ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czDo aukce míří zlato z největšího zlatého pokladu nalezeného v Evropě

    Do aukce míří zlato z největšího zlatého pokladu nalezeného v Evropě14. 10. 2021 • Zájemci o numismatiku budou mít v pátek 15. října možnost zúčastnit se dlouho očekávané akce, jejímž lákadlem bude zlato z keltského pokladu z Podmokel. Jde o největší zlatý poklad, který se kdy v Evropě našel. Byl objeven přesně před 250 lety, vážil 50 kilogramů a obsahoval sedm až deset tisíc mincí.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    enviweb.czMalý modulární reaktor bude napájet zlatý důl na Sibiři

    Malý modulární reaktor bude napájet zlatý důl na Sibiři13. 10. 2021 • Jaderná energie je požadovaným energetickým zdrojem pro rozvoj ruského naleziště zlata v lokalitě Kyuchus na ruské Sibiři, uvedl ministr přírodních zdrojů a životního prostředí Alexandr Kozlov v souvislosti s dražbou práv na využití ložiska zlata. Zlatý důl bude energeticky...

    1 minuta čtení na enviweb.cz

    enviweb.czMalý reaktor bude zásobovat odlehlý zlatý důl

    1 minuta čtení na enviweb.cz

    oenergetice.czMalý modulární reaktor bude napájet zlatý důl na Sibiři

    2 minuty čtení na oenergetice.cz

    patria.czAkcie inflaci zvládly, výnosová křivka však zplošťuje a zdražuje zlato

    13. 10. 2021 • Akciové trhy v Evropě si dnes udržely převážně pozitivní vývoj, a to i po zveřejnění amerických inflačních dat. V záporu je sice Itálie nebo Španělsko, ale DAX přidává 0,7 pct, CAC 40 a AEX dokonce 0,9 pct a FTSE 100 roste aspoň o 0,3 procenta.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czVýnosy dluhopisů klesají, zlato roste

    Výnosy dluhopisů klesají, zlato roste13. 10. 2021 • Ceny zlata se v úterý zvýšily díky obavám z inflace, ačkoli jeho zisky byly omezeny kurzem dolaru a očekáváním, že americká centrální banka – Fed, Federální rezervní systém – příští měsíc oznámí omezení nákupů dluhopisů.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    forbes.czNejvětší zlatý poklad v Evropě nalezli u Podmokel. Mince z něj teď míří do aukce

    Největší zlatý poklad v Evropě nalezli u Podmokel. Mince z něj teď míří do aukce12. 10. 2021 • Přesně před čtvrt tisíciletím byl u obce Podmokly na Rokycansku objeven keltský poklad. Vážil padesát kilogramů a obsahoval sedm až deset tisíc mincí v hodnotě půl miliardy korun. Jde o největší zlatý poklad, jaký se kdy v Evropě našel – a mince z něj nyní míří do aukce.

    2 minuty čtení na forbes.cz

    zlato.czCena zlata uvízla těsně nad úrovní 1750 dolarů

    Cena zlata uvízla těsně nad úrovní 1750 dolarů12. 10. 2021Zlato postrádalo jakoukoli pevnou směrovou tendenci a během pondělní severoamerické seance kolísalo mezi mírnými zisky/minimálními ztrátami, těsně nad úrovní 1750 amerických dolarů za troyskou unci. Kombinace rozdílných sil nedokázala poskytnout žádný impuls a vedla k utlumené cenové akci po pátečním obratu z maxim po zveřejnění údajů o pracovních místech v USA do oblasti 1 781 USD, tedy nad dvoutýdenní maxima.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czProjeví se prezidentský cyklus na ceně zlata ? (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata a stříbra v USD)

    Projeví se prezidentský cyklus na ceně zlata ? (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata a stříbra v USD)11. 10. 2021 • Od roku 1984 bylo totiž vysledováno, že dolar utvořil 16letý vrchol, pokud byl americkým prezidentem republikán a opačně, pokud byl zvolen demokratický prezident, jednalo se vzápětí o vytvoření 16letého dna. Pokud by se analogie „prezidentského cyklu“ opa

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    denik.czDo aukce míří zlato z keltského pokladu. K mání budou také bankovky či medaile

    Do aukce míří zlato z keltského pokladu. K mání budou také bankovky či medaile11. 10. 2021 • Dukát křivoklátského knížete Karla Egona Fürstenberga z roku 1772 bude tahákem aukce, která se uskuteční tento pátek v Praze. Numismatiky dlouho očekávaná dražba zahrnuje zlato z keltského pokladu, který byl před 250 lety objeven u obce Podmokly na Rokycansku. S 50 kilogramy a 7 až 10 tisíci mincí jde o historicky největší zlatý poklad z území Evropy.

    2 minuty čtení na denik.cz

    zlato.czDeset důvodů, proč vlastnit zlato

    Deset důvodů, proč vlastnit zlato10. 10. 2021Zlato je jedním z nejstarších aktiv. Od jeho používání jako platidla ve starověku až po jeho dnešní investiční využití a užitečnost, zlato vždy sloužilo jako uchovatel hodnoty. Dvacáté první století je poznamenáno věkem nadměrného tištění peněz, což zpochybňuje plnou důvěryhodnost fiat měn a státních dluhopisů, které kdysi investorům a střadatelům nabízely větší jistotu a hodnotu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czVzácné kovy si připisovaly zisky

    Vzácné kovy si připisovaly zisky9. 10. 2021Zlato tento pátek nakonec jen mírně vzrostlo kvůli neupokojivým údajům o počtu pracovních míst v USA. Američtí zaměstnavatelé v září vytvořili pouze 194 000 pracovních míst, což je výrazně pod očekáváním.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato prudko klesá

    8. 10. 2021 • V posledných hodinách sme mohli pozorovať zvýšenú volatilitu na trhu so zlatom. Bezprostredne po zverejnení údajov z trhu práce cena tohto kovu prudko stúpla (o takmer 20 dolárov za uncu), ale teraz bol celý pohyb nahor vymazaný. Investori majú s interpretáciou dnešných údajov jasný problém. Celkové číslo bolo na jednej strane negatívne prekvapujúce, na strane druhej bola miera nezamestnanosti lepšia, ako sa očakávalo.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czSaxo Bank: Zlato má za sebou poměrně dobrý týden

    Saxo Bank: Zlato má za sebou poměrně dobrý týden8. 10. 2021Zlato má za sebou poměrně dobrý týden, alespoň z relativního pohledu, vzhledem k omezeným negativním dopadům prudkého vzestupu dolaru a růstu výnosů z amerických vládních dluhopisů. Uprostřed týdne došlo k jistému oslabení zejména u stříbra, které se dočasně propadlo pod klíčovou hladinu podpory kolem 22 dolarů.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    denik.czTéměř sto padesát tisíc má dostat nálezce zlatého pokladu

    Téměř sto padesát tisíc má dostat nálezce zlatého pokladu6. 10. 2021 • Odměnu ve výši 145 tisíc korun doporučili radní Zlínského kraje poskytnout náhodnému nálezci 74 zlatých mincí. Ten poklad objevil loni v lesnaté oblasti Hostýnských vrchů.

    1 minuta čtení na denik.cz

    zlin.czNálezce pokladu dostane odměnu ve výši 145 tisíc korun

    1 minuta čtení na zlin.cz

    zlato.czJaký dopad na zlato by měla platební neschopnost USA?

    Jaký dopad na zlato by měla platební neschopnost USA?6. 10. 2021 • Americký Kongres se ocitl v patové situaci, kdy již za necelých 14 dnů dosáhne zadlužení USA tzv. dluhového stropu a pokud se zákonodárci neshodnou a dluhový strop nezvednou, země nebude schopna splácet své dluhy, ani nebude mít prostředky na některé mandatorní výdaje – např. na sociální dávky, veřejného zdravotního pojištění pro seniory, či platy pro příslušníky armády.

    6 minut čtení na zlato.cz

    ahaonline.czJak vybrat investiční zlato jako dárek

    Jak vybrat investiční zlato jako dárek6. 10. 2021 • Přemýšlíte nad zajímavým dárkem, který udělá radost a bude mít svou jasnou hodnotu díky použití drahého kovu? V takovém případě vybírejte zlato nebo stříbro, protože je dostupné v mnoha různých provedeních, kdy velká část se hodí jako originální pozornost k narozeninám, ale třeba i jiným speciálním příležitostem. Záleží tak jenom na vás, jak velkou radost chcete udělat obdarovanému, protože dobrá zpráva je, že rozhodně máte z čeho vybírat.

    3 minuty čtení na ahaonline.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).