ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    e15.czZlato jako pojistka před krizí. Ano, nebo ne?

    Zlato jako pojistka před krizí. Ano, nebo ne?13. 11. 2019Zlato je komodita prověřená staletími a jeho cena stoupá, pokud ostatní investice rostou na rizikovosti. „Právě taková situace nastala. Kdo se chce pojistit na případnou krizi, geopolitická rizika nebo znehodnocování domácí měny, měl by zvážit investici do zlata,“ říká v rozhovoru Pavel Ryska, analytik J&T Banky.

    6 minut čtení na e15.cz

    zlato.czNic není jisté. Zastavilo zlato svůj pád?

    Nic není jisté. Zastavilo zlato svůj pád?13. 11. 2019Zlato prožilo minulý týden s velkými ztrátami, ale silný odpor proti dalšímu poklesu jeho ceny začal na 1450 dolarech za unci, protože trhy v pátek začaly zpochybňovat pozitivní vývoj v americko-čínském obchodním vyjednávání.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czKOMENTÁŘ: Kam směřuje cena zlata? Nabízí se dva scénáře

    KOMENTÁŘ: Kam směřuje cena zlata? Nabízí se dva scénáře13. 11. 2019 • Za posledních deset let jsme si ověřili, že v době krize poptávka po žlutém kovu roste. V dlouhodobém horizontu je pak jeho hodnota stabilní. Jaký bude další vývoj cen zlata a co ovlivňuje výslednou sumu, rozebírá v komentáři Lukáš Jankovský ze společnosti Zlaťáky.

    3 minuty čtení na idnes.cz

    penize.czDůchod ze zlata. Stát zvažuje nové možnosti pro penzijní fondy

    Důchod ze zlata. Stát zvažuje nové možnosti pro penzijní fondy13. 11. 2019 • Za možnost investovat třeba do drahých kovů, fondů soukromého kapitálu nebo infrastruktury by nové fondy mohly vybírat vyšší poplatky než dosavadní účastnické fondy. U nich ministerstvo se změnou poplatků momentálně nepočítá.

    2 minuty čtení na penize.cz

    penize.czCena zlata prudce klesla. Ještě víc ztrácí stříbro

    Cena zlata prudce klesla. Ještě víc ztrácí stříbro12. 11. 2019 • Na dlouhodobě posilujícím trendu obou drahých kovů se nic nemění a předpoklady o dalších maximech se nejspíš v budoucnu skutečně potvrdí. Aktuální výkyv by měl být pouze mírným splasknutím trhů před dalším možným nádechem,“ myslí si Volf.

    1 minuta čtení na penize.cz

    penize.czDůchod ze zlata. Stát zvažuje nové možnosti pro penzijní fondy

    Důchod ze zlata. Stát zvažuje nové možnosti pro penzijní fondy12. 11. 2019 • Za možnost investovat třeba do drahých kovů, fondů soukromého kapitálu nebo infrastruktury by nové fondy mohly vybírat vyšší poplatky než dosavadní účastnické fondy. U nich ministerstvo se změnou poplatků momentálně nepočítá.

    2 minuty čtení na penize.cz

    zlato.czDo zlata nejvíc investují domácnosti v Indii

    Do zlata nejvíc investují domácnosti v Indii12. 11. 2019 • Většina lidí, kteří sledují trh se zlatem ví, že Čína je největším spotřebitelem zlata na světě. Jiným, a dozajista málo uváděným způsobem, jak posoudit relativní sílu poptávky po zlatě v jednotlivých zemích, je vyjádřit ji jako procento hrubého domácího produktu (HDP).

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ctidoma.czInvestování v době, kdy recese klepe na dveře: Je lepší nákup zlata, diamantů nebo dluhopisů?

    Investování v době, kdy recese klepe na dveře: Je lepší nákup zlata, diamantů nebo dluhopisů?11. 11. 2019 • Od velké krize v roce 2008 uběhlo více než deset let, máme tedy za sebou už poměrně dlouhý ekonomický růst. Zatím okolo toho chodí ekonomičtí analytikové jako kolem horké kaše, nicméně ekonomika začíná zpomalovat a recese na sebe pravděpodobně nenechá dlouho čekat. A co s investicemi v recesi? Jakým způsobem ochránit své finance, aby z toho měl člověk největší zisk?

    2 minuty čtení na ctidoma.cz

    zlato.czOptimismus trhů zlevnil zlato

    Optimismus trhů zlevnil zlato11. 11. 2019 • Strategičtí pracovníci dvou obřích bankách na Wall Streetu uzavřeli své sázky na růst ceny zlata jako tradičního útočiště investorů v neklidných časech a rozhodli se přejít do rizikového režimu. Indikace, že Washington a Peking míří k prozatímní dohodě o zastavení obchodní války, a některé známky stabilizace zpomalení světové ekonomiky podle nich vedly k posunům na trhu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finex.czInvestiční zlato: Jak nejvýhodněji investovat do zlata? Vyplatí se?

    Investiční zlato: Jak nejvýhodněji investovat do zlata? Vyplatí se?9. 11. 2019 • Jak investovat do zlata? ✅ Přehled možností a jejich porovnání ✅ Je dobré koupit investiční zlato jako slitek, nebo radši spekulovat u brokera? Více zde!

    3 minuty čtení na finex.cz

    kurzy.czCena zlata zažívají nejhorší týden za poslední dva roky

    Cena zlata zažívají nejhorší týden za poslední dva roky8. 11. 2019 • Ceny zlata míří k největší týdenní ztrátě za více než dva roky poté, co pokrok v obchodních jednáních USA a Číny snížil poptávku po bezpečných aktivech a poslal akcie těžařů dolů.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    patria.czCena zlata zažívá nejhorší týden za poslední dva roky

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czCena zlata zažívají nejhorší týden za poslední dva roky

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czZlato již několik týdnů osciluje u klíčové hranice 1 500 USD/Oz

    Zlato již několik týdnů osciluje u klíčové hranice 1 500 USD/Oz8. 11. 2019 • Před námi jsou poslední dva měsíce roku 2019. Pravděpodobnost, že letošek završí žlutý kov na velmi pěkných číslech, den ode dne roste. Letošní rok se nese ve znamení...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czTurci větří horší časy

    Turci větří horší časy8. 11. 2019 • Od ledna do září letošního roku dosáhlo celkové množství zlata uloženého v tureckých bankách 64,6 miliardy lir (11,3 miliardy dolarů), což je meziroční nárůst o 67,3 procenta. S geopolitickými riziky a velkou nejistotou trhů v zádech se investoři zbavili averze vůči zlatu a s jeho nákupy pak prudce vzrostla jeho cena.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ihned.czCentrální banky tisknou peníze, samy ale věří zlatu

    Centrální banky tisknou peníze, samy ale věří zlatu7. 11. 2019 • Všechno má své riziko − a je jedno, jestli jde o akcie, nebo dluhopisy. Když jde vývoj nepříznivým směrem, ceny klesají. Jediné, co si udržuje svoji hodnotu bez ohledu na všechny krize, je zlato. Zlato je dokonalé, je kotvou důvěry ve finanční systém. Pokud se celý systém zhroutí, zásoba...

    1 minuta čtení na ihned.cz

    kurzy.czZlato a striebro kleslo, zatiaľ čo výnosy na dlhopisoch vzrástli

    Zlato a striebro kleslo, zatiaľ čo výnosy na dlhopisoch vzrástli7. 11. 2019 • Aj keď obchodný optimizmus tlačil americké indexy na historicky najvyššie hodnoty, vzácne kovy sú jednoznačne porazenými v tejto situácii. Trhový optimizmus zvyšuje výnosy dlhopisov na úkor striebra (dnes -2,5%), platiny (-2%) a zlata (-1,5%). Cena zla...

    2 minuty čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).