ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czŠvýcarské rafinerie se znovu rozjely

    Švýcarské rafinerie se znovu rozjely7. 4. 2020 • Na portálu Aukro se objevila velká nabídka zlatých mincí. Například rakouskouherské zlatníky nebo novodobější zlaté dukáty, případně franky. Prodejci zřejmě usoudili, že je ten pravý čas, jak na zlatu vydělat a tak neváhají požadovat až desetinásobek ceny obsaženého zlata, jehož cena se nyní pohybuje na hranici historických rekordů v českých korunách.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    e15.czInvestice do zlata v době koronaviru. Je správný čas zásobit se drahými kovy?

    Investice do zlata v době koronaviru. Je správný čas zásobit se drahými kovy?7. 4. 2020 • Svět je paralyzovaný koronavirem. Akcie se propadly. Prudce zlevnila ropa. Cena zlata, pomyslné kotvy v době krize, nejdříve letěla nahoru, ale pak spadla dolů. Drahé kovy jsou tak nyní jako na houpačce.

    5 minut čtení na e15.cz

    zlato.czKolik zlata je na světě a kolik bude?

    Kolik zlata je na světě a kolik bude?6. 4. 2020 • Spočítat, kolik zlata bylo dosud vytěženo je obtížné. Bylo dosaženo kvalifikovaného konsensu, že to bylo přibližně 190 040 tun. Při současné globální roční těžbě kolem 3300 tun tak k tomuto číslu přibývají necelá dvě procenta za rok.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czBanky přestěhují část zlata mimo Londýn

    Banky přestěhují část zlata mimo Londýn3. 4. 2020 • Pět bank v Londýně, které se zabývají zúčtováním obchodů se zlatem, oznámilo, že síť svých úložišť zlata rozšíří do dalších zemí. Důvodem je nynější špatná dostupnost fyzického zlata v důsledku narušení mezinárodních letových služeb a cestovních omezení uvalených jednotlivými státy kvůli pandemii.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    cryptosvet.czTeď je výborný čas pro akumulaci Bitcoinu nebo zlata

    Teď je výborný čas pro akumulaci Bitcoinu nebo zlata3. 4. 2020 • Podle prominentního amerického obchodníka a spisovatele Roberta Kiyosaki byste se měli vyhnout držení peněz. Mnohem více se podle autora bestsellerů

    1 minuta čtení na cryptosvet.cz

    denik.czGIBS prověřuje krádež zlata na policii v Jihlavě. Podezřelá je zaměstnankyně

    GIBS prověřuje krádež zlata na policii v Jihlavě. Podezřelá je zaměstnankyně3. 4. 2020 • Bývalá dlouholetá občanská zaměstnankyně je podezřelá nejen z krádeže zlata ale i dalších podvodů za stovky tisíc korun.

    2 minuty čtení na denik.cz

    euro.czLidé kvůli koronaviru skupují zlaté slitky a mince. Na trhu je jich nedostatek

    Lidé kvůli koronaviru skupují zlaté slitky a mince. Na trhu je jich nedostatek2. 4. 2020 • Růst poptávky a potíže způsobené krizí kvůli šíření koronaviru způsobily, že je v současnosti na trhu nedostatek malých zlatých cihel a mincí, které jsou u spotřebitelů nejoblíbenější. Lidé, kterým se podaří se k tomuto druhu zlata dostat, pak musí zaplatit výrazně více, než je současná cena za troyskou unci na finančních trzích v Londýně nebo New Yorku, informuje agentura Bloomberg.

    3 minuty čtení na euro.cz

    zlato.czBanky vlastní 34 tisíc tun zlata

    Banky vlastní 34 tisíc tun zlata2. 4. 2020 • Ve zprávě zveřejněné marketingovou organizací nejvýznamnějších těžařů zlata WGC (bez vyloučeného Ruska) se uvádí, že oficiální zlaté rezervy světových bank představují přibližně 17 procent celkových zásob zlata na naší planetě. Většina těchto bank je z Evropy a Severní Ameriky.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czČeši v době pandemie koronaviru investují do zlata, kupují mince i cihly

    Češi v době pandemie koronaviru investují do zlata, kupují mince i cihly31. 3. 2020 • Češi touží v době koronavirové epidemie investovat do zlata. Potvrzuje to zájem o produkty z tohoto drahého kovu, které nabízí Česká mincovna v Jablonci nad Nisou.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    kurzy.czRuská centrální banka pozastavila nákupy zlata

    Ruská centrální banka pozastavila nákupy zlata31. 3. 2020 • Ruská centrální banka včera oznámila, že prozatím pozastaví nákupy zlata. Důvodem je údajně chaotická situace na tomto trhu, který má poslední dobou značné problémy s likviditou kvůli ekonomickému a finančnímu dopadu šíření koronaviru. Banka dále uvedl...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czRuská centrální banka zastavila nákupy zlata

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czObchodníci se zlatem nemají co prodávat

    Obchodníci se zlatem nemají co prodávat31. 3. 2020 • Ludwig Karl je členem představenstva Swiss Gold Safe, která bohatým cizincům ukládá v Alpách do trezorů drahé kovy. Jak se pandemie zhoršuje, příliv kovů stoupá. Firma obvykle pomáhá zákazníkům zlato i nakupovat, ale poté, co vlády uzavřely desítky podniků, je nákup fyzického zlata obtížný.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czRekord zlata v českých korunách

    Rekord zlata v českých korunách30. 3. 2020 • Cena zlata v březnu zpočátku prudce spadla, protože někteří investoři prodávali drahé kovy, aby si vybrali zisky, jak sami říkají, během nejhoršího tržního období za víc než deset let. Jiní prodali zlato kvůli nákupu aktiv, jako je dolar, který v krizové době dobře plní svou funkci globální rezervní měny. Kupující se však minulý týden po agresivních stimulačních opatřeních, která snížila tlak na financování, na trh se zlatem vrátili.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czNedostatek zlata způsobuje nevídané anomálie

    Nedostatek zlata způsobuje nevídané anomálie29. 3. 2020 • Rozpětí mezi nákupními a prodejními cenami zlata je obvykle kolem 0,06 procenta. V dnešní době se však rozšířilo stokrát, na víc než sedm procent. Ukazuje se, že volba správné obchodní ceny představuje značné riziko. Zvýšila se ale nejen cena kovu, výrazně rovněž navýšily i obchodní náklady.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    halonoviny.czZájem o investiční zlato výrazně stoupá - Haló noviny

    Zájem o investiční zlato výrazně stoupá - Haló noviny29. 3. 2020 • Přes obrovský zájem na trhu zatím podle Klimentové stačí firma poptávku po investičním zlatě uspokojit. Aktuálně nejžádanějším produktem České mincovny jsou investiční mince Český lev. Zájem roste podle mluvčí také o Zlaté spoření, které umožňuje klientům mincovny ukládat peníze do cihel, slitků, a především zlatých mincí.

    1 minuta čtení na halonoviny.cz

    zlato.czPeter Spina: Ve zlatém scénáři čtu prudký nárůst ceny

    Peter Spina: Ve zlatém scénáři čtu prudký nárůst ceny28. 3. 2020 • Banka Standard Chartered předpovídá další etapu zvyšování cen zlata. Ceny tentokrát nepoženou nahoru korporace, nýbrž maloobchodní poptávka po fyzickém zlatu. Korporace cenu zlata, které jim posloužilo jako úschovna hodnoty, svými výprodeji srazily, když potřebovaly hotovost po pádu akcií. To však minulý týden skončilo a zlato se odrazilo ode dna.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).