou náladou investorů do zlata a nízkými čistými pozicemi obchodníků podporuje naději, že se nacházíme blízko dna.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czČeši v květnu s nákupy zlata vyčkávali

    Češi v květnu s nákupy zlata vyčkávali11. 7. 2022 • Kupujte zlato, radí obchodníci. Naposledy se za současné ceny dalo pořídit v únoru. Možná by se vyplatilo ještě pár dnů počkat, protože podle expertů švýcarské banky Credit Suisse by žlutý kov měl ještě zlevnit. Jak dlouho bude nákupní okénko otevřené, se však nedá odhadnout, jisté je pouze to, že věčně to nebude.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finex.czAnalýza zlata – Cena se významně propadla, proč zlato nereaguje na inflaci?

    Analýza zlata – Cena se významně propadla, proč zlato nereaguje na inflaci?11. 7. 2022Zlato (XAU) mnohé investory v posledním roce dost zklamalo, protože se jeho cena příliš nikam nepohnula. Ono zklamání je do značné míry způsobeno nepochopením toho, jak se kurz zlata ve spojitostí s inflací vyvíjí. Je proto třeba pracovat s očekáváním, což je vůbec ten největší pohon pro růst ceny zlata. Co mám tak ale vysledováno, přesně tohle vám různí guruové na zlato nepoví. Jelikož jsou na tom finančně nějak svázáni. Přesněji řečeno opakují fráze, že zlato vás ochrání před inflací. Jak to ale funguje?

    2 minuty čtení na finex.cz

    cryptosvet.czV roce 2022 bуla investice do zlata výnosnější než investice do Bitcoinu

    V roce 2022 bуla investice do zlata výnosnější než investice do Bitcoinu10. 7. 2022 • Na začátku roku 2022 bуla primární krуptoměna oceněna na 46 700 USD a aktuálně se obchoduje za 21 600 USD. Zmíněný propad v letošním roce zasáhl celý krуpto trh, který ztratil více než 2 bilionу USD na tržní kapitalizaci. Ztrátу také znamenalу pro Bitcoin nejhorší čtvrtletí za více než deset let, protože jeho hodnota klesla ve druhém čtvrtletí roku 2022 o více než 56 %.

    2 minuty čtení na cryptosvet.cz

    zlato.czCentrální banky zvýšily rezervy zlata

    Centrální banky zvýšily rezervy zlata9. 7. 2022 • V květnu centrální banky oznámily přidání 35 tun do globálních zlatých rezerv. Byl to teprve druhý měsíc po sobě jdoucích nákupů, když dosud pohyb zlata osciloval mezi měsíčními nákupy a prodeji.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    aktualne.czZlato dává lidem pocit jistoty, padělatelé toho využívají. Poradíme, jak poznat pravé

    Zlato dává lidem pocit jistoty, padělatelé toho využívají. Poradíme, jak poznat pravé8. 7. 2022 • Stalo se to na konci května. Kriminalisté v Novém Jičíně zadrželi manželský pár, který na internetových dražbách nabízel investiční zlato, slitky a historické mince. Šlo ale o falzifikáty. Celkem podvedli deset lidí napříč republikou, od kterých získali přes čtvrt milionu korun. Dalších zhruba 400 tisíc korun už nezískali, poněvadž kupující podezřelý obchod nahlásili. 

    13 minut čtení na aktualne.cz

    zlato.czVzácné kovy padají, drží se jen zlato

    Vzácné kovy padají, drží se jen zlato7. 7. 2022 • Investoři ve druhém čtvrtletí snížili své podíly ve fondech vzácných kovů, jako jsou stříbro, platina a palladium z obav, že recese sníží průmyslovou poptávku. Ale zlatá aktiva se udržela kvůli své mimořádné roli útočiště v nesnázích, a to může přetrvávat.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato klesá před zveřejnění zápisu Fedu

    Zlato klesá před zveřejnění zápisu Fedu6. 7. 2022Zlato pokračuje v pádu díky sílícímu dolaru. Od začátku americké seance se tamní výnosy na dluhopisech zvyšují, což může znamenat, že trh očekává jestřábí ladění zápisu Fedu. Stojí za zmínku, že Fed zvýšil v červnu sazby o 75 bp a invesotry tedy zajímá...

    2 minuty čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).