ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    radio.czArcheologové představí v sobotu nedávno objevený zlatý poklad

    Archeologové představí v sobotu nedávno objevený zlatý poklad16. 10. 2019 • Archeologové v sobotu 19. října představí v náchodském muzeu zlatý poklad z mladší doby bronzové. Devět spirálek ze zlatého drátu o celkové hmotnosti 257 gramů donesl na jaře muž, který je našel v lese u Náchoda. ČTK to řekl archeolog muzea Jan Košťál. Archeologové nechtějí bližší informace k místu nálezu zveřejnit. Nálezce požádal Královéhradecký kraj o vyplacení nálezného. Podle Košťála jde o jeden z největších zlatých pokladů z doby bronzové objevených v Čechách. "Je to zlatý depot devíti takzvaných nekonečných spirál vyrobených z dvojitého drátu na obou koncích s očky," řekl ČTK Košťál.

    2 minuty čtení na radio.cz

    fxstreet.czInvestice do vzácných kovů není jenom o zlatě

    15. 10. 2019Zlato v posledních měsících velmi posilovalo, za třetí kvartál zhruba o 8 %, meziročně dokonce o celých 26 %. Jeho hlavní výhodou však stále zůstává uchování hodnoty bez dramatických výkyvů v dlouhodobém horizontu. Neocenitelné je zejména v časech recese a hospodářských krizí, proto si stále drží prestižní nálepku bezpečného přístavu. Zlato však není jediný drahý kov, který je v hledáčku investorů na komoditních trzích. Mezi investiční hvězdy vzácných kovů patří bezesporu palladium (letošní číslo jedna v komoditách), platina a nesmíme opomíjet ani stříbro.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czRuská sázka na zlato se vyplatila

    Ruská sázka na zlato se vyplatila15. 10. 2019 • Ruská dlouhodobá sázka na zlato vypadá každý měsíc lépe. Země v posledním desetiletí ztrojnásobila své zlaté rezervy ve snaze diverzifikovat „americká aktiva“, včetně dolaru. A vyplatilo se. Poptávka po zlatu poslala jeho ceny na šestileté maximum a ruské zlaté rezervy cenově vyskočily o 42 % na aktuálních téměř 110 miliard dolarů. „Žlutý kov“ nyní tvoří největší podíl na celkových ruských rezervách od roku 2000.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.cz„Zlaté ETF“ dosahují rekordního nárůstu přílivu peněz od finanční krize

    „Zlaté ETF“ dosahují rekordního nárůstu přílivu peněz od finanční krize14. 10. 2019Zlato známe jako bezpečný přístav, v nejistých dobách, anebo v čase ekonomické recese se postupně stává středobodem zájmu. Investoři se v posledních měsících přichylují k tomuto drahému kovu čím dál víc.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czCentrální banky prostě zlato milují a bude to tak i nadále

    Centrální banky prostě zlato milují a bude to tak i nadále14. 10. 2019 • Podle Světové rady pro zlato přidaly centrální banky v prvních šesti měsících letošního roku do svých sejfů 374,1 tun zlata, což pomohlo posunout celkovou poptávku po drahých kovech na tříleté maximum. A tento trend má pokračovat: Nedávný průzkum mezi centrálními bankami ukázal, že 54 % respondentů očekává, že v příštích 12 měsících ještě poroste množství zlata vlastněného centrálními bankami.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    roklen24.czPeníze jsou zpolitizované. Alternativa je ve zlatu či kryptoměnách

    11. 10. 2019 • Obavy ze vzrůstající politizace centrálních bank jsou velmi reálné. Současné centrální bankovnictví a některé jeho nástroje jsou relativně mladé experimenty, které můžou mít nedozírné následky. Na sedmém ročníku Vyšehradského fóra se na tom shodli čeští ekonomové.

    2 minuty čtení na roklen24.cz

    zlato.czJak s cenou zlata zacvičí ozbrojený konflikt?

    Jak s cenou zlata zacvičí ozbrojený konflikt?11. 10. 2019 • I když se cenová rallye na chvilku zastavila a investoři vyčkávali, jak dopadnou námluvy USA a Číny, dostaly drahé kovy tento týden nový impuls. Vzletem prvních tureckých stíhaček na cíle v Sýrii ceny zlata i stříbra vzrostly, ve čtvrtek se ale zlato zase dostalo pod 1500 dolarů za unci. Co znamená vojenský konflikt pro zlato?

    1 minuta čtení na zlato.cz

    cri.cnČínská ústřední banka zveřejnila vzor zlaté mince Pandy velké 2020--china radio international

    11. 10. 2019Zlatá mince Pandy velké je čínskou zákonnou měnou a jednou z pěti největších investičních mincí na světě. V letech 1982 až 2020 bylo v Číně vydáno 39 verzí. Zlatá mince zmíněné pandy ve verzi z roku 1983 získala cenu za nejlepší zlatou minci na světě.

    1 minuta čtení na cri.cn

    zlaterezervy.czMnožství zlata v globálních ETF fondech vzrostlo v září na historické maximum (report z trhu zlata a stříbra, říjen 2019)

    Množství zlata v globálních ETF fondech vzrostlo v září na historické maximum (report z trhu zlata a stříbra, říjen 2019)10. 10. 2019 • Červnový průlom zlata z 6leté báze může signalizovat dlouhodobý zlom pro úrokové sazby, inflaci a „tvrdá“ aktiva obecně. Proto je zcela reálné a možné, že se zlato vyšplhá na nová historická maxima oproti americkému dolaru.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    idnes.czZlatý poklad Inků dorazí do Brna, lidé uvidí stovky vzácných exponátů

    Zlatý poklad Inků dorazí do Brna, lidé uvidí stovky vzácných exponátů10. 10. 2019 • Originální zlaté exponáty pocházející z incké říše a dalších jihoamerických civilizací ukáže v Brně od 1. listopadu výstava Poklad Inků. Do pavilonu C na výstavišti doputuje zlatý poklad nesmírné historické hodnoty, jehož součástí jsou originální rituální předměty, které území Jižní Ameriky opustily poprvé.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    zlato.czČína během obchodní války navýšila zlaté rezervy o 100 tun

    Čína během obchodní války navýšila zlaté rezervy o 100 tun10. 10. 2019 • Od loňského prosince, kdy Čína opět začala nakupovat zlato, přidala Čínská lidová banka do svých rezerv více než 100 tun zlata. Tím posílila svou pozici jednoho z hlavních držitelů tohoto drahého kovu mezi centrálními bankami.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    roklen24.czZlaté časy pro zlato a zranitelné globální dodávky ropy

    9. 10. 2019 • Zářijový útok na největší ropnou rafinerii světa ukázal, jak zranitelné jsou globální dodávky ropy. Navíc by globální fiskální panika, které jsme si zvlášť všímali v našich posledních čtvrtletních vyhlídkách, v nadcházejících měsících mohla být doplněna o slabší dolar. I přes rizika recese poskytne kombinace těchto dvou faktorů podporu zejména drahým kovům i klíčovým americkým zemědělským komoditám.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    roklen24.czZlaté časy pro zlato a zranitelné globální dodávky ropy

    9. 10. 2019 • Zářijový útok na největší ropnou rafinerii světa ukázal, jak zranitelné jsou globální dodávky ropy. Navíc by globální fiskální panika, které jsme si zvlášť všímali v našich posledních čtvrtletních vyhlídkách, v nadcházejících měsících mohla být doplněna o slabší dolar. I přes rizika recese poskytne kombinace těchto dvou faktorů podporu zejména drahým kovům i klíčovým americkým zemědělským komoditám.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    kurzy.czKomoditní výhled: Zlaté časy pro zlato

    Komoditní výhled: Zlaté časy pro zlato9. 10. 2019 • Zářijový útok na největší ropnou rafinerii světa ukázal, jak zranitelné jsou globální dodávky ropy.Navíc by globální fiskální panika, které jsme si zvlášť všímali v našich posledních čtvrtletních vyhlídkách, v nadcházejících měsících mohla být doplněna o.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czJihoafrické doly ztrácejí zlatý lesk

    Jihoafrické doly ztrácejí zlatý lesk9. 10. 2019 • Nevypočitatelnosti světové ekonomiky ženou ceny zlata vzhůru, a ačkoli si při povyskakování sem tam vyberou oddechový čas, trend zůstává jasný: vysoko. Avšak ne všichni producenti vzestup dokáží jaksepatří využít.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).