ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    patria.czNa zlatu je zaděláno na obrat, utrhlo se od fundamentu

    Na zlatu je zaděláno na obrat, utrhlo se od fundamentu7. 8. 2018 • Schyluje se na trhu zlata k velkému obratu? Investiční společnost Pimco si všímá, že posilující dolar jde opět ruku v ruce s klesajícími cenami zlata, které během posledních tří měsíců ztratily téměř 10 %.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czErdogan vyzval k výměně dolarů a zlata za liry

    Erdogan vyzval k výměně dolarů a zlata za liry7. 8. 2018 • Turecký prezident Erdogan vyzval minulý pátek občany, aby převedli svou tvrdou měnu a zlato, jež mají doma, na turecké liry. Byla to reakce na rekordní pokles hodnoty turecké měny na konci minulého týdne. Podle Reuters oslabení liry odráží obavy investorů ohledně rozšiřující se diplomatické roztržky se Spojenými státy.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    denik.czČeské zlaté rezervy se tenčí. Za dvacet let mohou být na nule

    České zlaté rezervy se tenčí. Za dvacet let mohou být na nule6. 8. 2018Zlatý poklad České republiky se od roku 2000 ztenčil o více než 4,5 tuny a v současné době ho tvoří 9,3 tuny cenného kovu. Každý rok z něj přitom ubývají další stovky kilogramů, které Česká národní banka využívá na ražbu pamětních zlatých mincí. Informaci zveřejnila společnost Zlato.

    7 minut čtení na denik.cz

    kurzy.czFyzické zlato v portfoliu drobného investora

    Fyzické zlato v portfoliu drobného investora6. 8. 2018Zlato neprožívá zrovna nejveselejší časy a po delším obchodování víceméně do strany se kurz tohoto vzácného kovu stočil na jih. Své místo v portfoliu ale stále má. Návod, jak a proč investovat do fyzického zlata, doplňuje hledání viníků finanční krize a..

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czÍránci se zbavují riálu a nakupují zlato

    Íránci se zbavují riálu a nakupují zlato6. 8. 2018 • Prodej zlata a zlatých mincí se v Íránu ve druhém čtvrtletí ztrojnásobil na 15,2 tuny, což je nejvíc za poslední čtyři roky. Poptávka po zlatu tvořila zhruba tři čtvrtiny veškeré poptávky na Středním východě. Íránská měna během tří měsíců podstatně oslabila, což je podle agentury Bloomberg hlavní důvod vysoké poptávky po zlatě.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    patria.czCena zlata v dolarech klesla od začátku roku o sedm procent

    Cena zlata v dolarech klesla od začátku roku o sedm procent6. 8. 2018 • Cena zlata v dolarech klesla od začátku roku o sedm procent na pátečních 1206 dolarů. Stříbro zlevnilo o devět procent a platina o deset procent. Cenového maxima zlato letos dosáhlo koncem ledna, kdy jeho cena prudce vzrostla z 1250 dolarů až na téměř 1380 dolarů za unci, řekl ČTK analytik společnosti Golden Gate Pavel Ryba.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czCena zlata v dolarech klesla od začátku roku o sedm procent

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czCena zlata v dolarech klesla od začátku roku o sedm procent

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czJeden z hledačů vlaku se zlatem v Polsku pátrání vzdal, druhý ne

    Jeden z hledačů vlaku se zlatem v Polsku pátrání vzdal, druhý ne3. 8. 2018 • Jeden z německo-polské dvojice amatérských historiků, kteří u jihopolského města Walbrzych několik let hledali legendární vlak plný zlata a cenností zabavených nacisty za druhé světové války, se rozhodl své pátrání ukončit. Němec Andreas Richter nepřestal v existenci pokladu věřit, nelíbil se mu prý ale způsob, jakým jeho kolega k hledání přistupuje, informovala dnes agentura DPA. Polák Piotr Koper hodlá v pátrání po „zlatém vlaku“ pokračovat v zimě.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    info.czPátrání po nacistickém vlaku se zlatem: Jeden z hledačů už misi vzdal, druhý pořád doufá - Info.cz

    8 minut čtení na info.cz

    eurozpravy.czHledači nacistického vlaku plného zlata se rozhádali, jeden s pátráním končí

    1 minuta čtení na eurozpravy.cz

    aktualne.czLidé si nedělají starosti o budoucnost. Zlatá jistota je neláká, raději riskují

    Lidé si nedělají starosti o budoucnost. Zlatá jistota je neláká, raději riskují3. 8. 2018 • Poptávka po zlatě je nejnižší za posledních devět let. Stojí za tím hlavně silná ekonomika USA. V době blahobytu totiž lidé investují spíše do rizikovějších komodit.

    2 minuty čtení na aktualne.cz

    zlato.czČtrnáct států navýšilo zlaté rezervy

    Čtrnáct států navýšilo zlaté rezervy3. 8. 2018 • Marketingová organizace nejdůležitějších těžařů zlata World Gold Council (WGC) zveřejnila čerstvá data o zlatých rezervách jednotlivých států. Vychází z podkladů Mezinárodního měnového fondu (MMF) a statistik londýnské LBMA, což je elitní společnost globálních bank určující denní cenu zlata na světovém trhu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    euro.czPoptávka po zlatu je nejnižší za devět let. Investoři nakupují rizikovější aktiva

    Poptávka po zlatu je nejnižší za devět let. Investoři nakupují rizikovější aktiva3. 8. 2018 • Světová poptávka po zlatě se v prvním pololetí snížila o šest procent na 1959,9 tuny, dostala se tak na nejnižší úroveň od roku 2009. Zlepšení ekonomiky USA totiž motivovalo investory k nákupům rizikovějších aktiv a méně šperků nakupovali spotřebitelé, vyplývá ze zprávy Světové rady pro zlato (WGC).

    2 minuty čtení na euro.cz

    kurzy.czRandgold: Kvůli stávce vytěží důl méně zlata

    Randgold: Kvůli stávce vytěží důl méně zlata2. 8. 2018 • Šéf těžaře zlata Randgold Mark Bristow včera uvedl, že důl Tongon v Pobřeží slonoviny letos vytěží méně kvůli stávce zaměstnanců. Z původního výhledu 290 tis. uncí byl výhled snížen na 250 – 255 tis. uncí.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fio.czPoptávka po zlatu byla v 1H roku 2018 nejslabší od roku 2009

    Poptávka po zlatu byla v 1H roku 2018 nejslabší od roku 20092. 8. 2018 • Zatímco poptávka z průmyslu a odvětví šperkovnictví je stabilní, ETF krytá zlatem zažívají výrazný odliv prostředků. V první polovině roku bylo ze strany ETF nakoupeno 60,9 milionů tun, což je o 100 milionů tun méně, než v předchozím roce. Investoři v USA v návaznosti na zvedání úrokových sazeb ze strany Fedu přesouvají své prostředky do úročených aktiv.

    1 minuta čtení na fio.cz

    irozhlas.czZloději ve Švédsku ukradli královské klenoty. Policie hledá dvě zlaté koruny, jablko a kříž

    Zloději ve Švédsku ukradli královské klenoty. Policie hledá dvě zlaté koruny, jablko a kříž1. 8. 2018 • Švédská policie pátrá po zlodějích, kteří ukradli dvě královské koruny a další klenoty z katedrály ve městě Strängnäs na jihovýchodě země. Zločinci z místa následně uprchli na malém motorovém člunu.

    1 minuta čtení na irozhlas.cz

    zlato.czWilliam Rhind: Zlato reaguje s odstupem, ale o to razantněji

    William Rhind: Zlato reaguje s odstupem, ale o to razantněji1. 8. 2018 • Cena zlata v poslední době klesla na roční minima bez ohledu na vysokou volatilitu akciových trhů. Je to tím, že jeho cena reaguje s odstupem až ve chvíli, kdy si investoři uvědomí, že se trh změnil a začnou přehodnocovat svá portfolia.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czNeuvěřitelný úlovek archeologů v Kazachstánu

    Neuvěřitelný úlovek archeologů v Kazachstánu1. 8. 2018 • V Kazachstánu archeologové našli neuvěřitelný poklad. Tři tisíce zlatých šperků a dalších drahocenných předmětů starých zhruba 2800 let leželo v pohřebišti objeveném v horském pásmu Tarbagataj na východě země. Poklad nedozírné hodnoty byl do země uložen při pohřbívání členů královských nebo šlechtických rodů Saků, což je podskupina íránských kočovných Skýtů. Ve střední Asii žili asi osm set let před Kristem.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).