ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    patria.czZlato za čtvrtletí zdražilo, poptávku zvedla hlavně ETF

    Zlato za čtvrtletí zdražilo, poptávku zvedla hlavně ETF6. 11. 2019 • Bující spekulace vedly ve třetím čtvrtletí ke zvýšení poptávky po zlatě. Větší zájem o žlutý kov nastal především u veřejně obchodovaných fondů (ETF), kde se holding nakonec vyšplhal na nejvyšší hodnoty vůbec.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czZlato za čtvrtletí zdražilo, poptávku zvedla hlavně ETF

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czDalší stopa k pohřbenému zlatu Islámského státu?

    Další stopa k pohřbenému zlatu Islámského státu?6. 11. 2019 • Britský deník The Sun opět oživil zvěst o zlatém a stříbrném pokladu Islámského státu ukrytém kdesi v poušti. Podle příbuzného vůdce teroristů Bagdádiho Mohammeda Aliho Sajeta, který údajně přispěl Američanům klíčovými informacemi, jež vedly k Bagdádího likvidaci, odvezli džihádisté před pádem svého chalifátu zlato, stříbro i hotovost v hodnotě asi 20 milionů liber šterlinků (zhruba půl miliardy korun) do irácké pouště.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czTřetina Američanů ještě věří, že dolar je krytý zlatem

    Třetina Američanů ještě věří, že dolar je krytý zlatem5. 11. 2019 • Nedávná studie společnosti Genesis Mining odhalila několik zajímavých zjištění o tom, jak průměrný Američan vnímá peníze a bankovnictví. Studie měla určit, jak dobře průměrný americký spotřebitel chápe koncept bankovnictví, peněz a centrální banky. Zůčastnilo se jí 1000 respondentů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czSazby dolů, zlato nahoru

    Sazby dolů, zlato nahoru4. 11. 2019 • Cena zlata se minulý čtvrtek okamžitě zvýšila poté, co Federální rezervní systém USA (Fed) snížil úrokové sazby o čtvrt procentního bodu. Trhy to sice očekávaly, protože americká centrální banka to ve svých prohlášeních signalizovala, takže dolar to oslabilo jen o 0,2 procenta.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    aktualne.czKatolický kněz pátrá, jak Číňané drancují Afriku a odvážejí zlato. Skončil v zajetí

    Katolický kněz pátrá, jak Číňané drancují Afriku a odvážejí zlato. Skončil v zajetí3. 11. 2019 • Je těžké dostat Číňany. Devět měsíců mi trvalo, než jsem získal telefonní číslo na zástupce těžařů," popisuje otec Aurelio své pátrání.

    8 minut čtení na aktualne.cz

    aktualne.czJak Číňané využívají Středoafrickou republiku. Jejich zlaté doly zamořují řeku rtutí

    Jak Číňané využívají Středoafrickou republiku. Jejich zlaté doly zamořují řeku rtutí3. 11. 2019 • "Špinavé" čínské doly na zlato ve Středoafrické republice dokumentuje kněz Aurelio Gazzera. Podívejte se na jeho snímky z místa.

    1 minuta čtení na aktualne.cz

    kurzy.czBitcoin vs. zlato – věční rivalové

    Bitcoin vs. zlato – věční rivalové3. 11. 2019Zlato je v poslední době velmi často porovnáváno s Bitcoinem (BTC), kterému se také jinak říká digitální zlato. Jak je to ale s jejich skutečnou cenovou diferenciací? Pro srovnání se stačí podívat například na rok 2011 a na rok letošní. Zatímco v roce ...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czInstant view: Zlato v reakci na výsledky NFP klesá

    Instant view: Zlato v reakci na výsledky NFP klesá1. 11. 2019 • Říjnová data z trhu práce vykázala lepší než očekávané výsledky a pozitivní revizi za minulý měsíc. Výsledky jsou ...

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czFrank Holmes: Zlato za 10 000 dolarů je rozumná prognóza

    Frank Holmes: Zlato za 10 000 dolarů je rozumná prognóza1. 11. 2019 • Generální ředitel US Global Investors Frank Holmes v rozhovoru pro Streetwise Report vysvětluje, proč věří tomu, že unce zlata bude stát 10 000 dolarů. Jeho argumenty, jež ve zkrácené verzi přinášíme, vycházejí ze současné reality a vypadají i na druhý pohled velmi racionálně.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finance.czMince či bankovky jsou lákavější investicí než zlato, zhodnotí se rychleji

    Mince či bankovky jsou lákavější investicí než zlato, zhodnotí se rychleji31. 10. 2019 • Láká vás investice do drahých kovů a zejména pak do zlata? Ještě víc než zlato vám mohou vydělat mince a bankovky.

    2 minuty čtení na finance.cz

    rexter.czProč peníze nejsou a nemusí být kryty zlatem?

    Proč peníze nejsou a nemusí být kryty zlatem?31. 10. 2019 • Peníze dříve fungovaly celkem jednoduše – měli jste zlato (nebo jiný kov nebo prvek) kterého si každý cenil. Jak to ale funguje dnes?

    1 minuta čtení na rexter.cz

    zlato.czPodle ANZ by zlato mohlo do šesti měsíců stát 1700 dolarů

    Podle ANZ by zlato mohlo do šesti měsíců stát 1700 dolarů30. 10. 2019 • Australsko-novozélandská bankovní skupina (ANZ) ve své poslední zprávě uvedla, že nebude prognózovat ceny zlata. Úrokové sazby, inflace a dolar, které jsou klíčovými hnacími silami ceny zlata, podle bankovních výpočtů určují v průměru reálnou cenu unce zlata na 1400 dolarů, což JE o 100 dolarů pod současnou tržní cenou.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czRekord padne, otázkou zůstává kdy

    Rekord padne, otázkou zůstává kdy29. 10. 2019 • Výkonný ředitel těžební společnosti Agnico Eagle Mines Sean Boyd očekává, že cena zlata uprostřed globální ekonomické nejistoty a deficitů bude i nadále posilovat. V následujících dvou až třech letech může podle něj vzácný kov dosáhnout na rekordních 2000 dolarů za troyskou unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czZloděj ukradl zlaté cihly za půl milionu, majitel je skrýval v posteli

    Zloděj ukradl zlaté cihly za půl milionu, majitel je skrýval v posteli29. 10. 2019 • Šest zlatých cihel zmizelo z jednoho z bytů v Třeboni, kde je jejich majitel ukrýval v posteli. Případ vyšetřuje policie, pachateli krádeže hrozí až osm let za mřížemi.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    ahaonline.czMajitel »poklad« schoval v ložnici: Zloděj ukradl cihličky za 576 tisíc!

    1 minuta čtení na ahaonline.cz

    blesk.czTřeboň: Zlaté cihly ukryl do postele: Investiční zlato mu ukradli

    1 minuta čtení na blesk.cz

    novinky.czZloděj vykradl dům na Jindřichohradecku, v posteli našel zlaté cihly - Novinky.cz

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlato.czTajnosti kolem čínského zlata

    Tajnosti kolem čínského zlata24. 10. 2019 • Čína je podle oficiálních statistik šestým největším držitelem zlata na světě, ale realita by se mohla značně lišit, protože data, která Čína uvádí, jsou vychýlená spíš směrem dolů, říká expert americké banky Wells Fargo.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).