ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czVýznamná česká ložiska zlata (4): Zlaté Hory

    Významná česká ložiska zlata (4): Zlaté Hory18. 9. 2021 • V českém podzemí se nacházejí významná ložiska zlata. Podle posledního Zhodnocení prognóz zlata v Českém masivu, která je součástí Surovinové politiky ČR, jde o zhruba 392 tun tohoto cenného kovu. Jeho hodnota dosahuje stovky miliard korun. V minulých týdnech jsme se podívali na zlatá ložiska v Kašperských Horách, Mokrsku a Vacíkově. Dnes si představíme Zlaté Hory.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlaté rezervy venezuelské centrální banky klesají, prezident Maduro potřebuje hotovost

    Zlaté rezervy venezuelské centrální banky klesají, prezident Maduro potřebuje hotovost17. 9. 2021Zlaté rezervy Venezuely klesly v první polovině roku 2021 o tři tuny na nejnižší úroveň za posledních padesát let, jak ukázaly údaje centrální banky, protože vláda prezidenta Nicoláse Madura, která má nedostatek financí, pokračuje v prodeji zlata jako zdroje příjmů. Informovala o tom agentura Reuters.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    reflex.czVladimír Pikora: Ze zlata se ve strachu z inflace stala populární investice

    Vladimír Pikora: Ze zlata se ve strachu z inflace stala populární investice17. 9. 2021 • Česká inflace dosáhla v srpnu 4,1 %. To je nejvíce od listopadu 2008. Vysoká inflace je ale i jinde ve světě. Prozíravější lidé proto hledají nějakou ochranu před znehodnocením peněz a peníze investují. Někdo investuje do zlata, někdo do nemovitostí, někdo do akcií.

    3 minuty čtení na reflex.cz

    finex.czProdej zlatých slitků byl v 1. pol. letošního roku enormní – Co nám tato data říkají?

    Prodej zlatých slitků byl v 1. pol. letošního roku enormní – Co nám tato data říkají?16. 9. 2021 • V nedávné analýze na zlato jsme si ukázali, že žlutý kov je na tom z fundamentální a technické stránky velmi dobře. Není proto žádným překvapením, že investoři vyloženě lační po zlatých slitcích a mincích, což si za chvíli ukážeme na datech.

    1 minuta čtení na finex.cz

    zlato.czZlato vypadá „trochu levně“, tvrdí miliardář Gundlach

    Zlato vypadá „trochu levně“, tvrdí miliardář Gundlach16. 9. 2021 • Jeff Gundlach, známý americký podnikatel a investor, který figuruje na seznamu 50 nejvlivnějších osobností agentury Bloomberg a jemuž se přezdívá „dluhopisový král“, se před pár dny ve svém podcastu podělil o své názory ohledně aktuální ekonomické situace v USA, na inflaci a také na zlato.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    finex.czZlato zase klesá na ceně – jaké jsou důvody pro tento špatný stav?

    1 minuta čtení na finex.cz

    msn.comProdeje zlata a stříbra v ČR výrazně rostou

    Prodeje zlata a stříbra v ČR výrazně rostou16. 9. 2021 • Prodeje zlata a stříbra v Česku výrazně rostou. U největšího českého obchodníka Golden Gate CZ v srpnu činily 352 milionů korun, což byl meziroční nárůst o 22 procent. Proti roku 2019 prodeje vzrostly o 40 procent, řekl dnes ČTK předseda představenstva společnosti Libor Brůna.

    1 minuta čtení na msn.com

    fxstreet.czProdeje zlata a stříbra v ČR výrazně rostou, u Golden Gate stouply o 22 procent

    Prodeje zlata a stříbra v ČR výrazně rostou, u Golden Gate stouply o 22 procent15. 9. 2021 • Prodeje zlata a stříbra v Česku výrazně rostou. U největšího českého obchodníka Golden Gate CZ v srpnu činily 352 milionů korun, což byl meziroční nárůst o 22 procent. Proti roku 2019 prodeje vzrostly o 40 procent, řekl dnes ČTK předseda představenstva společnosti Libor Brůna.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czFutures na prosincové zlato překročily 1 800 dolarů

    Futures na prosincové zlato překročily 1 800 dolarů15. 9. 2021 • Futures na zlato se v úterý vydaly směrem vzhůru, přestože podle nejnovějších vládních údajů inflace ve Spojených státech rostla v srpnu nejpomaleji za posledních sedm měsíců. Index spotřebitelských cen v srpnu vzrostl o 0,3 %, zatímco v červenci činil nárůst 0,5 %, uvedla včera vláda USA.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    e15.czVolte zlato jako svou hlavní investici. Teď je ten správný čas!

    Volte zlato jako svou hlavní investici. Teď je ten správný čas!14. 9. 2021 • Přemýšlíte nad volbou investiční komodity, ale nevíte si rady? Co takhle vsadit na klasiku v podobě zlata. Není totiž žádná náhoda, že je právě zlato mezi investory tolik oblíbené. Jaké výhody přináší investiční zlato a v jaké podobě ho můžete zakoupit? Základní informace najdete přímo v tomto článku, kde nechybí ani doporučení na místa, kde právě zlato či stříbro snadno nakoupíte.

    3 minuty čtení na e15.cz

    zlato.czIndická poptávka po zlatě opět roste

    Indická poptávka po zlatě opět roste14. 9. 2021 • Dvěma nejvýznamnějšími zeměmi na světě, pokud jde o spotřebu zlata, jsou Čína a Indie. Ta byla po mnoho let největším světovým spotřebitelem, než ji před několika lety předstihla Čína, ale stále zůstává jedním ze dvou největších světových spotřebitelů z historických důvodů a kvůli nesmírně významnému místu, které má zlato v psychice indického obyvatelstva.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    ahaonline.czProti inflaci volte zlato

    Proti inflaci volte zlato13. 9. 2021 • Jestliže se na vašem bankovním účtu neustále „válí“ peníze, kterým říkáte úspory, je nutné s nimi něco dělat. Inflace je totiž neúprosná.. Nemusíte investovat do vzdušných zámků, které nabízí akcie a další finanční produkty, pod jejichž názvy si laik jen stěží představí něco reálného. Kupte si zlato. Zlaté cihly nejsou jen majetkem pro milionáře.

    1 minuta čtení na ahaonline.cz

    fxstreet.czZlato po krátké korekci znovu klesá

    13. 9. 2021 • Další důležitou proměnnou, která hraje v neprospěch žlutého kovu, jsou závěry z posledního zasedání americké centrální banky (Fed), které se uskutečnilo 19. 3. Na něm tvůrci měnové politiky podpořili rychlejší ukončení programu QE a růst úrokových sazeb v dohledné době, na což reagoval americký dolar posílením. Zlato obecně na zprávy, které podporují dolar či vyšší úrokové sazby, reaguje negativně. Vzhledem k tomu, jakou moc má Fed ve finančním světě, doléhá tento krok na zlato zvlášť silně.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czMedvědi usilují o prolomení hranice 1 770 dolarů za unci

    Medvědi usilují o prolomení hranice 1 770 dolarů za unci13. 9. 2021 • Cena zlata bude v nadcházejícím týdnu škádlit k proražení pod hranici 1800 dolarů za troyskou unci, napsal v neděli server Fxstreet.com. Medvědi však podle něj převzali zpět kontrolu poté, co se býkům nepodařilo překonat kritickou hladinu odporu na úrovni 1 834 USD.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    sputniknews.comOdbornice vysvětlila, proč je zlato tak drahé

    Odbornice vysvětlila, proč je zlato tak drahé12. 9. 2021 • Cenový rozdíl mezi zlatem a stříbrem je zcela zákonitý, řekla v rozhovoru pro agenturu Prime vedoucí oddělení světových financí Finanční univerzity při vládě RF Jelena Zvonovová.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    msn.comLoď se zlatem měla být spásou. Poklad skončil na dně moře a svět ovládla panika

    Loď se zlatem měla být spásou. Poklad skončil na dně moře a svět ovládla panika12. 9. 2021 • Aukční síň Goldberg Coins & Collectibles dražila letos v červnu zvláštní věc. Šlo o 76 zlatých mincí pocházejících celkem z devíti zemí. To ale na nich nebylo to nejzajímavější. Všechny byly totiž před více než 160 lety součástí obrovského zlatého pokladu, převáženého parníkem Central Amerika přes Atlantik do New Yorku. Dne 12. září 1857 se parník potopil - a vyvolal tím první skutečně globální finanční krizi v dějinách.

    7 minut čtení na msn.com

    denik.czLoď se zlatem měla být spásou. Poklad skončil na dně moře a svět ovládla panika

    7 minut čtení na denik.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).