ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czZlato v Rusku dojde do 20 let, pokud se nenajdou nová naleziště

    Zlato v Rusku dojde do 20 let, pokud se nenajdou nová naleziště5. 10. 2021 • Šéf největšího ruského producenta zlata Polyus Pavel Gračev varoval, že ložiska zlata v zemi jsou vyčerpána a že těžební firmy v zemi by v příštích dvou desetiletích mohly vytěžit svá portfolia zdrojů. Podle Gračeva, jehož citoval server RT.com dosahují ruská ložiska zlata v současné době přibližně 8 000 tun, zatímco roční produkce činí 330 tun.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato letos zlevnilo o téměř desetinu, výrazně zdražily ropa, plyn a uhlí

    Zlato letos zlevnilo o téměř desetinu, výrazně zdražily ropa, plyn a uhlí4. 10. 2021 • Cena zlata od začátku roku klesla o téměř desetinu na 1760 dolarů za unci. Také stříbro letos ztrácí. Pokles o 18 procent na 710 USD za kilogram jej vrací na hodnoty před pandemií. Drahé kovy jako platina a palladium, hojně využívané v automobilovém průmyslu, letos rovněž zažívají dvojciferný pokles. Naopak výrazně vzrostla cena ropy, plynu či uhlí.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    globe24.czZlato letos zlevnilo o téměř desetinu, výrazně zdražily ropa, plyn a uhlí

    3 minuty čtení na globe24.cz

    dotyk.czOchraňte své úspory nákupem zlata

    Ochraňte své úspory nákupem zlata4. 10. 2021 • Inflace již nyní z našich úspor ukrajuje nemalé částky. A bude hůř. Rostoucí ceny energií, hrozící nedostatek plynu, pokud bude tuhá zima, to vše povede s největší pravděpodobností k roztočení inflační spirály. Naše peníze ležící ladem na bankovních účtech před ní nejsou v bezpečí. Cestu, jak je ochránit, nabízí investiční zlato.

    1 minuta čtení na dotyk.cz

    fxstreet.czZlato letos zlevnilo o téměř desetinu, výrazně zdražily ropa, plyn a uhlí

    Zlato letos zlevnilo o téměř desetinu, výrazně zdražily ropa, plyn a uhlí3. 10. 2021 • Cena zlata od začátku roku klesla o téměř desetinu na 1760 dolarů za unci. Také stříbro letos ztrácí. Pokles o 18 procent na 710 USD za kilogram jej vrací na hodnoty před pandemií. Drahé kovy jako platina a palladium, hojně využívané v automobilovém průmyslu, letos rovněž zažívají dvojciferný pokles. Naopak výrazně vzrostla cena ropy, plynu či uhlí. ČTK to řekl analytik Golden Gate CZ Pavel Ryba.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato včera vyskočilo o dvě procenta. Kvartál ale zakončí poklesem

    Zlato včera vyskočilo o dvě procenta. Kvartál ale zakončí poklesem1. 10. 2021 • „Silnější americký dolar a vyšší výnosy jsou pro zlato toxickou kombinací,“ napsali včera analytici německé Commerzbank ve své poznámce. V krátkodobém horizontu podle nich převažuje riziko dalšího poklesu ceny žlutého kovu, což znamená, že hranice 1 700 dolarů za troyskou unci by mohla být již brzy dosažena.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    mesec.czHodnotné dárky pro muže i ženy – to je investiční zlato a stříbro

    Hodnotné dárky pro muže i ženy – to je investiční zlato a stříbro30. 9. 2021 • Když potřebujete hodnotný dárek, sáhněte po investičním zlatě. Nenechte se splést. Neznamená to, že musí jít o dárek extrémně drahý.

    1 minuta čtení na mesec.cz

    podnikatel.czVyberte pořádný dárek a darujte investiční zlato

    1 minuta čtení na podnikatel.cz

    zlato.czKlesající ceny zlata: Požehnání v přestrojení?

    Klesající ceny zlata: Požehnání v přestrojení?30. 9. 2021 • Chcete velké výnosy a máte trochu času? Věnujte pozornost zlatu. „Žlutý kov“ není v těchto dnech označován za nejžhavější investici, ale přesto neztrácí na atraktivitě. Důvody pro budoucí vyšší ceny zlata jsou stále silnější. Už kvůli rostoucí inflaci. Trpěliví dlouhodobí investoři by tak mohli být velmi dobře odměněni.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    rexter.czVolte zlato a nemusíte se bát o své finance

    Volte zlato a nemusíte se bát o své finance30. 9. 2021 • V dnešní době se začíná ukazovat, jak důležité je investovat naspořené peníze. Ti z vás, kteří je nechají ležet ladem na bankovním účtu s minimálními úroky, případně si peníze střádají doma do trezoru...

    2 minuty čtení na rexter.cz

    zlato.czZlato se kvůli posilujícímu dolaru dostalo na sedmitýdenní minimum

    Zlato se kvůli posilujícímu dolaru dostalo na sedmitýdenní minimum29. 9. 2021 • Ceny zlata v úterý prudce klesly a dostaly se na sedmitýdenní minimum, protože dolar posílil a výnosy amerických státních dluhopisů vzrostly kvůli očekávání dřívějšího než očekávaného zvýšení úrokových sazeb ze strany Federálního rezervního systému (Fed – americká centrální banka, pozn. red.). Napsala to včera agentura Reuters s tím, že cena zlata se propadla o více než jedno procento.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czPolsko chce ještě zvýšit své zlaté rezervy

    Polsko chce ještě zvýšit své zlaté rezervy28. 9. 2021 • Polská národní banka v letech 2018-2019 nakoupila celkem 125,7 tuny zlata a poté se rozhodla převést téměř polovinu zásob (100 tun) z Bank of England do trezorů Polské národní banky (NBP, Narodowy Bank Polski), připomněl včera v rozhovoru pro web týdeníku DoRzeczy.pl její guvernér Adam Glapiński.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czKomodity. Proč je zlato jiné?

    Komodity. Proč je zlato jiné?27. 9. 2021 • Proč se zlato chová tak odlišně od průmyslových kovů a vlastně od většiny komodit obecně? Navzdory zjevným kontrastům – jako je jeho lesk a použití ve šperkařství – není hned jasné, proč by tomu tak mělo být. Pro rozhodnutí o místě zlata v portfoliu pomůže zamyslet se nad tím, proč se tento drahý kov liší od ostatních komodit, napsal server Ipe.com.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato kleslo o procento kvůli růstu výnosů a Fedu

    Zlato kleslo o procento kvůli růstu výnosů a Fedu24. 9. 2021Zlato ve čtvrtek kleslo o jedno procento pod tlakem růstu výnosů amerických státních dluhopisů a kvůli chuti investorů po rizikovějších aktivech, protože vyhlížejí dřívější než očekávané zvýšení úrokových sazeb ze strany americké centrální banky (Fed).

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czProdej ruského zlata překonává příjmy z vývozu ropy a zemního plynu

    Prodej ruského zlata překonává příjmy z vývozu ropy a zemního plynu23. 9. 2021 • Až do loňského jara byla ruská centrální banka po několik let největším vytrvalým ročním nákupcem zlata a pravidelně a v nemalých objemech – kolem 200 tun ročně – rozšiřovala nákupy doma vytěženého „žlutého kovu“ své devizové rezervy ve zlatě. Aktuálních více než 2 295 tun zlata představuje přes pětinu (22,4 %) ruských devizových rezerv.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato je bezpečné jako Volvo, Bitcoin je jako Ducati Panigale, říká rakouský investor

    Zlato je bezpečné jako Volvo, Bitcoin je jako Ducati Panigale, říká rakouský investor22. 9. 2021 • Rakouský investor Ronald-Peter Stoeferle vyslovil nedávno názor, že hodnota bitcoinu v amerických dolarech v příštím desetiletí vyletí nepředstavitelnými tempy. Investice do zlata je ale podle něj jako jízda v bezpečném SUV Volvo, zatímco alokace prostředků do bitcoinu je divoká jízda s motocyklem Ducati, uvedl populární zastánce zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czPozornost zlata se obrací k aukcím amerických státních dluhopisů a taperingu

    Pozornost zlata se obrací k aukcím amerických státních dluhopisů a taperingu20. 9. 2021 • Měsíc trvající oživení zlata po propadu na začátku srpna vykazuje známky vyčerpání poté, co se ceně opět nepodařilo proniknout oblastí odporu směrem k 1835 dolarům za troyskou unci. Drahé kovy nedávno vyskočily po překvapivě slabé zprávě o zaměstnanosti v USA, která zpočátku pomohla oslabit dolar, a zatímco stříbru se podařilo prorazit výše, pokus zlata opět nevyšel, stejně jako v šesti předchozích případech od poloviny července.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).