ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato se může brzy vrátit k růstu

    22. 7. 2022 • Po pádu z březnového maxima 2 000 dolarů za trojskou unci se zlato obchodovalo v sestupném trendu. Podle technického a...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato roste o 1 %

    Zlato roste o 1 %22. 7. 2022 • Během včerejší seance zaznamenal pár EURUSD velkou volatilitu, zejména díky rozhodnutí ECB. Dnes je však dolar na ústupu kvůli katastrofálním výsledkům PMI indexu služeb, který se propadl na 47 bodů, což bylo pod výrazně očekáváním trhu (52,7). Dnešní ...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    fxstreet.cz⏫⏫Zlato roste o 1 %

    7 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czObchody se zlatem nabraly na síle

    Obchody se zlatem nabraly na síle22. 7. 2022 • Cena zlata ve čtvrtek klesla na nejnižší úroveň za téměř celý rok, protože se spekuluje na další zvýšení úrokových sazeb ze strany hlavních centrálních bank. Vyšší úrokové sazby přinášejí nejen vyšší výnosy ze vkladů, ale i u dluhopisů. Očekávání vyšších výnosů je téměř bezbřehé a zároveň ustupují obavy z růstu inflace. To vše láká k přesunům investic od zlata do zmíněných finanční instrumentů.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato bylo zmanipulováno přes COMEX - Zlato se rozhodlo

    Zlato bylo zmanipulováno přes COMEX - Zlato se rozhodlo21. 7. 2022 • V dnešní době je dobré hledat si informace z vícera zdrojů a tak přikládám. Zlato bylo zmanipulováno přes COMEX - Zlato se rozhodlo. Titulky názorů. Na těchto stránkách jsou názory našich uživatelů na vybraná finanční témata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czCena zlata je na více než ročním minimu, čeká se na pohyb úroků v eurozóně

    Cena zlata je na více než ročním minimu, čeká se na pohyb úroků v eurozóně21. 7. 2022 • Cena zlata dnes na světových trzích klesla nejníže od loňského března. Kolem poledne kov ztrácel zhruba 0,8 procenta a jeho cena se pohybovala kolem 1682 dolarů za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Investoři čekají, zda a o kolik dnes Evropská centrální banka (ECB) zvýší základní úrokové sazby. Vyhlídka na zdražování peněz ze strany velkých centrálních bank snižuje atraktivitu zlata, které žádné úroky nenese.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato se rozhodlo

    Zlato se rozhodlo21. 7. 2022 • Stagflace, recese nebo měkké přistání? Co čeká americkou a globální ekonomiku v blízké budoucnosti? Pouze zodpovězením této otázky můžeme zjistit osud zlata. I když se na trzích stále častěji mluví o tom, že drahý kov ztratil své funkce bezpečného...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    newstream.czZlato je na více než ročním minimu. Další ochromující úder mu uštědří ECB

    Zlato je na více než ročním minimu. Další ochromující úder mu uštědří ECB21. 7. 2022 • Cena zlata ve čtvrtek na světových trzích klesla nejníže od loňského března. Kolem poledne kov ztrácel zhruba 0,8 procenta a jeho cena se pohybovala kolem 1682 dolarů za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Investoři čekají, zda a o kolik dnes Evropská centrální banka (ECB) zvýší základní úrokové sazby. Vyhlídka na zdražování peněz ze strany velkých centrálních bank totiž snižuje atraktivitu zlata, které žádné úroky nenese.

    2 minuty čtení na newstream.cz

    zlaterezervy.czJak zatočí se zlatem zasedání centrálních bank? Bude vybrána likvidita na týdenním grafu? (týdenní zpráva)

    Jak zatočí se zlatem zasedání centrálních bank? Bude vybrána likvidita na týdenním grafu? (týdenní zpráva)20. 7. 2022 • pokud bude spekulativní kapitál (Managed Money) dál prodávat, může být dokonce vybrána i tzv. likvidita na týdenním grafu. O co konkrétně se jedná? Likviditou se v tomto případě rozumí velký počet stoploss příkazů pod silnou cenou

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    patria.czEU se shodla na zákazu dovozu ruského zlata a dalších sankcích

    EU se shodla na zákazu dovozu ruského zlata a dalších sankcích20. 7. 2022 • Státy Evropské unie se dnes shodly na přijetí nové sady sankcí proti Rusku za jeho pokračující agresi vůči Ukrajině. Informovalo o tom české předsednictví Rady EU.

    1 minuta čtení na patria.cz

    e15.czDalší sankce proti Rusku. EU se shodla na zákazu dovozu ruského zlata

    1 minuta čtení na e15.cz

    newsbox.czEU se shodla na zákazu dovozu ruského zlata a dalších sankcích | newsbox.cz

    2 minuty čtení na newsbox.cz

    zlato.czZbytečné tajnosti kolem rakouského zlata

    Zbytečné tajnosti kolem rakouského zlata20. 7. 2022 • Rakouská centrální banka (Oesterreichische Nationalbank, dále jen OeNB, pozn. aut.) vlastní 280 tun zlata. Při kritice Rakouského účetního dvora (obdoby našeho NKÚ) z února 2015, že Rakousko drží příliš mnoho svého kovu (82 %) v Londýně, dospěl účetní dvůr k závěru, že všechny smlouvy mezi OeNB a jejími externími depozitáři, zejména však v Anglii, obsahují nedostatky a hlavně chybí možnost kontroly.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czŠvýcarsko omezilo dovoz ruského zlata, odráží náznaky spolufinancování války

    Švýcarsko omezilo dovoz ruského zlata, odráží náznaky spolufinancování války19. 7. 2022 • Švýcarsko v červnu dovezlo z Ruska výrazně méně zlata než v květnu, ukázaly podle agentury Reuters celní záznamy. Objevily se domněnky, že švýcarské firmy dovozem ruského zlata pomáhají financovat útok ruských vojsk na Ukrajinu, což ale velké švýcarské zpracovatelské společnosti popírají.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czUkrajina za válku platí i zlatem

    Ukrajina za válku platí i zlatem19. 7. 2022 • Ukrajinská centrální banka prodala od začátku ruské invaze zlaté rezervy za 12,4 miliardy dolarů, cituje zástupkyni guvernéra banky Katerynu Rožkovou agentura Reuters. Měla to prohlásit v nespecifikované celostátní televizi. Na oficiálních webových stránkách Národní banky Ukrajiny (NBU) však nic takového nelze najít.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    euro.czAby přežili, prodávají zlato. Ukrajinská centrální banka se od začátku války zbavila zlatých rezerv v hodnotě 12 miliard dolarů a žádá okolní státy o další půjčky

    Aby přežili, prodávají zlato. Ukrajinská centrální banka se od začátku války zbavila zlatých rezerv v hodnotě 12 miliard dolarů a žádá okolní státy o další půjčky18. 7. 2022 • Ukrajinská národní banka musí prodávat své rezervy zlata a zvyšovat výnos z dluhopisů i úrokové sazby, aby dokázala zajistit místním peníze alespoň na pokrytí základních potřeb. Od svých zahraničních spojenců Kyjev získal v rámci mezinárodní pomoci dohromady 13 miliard dolarů, další půjčky západní státy přislíbily. EU se zavázala Zelenského vládě poslat postupně 29,6 miliardy eur. Aby se však smazal rozpočtový schodek, bylo by třeba zemi dodávat devět miliard dolarů každý měsíc.

    5 minut čtení na euro.cz

    zlato.czKde mají Švýcaři zlato, je státní tajemství

    Kde mají Švýcaři zlato, je státní tajemství18. 7. 2022 • Ve Švýcarsku je státním tajemstvím, kde centrální banka skladuje své zlato. Ze všech dostupných informací vychází, že primárně své a zlato zahraničních centrálních bank včetně Banky pro mezinárodní platby, což je jakási centrální banka centrálních bank, je ukryté pod náměstím Bundesplatz 1 v Bernu.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    newstream.czKonec ruského zlata. Evropská unie chystá zákaz dovozu drahého kovu z válčící země

    Konec ruského zlata. Evropská unie chystá zákaz dovozu drahého kovu z válčící země16. 7. 2022 • Klíčové jednání čeká zástupce členských států Evropské unie v pondělí. Kromě zákazu dovozu zlata může dojít také k absolutnímu zákazu vývozu jakéhokoli vojenského materiálu do válčící země. Dovoz ruského zlata přitom již zakázaly například země G7. Navíc asijské země drahý kov od Ruska skupují výrazně pod cenou.

    4 minuty čtení na newstream.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).