ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czČeskoslovenské svatováclavské dukáty mají hodnotu milionů korun

    Československé svatováclavské dukáty mají hodnotu milionů korun3. 9. 2018 • Hodnota vzácných ročníků československých investičních mincí se pohybuje v řádech milionů korun. Svatováclavské dukáty se razily v letech 1923 až 1939 a v roce 1951 a nesloužily běžnému oběhu. Hodnotné jsou i pětihaléře z roku 1924. Mezi sběrateli je zájem i o pokusné odražky nebo mince, které se nikdy nedostaly do oběhu. Na dotaz ČTK to uvedl kurátor fondu moderní numismatiky Národního muzea Lukáš Funk.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    info.czPadá měna? Nájemníku, plať zlatem! Írán se kvůli americkým sankcím propadá do ekonomické krize

    Padá měna? Nájemníku, plať zlatem! Írán se kvůli americkým sankcím propadá do ekonomické krize1. 9. 2018 • Íránci nevěří vlastní měně. Roste proto cena zlata, které se stává stále běžnějším platidlem kupříkladu na realitním trhu. Stále populárnější je ze stejného důvodu i americký dolar. Za propad íránského riálu a krizi obecně mohou podle všeho především americké sankce, které po letošním vypovězení tzv. jaderné dohody proti Teheránu od srpna znovu zavádí prezident USA Donald Trump.

    14 minut čtení na info.cz

    zlato.czV příbězích kolem nacistického zlata na sebe narážejí mýty a fakta

    V příbězích kolem nacistického zlata na sebe narážejí mýty a fakta31. 8. 2018 • Andreas Richter, německý amatérský hledač pokladů, už odpískal společné více než dvouleté pátrání v jihopolském Walbrzychu s Polákem Piotrem Koprem po legendárním vlaku, který měl být plný zlata a cenností, jež zabavili nacisti za druhé světové války. Jeho příběh strhl nejen ve Spolkové republice opět pozornost k bohatství, jež hitlerovské Německo naloupilo v okupované Evropě. Týdeník Focus se proto pokusil prosít fakta od mýtů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czPoštovní štola nabízí výlet do dob dávných horníků, kovy dobývali i ohněm

    Poštovní štola nabízí výlet do dob dávných horníků, kovy dobývali i ohněm31. 8. 2018 • Díky množství drahých a barevných kovů se hora Příčná nad Zlatými Horami na Jesenicku stala jedním z center středověké zlaté horečky. Dodnes je protkaná desítkami kilometrů chodem a dobývek vykutaných horníky, z nichž část včetně proslulé Poštovní štoly město v posledních třech letech zpřístupnilo turistům.

    2 minuty čtení na idnes.cz

    denik.czJe na Zemi vzácnější zlato, nebo diamanty? Odpověď překvapí

    Je na Zemi vzácnější zlato, nebo diamanty? Odpověď překvapí30. 8. 2018 • O diamantech se říká, že jsou věčné a jsou nejlepším přítelem každé ženy. Zlato je pak považováno za jeden z nejdrahocennějších kovů. Ceny šperků ze zlata a diamantů mohou dosahovat závratných výšek. Pokud pomineme finanční hodnotu, co je však vzácnější? Odpověď není tak jasná, jak by se mohlo na první pohled zdát.

    3 minuty čtení na denik.cz

    tyden.czJak investovat do zlata? Ptejte se odborníka České mincovny Petra Kejzara. Host odpovídá v pátek 31. srpna od 14.00

    30. 8. 2018 • Globální ekonomika šlape na plné obrátky a opět se zdá, že poroste do nekonečna. To se nepochybně nestane a nutně dojde dříve nebo později k propadu. Může být v době pádu průmyslu, cen nemovitostí atd. zlato účinnou ochranou? A jak do něj investovat ještě v době, kdy se ekonomice ještě daří?

    1 minuta čtení na tyden.cz

    tyden.czJak investovat do zlata? Odpovídal Petr Kejzar

    4 minuty čtení na tyden.cz

    zlato.czZlatá léta záhy skončí

    Zlatá léta záhy skončí30. 8. 2018 • Zpráva analytické a ratingové společností S&P předpovídá obrovský pokles produkce zlata v klíčových zemích, jako jsou Austrálie nebo Peru. Těžba ve střednědobém horizontu pravděpodobně klesne ke generačním minimům. Naopak Západní Afrika se zřejmě stane druhým největším producentem zlata po Číně.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czRusko se proti sankcím jistí zlatem

    Rusko se proti sankcím jistí zlatem29. 8. 2018 • Ruská centrální banka letos nahrazuje donedávna důvěryhodné americké dluhopisy fyzickým zlatem. V obavách před dalším kolem amerických sankcí tak prudce snížila rezervy v amerických dluhopisech na pouhá tři procenta, zatímco rezervy ve zlatě naopak stouply na 17 procent.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czJim Rogers: Držte zlato a diverzifikujte

    Jim Rogers: Držte zlato a diverzifikujte29. 8. 2018 • Známý investor Jim Rogers před pár dny odpověděl na pár dotazů zástupců společnosti GoldCore v rámci jejich internetového Goldnomic podcastu. Kromě toho, že jako investice doporučuje zlato a stříbro, vnímá také potenciál blockchainu. A co dál?

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    e15.czZápisník Jaroslava Bukovského: Zlatý nestandard

    Zápisník Jaroslava Bukovského: Zlatý nestandard29. 8. 2018 • Pět lidí ze sta totiž považuje virtuální měny za stabilní alternativní investici, pětina respondentů naopak na otázku po kryptoměnách s podezíravým výrazem ve tváři odpovídá: Krypto – cooo? Dlužno dodat, že geniální ani neotřelou investiční prozíravostí není podle průzkumu nadána ani hlavní masa populace, polovina lidí v průzkumu označila za ideální investici zlato. Na něj ale svět v posledních pěti letech prakticky zapomněl.

    1 minuta čtení na e15.cz

    denik.czPrezident Maduro představil smělý plán. Kupujte zlato, vzkázal Venezuelanům

    Prezident Maduro představil smělý plán. Kupujte zlato, vzkázal Venezuelanům28. 8. 2018 • Venezuela plánuje v příštích měsících začít prodávat certifikáty podložené 1,5 a 2,5 gramy zlata. Měly by sloužit jako nástroje pro důchodce a další, kteří si spoří peníze a používají kreditní linky pro nákup automobilů a dalšího zboží. V televizním vystoupení to oznámil venezuelský prezident Nicolás Maduro.

    4 minuty čtení na denik.cz

    idnes.czVenezuela se vrací ke kořenům a prodává lidem zlatý poklad. Ale jen na papíře

    1 minuta čtení na idnes.cz

    sputniknews.comPutinovo zlato leká Američany. Názor

    Putinovo zlato leká Američany. Názor28. 8. 2018 • Existuje velmi staré a omšelé univerzální klišé, které popisuje evoluci vztahu zavedeného systému k tomu, co ho nakonec zničí: „Nejdříve tě ignorují, pak se ti vysmívají, potom s tebou bojují a potom ty vítězíš.“

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    zlato.czPředkrizový zlatý vzorec

    Předkrizový zlatý vzorec28. 8. 2018 • Současný vývoj ceny zlata opakuje vzorec chování, k němuž došlo během předchozí recese. Dolar a zlato se přetahují o pozici bezpečného přístavu. Nejprve sice vyhrává dolar, ale žlutý kov nakonec pozici bezpečného přístavu obhájí. Někteří účastníci trhu už nyní věří, že to nebude dlouho trvat.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czSpekulace se zlatem

    Spekulace se zlatem28. 8. 2018Zlaté fondy obchodované na burze zažívaly třináct po sobě jdoucích týdnů výprodeje. To nepamatujeme už pět let. Leč makléři vytrvale sázeli na pokles ceny zlata, protože dobře odhadli, že dolar bude posilovat, což je pro cenu zlata vždy špatná zpráva.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato se dokázalo odrazit ze dna, ale důvěra investorů je narušená

    Zlato se dokázalo odrazit ze dna, ale důvěra investorů je narušená28. 8. 2018 • Přestože cena zlata začala v druhé polovině srpna růst, nesmazala ztráty a pokles důvěry investorů z posledních měsíců. Cena kovu po téměř kontinuálním snižování totiž pokračovala v korekci během celého července až do poloviny srpna.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czxPartners: Zlato se dokázalo odrazit ze dna, ale důvěra investorů je narušená

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato se dokázalo odrazit ze dna, ale důvěra investorů je narušená

    5 minut čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).