ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czInflační lhostejnost zlata

    Inflační lhostejnost zlata16. 7. 2021 • Zveřejnění indexu spotřebitelských cen v USA zastihlo obchodníky se zlatem nepřipravené. Inflace za červen vzrostla o 0,9 procenta, tedy téměř dvojnásobně oproti očekávanému 0,5% růstu cen. Avšak zlato zůstalo cenově relativně beze změny, a to navzdory nečekaně velkému skoku v nákladech na zboží a služby, jejichž malé výkyvy obvykle vyvolávají větší výkyvy na celém trhu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czČNB zvýšila své devizové rezervy ve zlatě, zásoby činí deset tun

    ČNB zvýšila své devizové rezervy ve zlatě, zásoby činí deset tun15. 7. 2021 • ČNB nejprve loni v prosinci o 622 kilogramů, letos v březnu o dalších 280 kg a v červnu o 466 kg. Vyplývá to ze zjištění portálu Zlato.cz. Koncem června zásoby zlata ČNB činily 9,95 tuny, sdělila ČTK centrální banka.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czČNB zvýšila své devizové rezervy ve zlatě, zásoby činí deset tun

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    osel.cz„Zelená“ těžba z vulkanických slaných pramenů poskytne měď, zlato nebo lithium

    „Zelená“ těžba z vulkanických slaných pramenů poskytne měď, zlato nebo lithium14. 7. 2021 • Technologie obnovitelné energie potřebují spoustu cenných kovů. Klasická těžba ale dost zatěžuje životní prostředí. Získávání kovů z horkých slaných roztoků pod sopkami by mělo být levnější a šetrnější, v neposlední řadě i kvůli možnosti využití geotermální energie. Budeme vrtat do aktivních vulkánů?

    4 minuty čtení na osel.cz

    enviweb.cz,,Zelená" těžba z vulkanických slaných pramenů poskytne měď, zlato nebo lithium - EnviWeb.cz

    1 minuta čtení na enviweb.cz

    zlato.czZlato se do pásma 1 900 dolarů za unci vrátí do roku 2022

    Zlato se do pásma 1 900 dolarů za unci vrátí do roku 202214. 7. 2021 • Právě když se zlato odrazilo od minim z konce března o více než 200 dolarů za troyskou unci a začátkem června se obchodovalo na úrovni 1 900 dolarů za unci a na trhu se opět začalo mluvit o býčích náladách, došlo k významnému obratu způsobenému Federálním rezervním systémem, tedy americkou centrální bankou (Fed).

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZlato utvořilo primární dno (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata a stříbra v USD)

    Zlato utvořilo primární dno (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata a stříbra v USD)12. 7. 2021 • 29. června propadla spotová cena zlata na hodnotu 1.750,50 USD, kde trh vytvořil s největší pravděpodobností primární dno. Tato cena byla totiž v toleranci výše zmiňované kritické podpory. Toto dno nastalo v 16. týdnu primárního cyklu

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    nova.czZlatý index stoupá. ČNB znovu nakupuje zlato do devizových rezerv

    Zlatý index stoupá. ČNB znovu nakupuje zlato do devizových rezerv12. 7. 2021 • PRAHA, 12. července 2021 – Česká národní banka (ČNB) podle zjištění redakce portálu Zlato.cz během uplynulého půl roku třikrát navýšila své devizové rezervy ve zlatě. Nejprve loni v prosinci o 20 000 troyských uncí, tedy přibližně o 622 kilogramů, pak letos v březnu o dalších devět tisíc uncí (cca 280 kg) a nejnověji v červnu 15 tisíc uncí (přibližně 466 kg). ČNB o rozšíření zlaté části svých devizových rezerv ani v jednom z případů zprávu nevydala.

    1 minuta čtení na nova.cz

    zlato.czZlatý index stoupá. ČNB znovu nakupuje zlato do devizových rezerv

    Zlatý index stoupá. ČNB znovu nakupuje zlato do devizových rezerv12. 7. 2021 • Česká národní banka (ČNB) podle zjištění redakce portálu Zlato.cz během uplynulého půl roku třikrát navýšila své devizové rezervy ve zlatě. Nejprve loni v prosinci o 20 000 troyských uncí, tedy přibližně o 622 kilogramů, pak letos v březnu o dalších devět tisíc uncí (cca 280 kg) a nejnověji v červnu 15 tisíc uncí (přibližně 466 kg). ČNB o rozšíření zlaté části svých devizových rezerv ani v jednom z případů zprávu nevydala.

    5 minut čtení na zlato.cz

    lidovky.czČNB znovu nakupuje zlato do svých rezerv. Stále ho má ale 10krát méně, než doporučuje měnový fond

    4 minuty čtení na lidovky.cz

    zlato.czProč centrální banky nakupují zlato

    Proč centrální banky nakupují zlato11. 7. 2021Zlato je již po staletí nezbytnou součástí finančních rezerv států a jeho přitažlivost se nezmenšuje – centrální banky budou letos opět čistými kupci zlata. Centrální banky nyní drží více než 35 000 tun tohoto kovu, což je přibližně pětina veškerého zlata, které kdy bylo vytěženo. Co je však na zlatě tak důležitého, že je již tak dlouho klíčovým aktivem?

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czPašování zlata do Indie kvůli pandemii loni výrazně kleslo

    Pašování zlata do Indie kvůli pandemii loni výrazně kleslo10. 7. 2021 • Pašování zlata do Indie se v pandemickém loňském roce kvůli omezením uvaleným na mezinárodní leteckou dopravu snížilo o 83 procent. Informoval o tom server deníku Times of India s tím, že například podle údajů poskytnutých ahmadábádskou celní správou bylo v letech 2020-21 na mezinárodním letišti Sardar Vallabhbhai Patel odhaleno přibližně jen 17 kg pašovaného zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    cryptosvet.czVrátí se zlato do hry?

    Vrátí se zlato do hry?9. 7. 2021 • Tváří v tvář nejhoršímu měsíčnímu výkonu za 4,5 roku, ke kterému došlo v červnu, se zlato postupně zotavuje, a dokonce se snaží držet psychologicky důležité úrovně 1 800 USD za unci uprostřed zhoršujícího se globálního rizikového apetitu a klesajících výnosů amerických státních dluhopisů. Možná, že situace není tak hrozná, jak vypadá, a drahý kov bude schopen se vzchopit. Nebo naopak nastane dlouhodobý klesající trend v XAU / USD?

    3 minuty čtení na cryptosvet.cz

    zlato.czPákistán začal monitorovat prodej a nákup zlata

    Pákistán začal monitorovat prodej a nákup zlata9. 7. 2021 • Pákistánští zlatníci a klenotníci jsou nešťastní, protože tamní vláda se rozhodla přísně monitorovat nákup a prodej zlata. Pákistán již dříve omezil nákup a prodej cenných papírů netradičními způsoby a nyní se zaměřil na zlato a podnikl kroky k regulaci tohoto odvětví. Pákistánští obchodníci se zlatem jsou nyní dotazováni na své investice a nákupy. V důsledku toho svolali na 9. července do Láhauru schůzku, na které se rozhodne, jak reagovat.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato pro centrální banky znovu získává lesk

    Zlato pro centrální banky znovu získává lesk8. 7. 2021 • Poté, co v loňském pandemickém roce zlaté nákupy centrálních bank klesly na desetileté minimum, zlato znovu začíná být předmětem jejich zájmu. Centrální banky od Srbska po Thajsko zvyšují své zásoby zlata a Ghana nedávno oznámila plány na nákupy, protože se objevuje strašidlo zrychlující se inflace a oživení světového obchodu poskytuje „palebnou sílu“ pro nákupy.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czCeny zlata posilují díky nižším výnosům v USA

    7. 7. 2021 • Výnos z desetiletého dluhopisu dnes dosáhl na 1,33 % před zveřejněním z posledního zasedání FOMC, které je na programu ve 20. hodin. Trh čeká, že si bankovní rada uchová holubičí pozici v následujících měsících a zápis by to měl potvrdit. Pokles sazeb by měl teoreticky hrát proti americkému dolaru a naopak pro vyšší ceny zlata. To se dnes vrátilo nad úroveň $1 800 za unci. Pokles sazeb dobře ilustruje vzestup instrumentu TNOTE. Z grafu je patrné, že cena testuje květnové lokální maximum. Pokud bude tato úroveň proražena, tak se TNOTE bude obchodovat na nejvyšší úrovni od začátku března.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czRuské ministerstvo financí nakoupí devizy a zlato za čtyři miliardy dolarů

    Ruské ministerstvo financí nakoupí devizy a zlato za čtyři miliardy dolarů7. 7. 2021 • Rusko se vydalo na masivní nákupy deviz a zlata. Ruské ministerstvo financí v pondělí uvedlo, jak informovala agentura Reuters, že v období od 7. července do 5. srpna bude denně nakupovat „cizí měnu“ v hodnotě 13,5 miliardy rublů (184,25 milionu dolarů). Ministerstvo uvedlo, že jeho pravidelné nákupy deviz a zlata na trhu budou během tohoto období činit 296 miliard rublů (4,04 miliardy dolarů).

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlatokopové v létě oblehají švýcarské řeky

    Zlatokopové v létě oblehají švýcarské řeky6. 7. 2021 • Protipandemická opatření rozvolňují, takže také Švýcarsko, oblíbená letní destinace těch turistů, kteří dávají přednost majestátnosti velehor před mořskými vlnami, nebude mít o letní hosty nouzi. Neztratí se mezi nimi ne právě všední, nicméně stále početnější skupina – hledači zlata. A nebude jich málo.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).