ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    mistnikultura.czZlatou medailí a stříbrnou mincí připomíná Česká mincovna 200 let od založení NM

    Zlatou medailí a stříbrnou mincí připomíná Česká mincovna 200 let od založení NM22. 10. 2018 • Emise je doplněna stříbrnými dvousetkorunovými mincemi, jejichž emitentem je ČNB a oba umělecké návrhy i ražbu zajistila Česká mincovna.

    3 minuty čtení na mistnikultura.cz

    fxstreet.czOptimismus v zámoří nabírá na síle, ale dolar dnes padá proti hlavním měnám i zlatu

    22. 10. 2018 • Dnešní zasedání centrálních bank nepřineslo zásadní překvapení. ČNB zvýšila úrokové sazby a může tak učinit znovu, pokud se koruna bude dál vzdalovat prognóze. Série rychlého utahování politiky by však měla být u konce. V nové prognóze vidíme optimistický výhled pro HDP i pro posilování koruny. Během dnešního obchodování se koruně na páru s eurem dařilo ještě před ČNB, která následně kurz už příliš neovlivnila. Obchoduje se na 25,85.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato čeká na volby v USA

    Zlato čeká na volby v USA22. 10. 2018 • Cena zlata se po hektickém vzestupu ustálila v rozmezí 1220 až 1230 amerických dolarů za troyskou unci. Tam ji bude pravděpodobně zadržovat silnější index amerického dolaru – ačkoli možná, a to je dokonce pravděpodobnější, tomu spíš napomohou machinace na trhu s papírovým zlatem na americké burze Comex.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czPočítají makléři s cenou 1300 dolarů za unci zlata?

    Počítají makléři s cenou 1300 dolarů za unci zlata?22. 10. 2018 • Cena zlata v Londýně minulý čtvrtek ráno krátce klesla pod 1220 dolarů poté, co americká centrální banka potvrdila svůj závazek pokračovat ve zvyšování úrokových sazeb i v roce 2019. Vzápětí však cena zlata znovu o pět dolarů za unci vzrostla, neboť čínský akciový trh uzavřel den na novém čtyřletém minimu a MSCI World Index akciových trhů rozvinutých zemí klesl již po patnácté za posledních devatenáct obchodních dnů.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    tyden.czPokles cen zlata. Centrální banky navyšují devizové rezervy

    Pokles cen zlata. Centrální banky navyšují devizové rezervy21. 10. 2018 • Řada centrálních bank začala v době poklesu cen zlata navyšovat své zlaté rezervy. Za první pololetí 2018 nakoupily podle Světové rady pro zlato 193,3 tuny...

    3 minuty čtení na tyden.cz

    zlato.czCentrální banky zřejmě letos poprvé za pět let zvýší nákup zlata

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finance.czCentrální banky zřejmě letos poprvé za pět let zvýší nákup zlata

    3 minuty čtení na finance.cz

    zlato.czAnalytici: Centrální banky letos navyšují devizové rezervy

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czCentrální banky zřejmě letos poprvé za pět let zvýší nákup zlata

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czCentrální banky letos navyšují devizové rezervy

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    blesk.czHledání zlata ho málem stálo život: Muž uvízl na dně dolu s jedovatými chřestýši, tři zabil

    Hledání zlata ho málem stálo život: Muž uvízl na dně dolu s jedovatými chřestýši, tři zabil20. 10. 2018 • John Waddell (62) z Arizony přežil dva dny bez jídla a pití na dně 30 metrů hlubokého dolu, ve kterém mu navíc dělali společnost smrtelně jedovatí chřestýši. Podle záchranářů při čekání na pomoc tři z nich zabil. Do díry se slaňoval při hledání zlata, jedna z karabin jeho vybavení však povolila a on se zřítil, při pádu si pak zlomil obě nohy.

    1 minuta čtení na blesk.cz

    zlato.czMMF doporučil zajistit se zlatem

    MMF doporučil zajistit se zlatem19. 10. 2018 • Zpráva o globální finanční stabilitě zveřejněná Mezinárodním měnovým fondem (MMF) minulý týden mimo jiné upozornila na zvýšení úrovně rizik na globální úrovni. Po jejím zveřejnění se akcie v USA, Evropě a Asii během tří dnů propadaly o čtyři, pak tři a znovu o čtyři procenta.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czObchodník bez výčitek svědomí

    Obchodník bez výčitek svědomí19. 10. 2018 • Bankovní dům Société Générale nasadil do svých obchodů s průmyslovými i vzácnými kovy včetně zlata na burze London Metal Exchange (LME) nového obchodníka. Určitě ho nebude bolet hlava, že má moc práce, ani trápit výčitky svědomí, že dobře míněná rada prostě nevyšla. Francouzská banka představila robota, který se může zapojit do chatu klientů s obchodníky …

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czKrátký spekulativní výkřik, nebo ne?

    Krátký spekulativní výkřik, nebo ne?18. 10. 2018 • Minulý týden ve čtvrtek zaznamenala cena zlata největší skok od hlasování o brexitu v červnu 2016. Ve čtvrtek to bylo o 2,5 procenta, v pátek o procento a v pondělí o další procento. Cena stoupala nejen v dolarech, ale i v eurech, když překročila hranici 1060 eur za troyskou unci. V americké měně cena zlata překročila 1230 dolarů, což je za tři pracovní dny zisk bezmála 50 dolarů na unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ihned.czPolsko a Maďarsko navyšují držbu zlata

    18. 10. 2018 • Držba zlata centrální bankou bývá v našich zeměpisných šířkách vnímána už spíše jako historický relikt. O to více překvapily současné kroky centrálních bank Polska a Maďarska. Poláci v létě přikoupili devět tun zlata, což vzhledem k celkové držbě zhruba 112 tun není velký skok, avšak jde o první...

    2 minuty čtení na ihned.cz

    novinky.czMaďarsko zdesetinásobilo zlaté rezervy

    1 minuta čtení na novinky.cz

    parlamentnilisty.czOrbán pro Maďary hromadí zlato. Světový trh na to reaguje. Zato naše zásoby zlata...

    1 minuta čtení na parlamentnilisty.cz

    zlaterezervy.czMaďarsko i Polsko nakoupily zlato

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    denik.czMaďarsko desetinásobně zvýšilo svůj zlatý poklad. České zásoby se naopak tenčí

    4 minuty čtení na denik.cz

    roklen24.czPo Polsku nakupuje zlato také Maďarsko, přichází renesance mincí

    1 minuta čtení na roklen24.cz

    parlamentnilisty.czZlato.cz: Maďarsko v říjnu desetinásobně zvýšilo svůj zlatý poklad

    1 minuta čtení na parlamentnilisty.cz

    zlato.czS nákupy zlata začalo i Maďarsko

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZlato si připsalo nejvyšší jednodenní nárůst od brexitu (report z trhu zlata a stříbra - 41. a 42. týden 2018)

    Zlato si připsalo nejvyšší jednodenní nárůst od brexitu (report z trhu zlata a stříbra - 41. a 42. týden 2018)17. 10. 2018 • Poslední dva týdny byly na trhu se vzácnými kovy skutečně divoké. Cena zlata nejprve testovala spodní hranici dvouměsíčního konsolidačního pásma, aby se poté (minulý čtvrtek) prudce zvedla a zhodnotila tak během jediného dne o téměř 2,5 %. Stříbro mělo před zlatem již z počátku října mírný náskok, a proto jeho čtvrteční posílení nebylo tak znatelné.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    ctidoma.czJílovské zlato stále existuje. V podzemí čeká ještě sedm tun ryzího kovu

    Jílovské zlato stále existuje. V podzemí čeká ještě sedm tun ryzího kovu17. 10. 2018 • Není tajemstvím, že Svatováclavská koruna je vyrobena ze zlatonosného revíru Jílové u Prahy. Místní půda je opravdu bohatá. Věděl to Karel IV., ale dokonce i staří Keltové. Odborníci se přitom shodují, že místní podzemí je stále plné zlata!

    1 minuta čtení na ctidoma.cz

    kurzy.czPolské zlaté rezervy, skokový nárůst za desítky let

    Polské zlaté rezervy, skokový nárůst za desítky let16. 10. 2018 • V dnešním globálním světě, kdy nikdo neví, co bude zítra, je důležité myslet i na horší časy a nějak se připravit, myslet na zadní vrátka. Nejen drobní investoři se snaží uchránit svůj majetek vůči...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czFámy o zlatu z rakouských hor žijí vlastním životem

    Fámy o zlatu z rakouských hor žijí vlastním životem16. 10. 2018 • Letos v srpnu vzrušila Rakousko senzační, takřka bombastická zpráva. Jak to tak už chodí, nešířila se jako v dobách minulých od úst k ústům, ale od Facebooku k Facebooku. Zněla: poblíž Raurisu v pohoří Vysoké Taury, páteři Rakouských Alp, se při utajené operaci našlo půl kilogramu zlata – to si přece nemůžete nechat ujít!

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czAkciové zemětřesení obnovilo lásku ke zlatu

    Akciové zemětřesení obnovilo lásku ke zlatu15. 10. 2018 • Ceny zlata vzrostly minulý čtvrtek na nejvyšší hodnotu za více než poslední dva měsíce. V pátek růst ceny zlata pokračoval a unce vzácného kovu podražila o víc než 30 dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).