ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    penize.czČesko bude mít po 40 letech opět dukáty, vydá je ČNB

    Česko bude mít po 40 letech opět dukáty, vydá je ČNB19. 11. 2019 • Sběratelé se mohou těšit na mince s motivy ikonických dopravních prostředků, městských památkových rezervací nebo na velkoprůměrovou minci k 100. výročí založení Velké Prahy. Vůbec poprvé vydá banka také české dukáty.

    2 minuty čtení na penize.cz

    parlamentnilisty.czEmisi pamětních mincí a bankovek ČNB poprvé ozvláštní dukáty

    4 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    e15.czČNB plánuje 36 emisí pamětních mincí a bankovek, vydá i dukáty

    3 minuty čtení na e15.cz

    zlato.czČNB plánuje 36 emisí pamětních mincí a bankovek, vydá i dukáty

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czNákupy zlata bankami zůstaly za rekordem

    Nákupy zlata bankami zůstaly za rekordem19. 11. 2019 • Nákupy zlata centrálními bankami ve třetím čtvrtletí letošního roku prudce poklesly a podle Světové rady pro zlato (WGC) přidalo do svých rezerv víc než tunu zlata pouze 14 zemí. Celkem centrální banky navýšily své rezervy za tři měsíce do konce září o 156,2 tuny, což je meziroční pokles o 38 procent odvolává se na zprávu WGC arabský web The National.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    mistnikultura.czKraj vyplatí nálezci zlatého pokladu téměř 210 tisíc korun

    19. 11. 2019 • KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Nálezce zlatého pokladu na Náchodsku dostane od krajského úřadu nálezné ve výši 207 788 korun. Tuto hodnotu stanovil znalecký posudek Puncovního úřadu a v pondělí ji radní Královéhradeckého kraje doporučili zastupitelstvu ke schválení.

    2 minuty čtení na mistnikultura.cz

    denik.czFOTO: Za odevzdaný zlatý poklad dostane nálezce téměř 210 tisíc korun

    4 minuty čtení na denik.cz

    novinky.czZa tři tisíce let starý poklad dostane nálezce odměnu 210 tisíc - Novinky.cz

    1 minuta čtení na novinky.cz

    pravyprostor.czZlatem proplujete krizí!

    Zlatem proplujete krizí!18. 11. 2019Zlato je zkrátka zlato. Obchodovalo se s ním odpradávna a obchoduje se s ním i v současné době. A bude obchodovat i v budoucnu. Na celém světě. Z mnoha důvodů.

    1 minuta čtení na pravyprostor.cz

    kurzy.czKam směřuje cena zlata? Nastínili jsme možné scénáře jejího vývoje spojené s chováním nejdůležitějších hráčů světové ekonomiky

    Kam směřuje cena zlata? Nastínili jsme možné scénáře jejího vývoje spojené s chováním nejdůležitějších hráčů světové ekonomiky18. 11. 2019 • Poptávku po zlatu ovlivňují tři druhy poptávky: výrobců šperků (cca 55 %), průmyslu (cca 10 %) a investorů (cca 35 %). Na investiční poptávku má velký vliv chování klíčových hráčů ve světě politiky a byznysu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fio.czTěžař Barrick Gold prodal svůj poloviční podíl v dolu Kalgoorlie za 750 mil. USD

    Těžař Barrick Gold prodal svůj poloviční podíl v dolu Kalgoorlie za 750 mil. USD18. 11. 2019 • Kanadský těžař zlata Barrick Gold prodal svůj poloviční podíl v australském dolu za 750 mil. USD, protože se společnost dále chce soustředit pouze na aktiva v plném vlastnictví.

    1 minuta čtení na fio.cz

    fxstreet.czETF na zlato zaznamenaly minulý týden největší odliv rezerv od konce roku 2016

    ETF na zlato zaznamenaly minulý týden největší odliv rezerv od konce roku 201618. 11. 2019 • Investoři se začínají znovu odvracet od zlata. Naznačuje to alespoň odliv tohoto cenného kovu ze zlatých ETF, který trvá už druhým týdnem v řadě. V tom minulém týdnu byl přitom největší od konce roku 2016, když se objem zlata držený ETF snížil o 788 tis. trojských uncí.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czETF na zlato zaznamenaly minulý týden největší odliv rezerv od konce roku 2016

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czDalší hlas pro pěticifernou cenu zlata

    Další hlas pro pěticifernou cenu zlata18. 11. 2019 • V příštích 30 letech dojde k posunu nabídky a poptávky ve prospěch zlata a jeho cena se do roku 2049 zvýší na víc než 25 000 dolarů za unci pokud použijeme historické průměrné míry růstu, tvrdí Pierre Lassonde, šéf kanadské licenční společnosti pro těžbu kovů a ropy Franco-Nevada.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    rozhlas.czInkové podle legendy ukryli zlato ve městě Paititi, o němž nevíme, zda existuje, říká archeoložka

    Inkové podle legendy ukryli zlato ve městě Paititi, o němž nevíme, zda existuje, říká archeoložka15. 11. 2019 • Česká archeoložka Eva Farfánová Barriosová během pobytu v Peru objevila hrob významného muže z doby 200 let př. n. l. Říkám mu muž mého života. Strčila jsem ho do dvou pytlíků a odvezla do muzea v Limě, směje se vědkyně. Na výstavě Poklad Inků je jen několik zlatých inckých předmětů, protože Inkové zlato odevzdali Španělům a ti ho roztavili. Je důležité poznat minulost – nejen naši, ale také jiných zemí. Někteří lidé mají o Peru zvrácenou představu.

    1 minuta čtení na rozhlas.cz

    fxstreet.czInstant view: Zlato roste po zveřejnění maloobchodních prodejů z USA

    Instant view: Zlato roste po zveřejnění maloobchodních prodejů z USA15. 11. 2019 • Dnes jsme byli svědky smíšených výsledků. Maloobchodní prodeje rostly nad očekávání, to však nebylo naplněno v případě jádrového ukazatele a ani Empire State výrobní index nenaplnil očekávání trhu. Celkový dojem tedy zůstal mírně negativní. Maloobchodní prodeje mohly být negativně ovlivněny odložením spotřebitelských výdajů kvůli očekávání výrazných slev na Black Friday. Nicméně s tímto faktorem se však již pracovalo v odhadech analytiků.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czOsmnáctiletý Němec napálil banku falešným zlatem za 300 tisíc eur

    Osmnáctiletý Němec napálil banku falešným zlatem za 300 tisíc eur15. 11. 2019 • To, o čem ostatní jenom sní, se podařilo mladému muži z německého Göttingenu. Změnil bezcenný kov na zlato – přinejmenším při prodeji bance. Teď se za svůj skutek zodpovídá před soudem.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czKam směřuje cena zlata? Nastínili jsme možné scénáře jejího vývoje spojené s chováním nejdůležitějších hráčů světové ekonomiky

    Kam směřuje cena zlata? Nastínili jsme možné scénáře jejího vývoje spojené s chováním nejdůležitějších hráčů světové ekonomiky14. 11. 2019 • Poptávku po zlatu ovlivňují tři druhy poptávky: výrobců šperků (cca 55 %), průmyslu (cca 10 %) a investorů (cca 35 %). Na investiční poptávku má velký vliv chování klíčových hráčů ve světě politiky a byznysu. Ať už hovoříme o největších ekonomikách, jako je USA a Čína a aktuálně o jejich obchodní válce nebo nám bližší Evropské unii a jejich tématech, jak politických (Brexit), tak ekonomických (možná recese německé ekonomiky), hodnota žlutého kovu v době krize roste a v dlouhodobém horizontu je jeho cena stabilní. Respektive vyjádřená v penězích roste úměrně tomu, jak peníze ztrácí svou hodnotu.

    11 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlatem podložené cenné papíry na maximech

    Zlatem podložené cenné papíry na maximech14. 11. 2019 • Poptávka po burzovních fondech zajištěných zlatem (ETF) zůstala silná navzdory historickým maximům akciového trhu. V říjnu dosáhly zlaté ETF čistého přílivu peněz 1,9 miliardy amerického dolaru, především díky Evropě. Starý kontinent a Severní Amerika zvýšily kolektivní držení zlata o 44,4 tuny na nový rekord 2900 tun.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZachovejte klid, zlato pouze testuje předchozí zónu rezistence a vytváří tak ideální nákupní příležitost!

    Zachovejte klid, zlato pouze testuje předchozí zónu rezistence a vytváří tak ideální nákupní příležitost!13. 11. 2019 • bylo by skutečně velmi ojedinělé, aby průlom z 6leté konsolidace ceny skončil vyvrcholením růstu ihned v prvním měsíci po tak zásadním proražení vzhůru. Trh aktuálně testuje velmi silnou oblast podpory (dřívější rezistence)

    2 minuty čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czPodaří se býkům překonat úroveň 1 520 USD? Nové potenciální příležitosti na zlatu... | FXstreet.cz

    13. 11. 2019 • Dnes může volatilita zlata najít další spouštěč při zveřejnění míry inflace v USA a projevu předsedy FEDu Jay Powella (FED Chair Powell Testimony). Poté, co 30. října FED dle očekávání snížil sazby o 25 bazických bodů, ale nepřinesl žádné další významné impulsy ani náznaky ohledně budoucích kroků měnové politiky, někteří účastníci trhu v „závislosti na údajích

    3 minuty čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).