ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czZlato a akcie čekají velké věci

    Zlato a akcie čekají velké věci28. 8. 2018 • Prázdniny se chýlí ke konci a návrat investorů z dovolených může (spolu)vyvolat zajímavé, třeba i turbulentnější pohyby cen zlata a akcií. To ale neznamená, že budou všichni investoři z vývoje nadšeni.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato: Obchod se strachem

    27. 8. 2018 • Má to být klasický obchod se strachem. Základní otázka zní: Co koupit, když se vše rozpadá? Tak komentuje americká televizní stanice CNN současné obchodování se zlatem. Zlato není vždy dobrý tip, když se investoři bojí. A nejde jen o žlutý kov. Měď a další ekonomicky citlivé komodity se také propadly. To by mohlo znamenat, že investoři se obávají o hospodářské zdraví zbytku světa, zejména rozvíjejících se zemí, a to i v době, kdy ekonomika USA šlape.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czČNB vydá k výročí koruny půlmetrovou minci za 100 milionů Kč

    ČNB vydá k výročí koruny půlmetrovou minci za 100 milionů Kč27. 8. 2018 • Česká národní banka plánuje vydat k 100. výročí československé koruny zlatou minci v hodnotě 100 milionů korun. Její hmotnost bude 130 kilogramů, průměr má mít víc než půl metru a silná bude 45 milimetrů. Půjde pouze o výstavní exponát. Vyplývá to z vyhlášky, kterou ČNB poslala do připomínkového řízení.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    novinky.czPůlmetrová mince za 100 miliónů k výročí koruny bude vážit 130 kilo

    1 minuta čtení na novinky.cz

    e15.czČNB vydá půlmetrovou zlatou minci k výročí československé koruny, bude největší v Evropě

    1 minuta čtení na e15.cz

    eurozpravy.czČNB vydá k výročí koruny minci za 100 milionů, bude druhá největší na světě

    1 minuta čtení na eurozpravy.cz

    kurzy.czNový zlatý ETF debutoval!

    Nový zlatý ETF debutoval!27. 8. 2018 • Autor: Zuzana Janková Během uplynulého měsíce poklesl největší světový fond obchodovaný na burze (ETF) zaměřený na zlato s názvem SPDR Gold Shares (GLD) téměř o 4 %. Ovšem není tomu tak u všech zlatých ETF.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlatý poklad: na dně rybníka ve Frýdlantu ležely zlaté mince staré 400 let

    Zlatý poklad: na dně rybníka ve Frýdlantu ležely zlaté mince staré 400 let24. 8. 2018 • Unikátní výstava začne o víkendu na hradě ve Frýdlantu na Liberecku. U příležitosti 400. výročí začátku a 370. výročí konce třicetileté války ukáže Národní památkový ústav mince, které se našli v minulém roce při rekonstrukci zámeckého rybníka. Někdo s...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlato obrací, zotavení však prý může přijít

    Zlato obrací, zotavení však prý může přijít24. 8. 2018Zlatu se v srpnu nevedlo. Cena žlutého kovu se dostala pod důležitou podpůrnou technickou úroveň, konkrétně 1200 dolarů za unci, pod kterou nesestoupila od začátku roku 2017.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czCo se stane se zlatem v případě krize

    Co se stane se zlatem v případě krize24. 8. 2018 • Zatímco mnozí investoři se domnívají, že cena zlata a stříbra se během příštího kolapsu trhu zhroutí, já vidím úplně jiný výsledek. Ano, je pravda, že na začátku krize se kovy mohou spíš prodávat, ale potom se zlato a stříbro oddělí od ostatních trhů a půjdou nahoru. Autor těchto slov Steve St. Angelo začal investovat do drahých kovů v roce 2002. V roce 2008 začal zkoumat zlatý a stříbrný trh z aspektů, kterými se většina analytiků nezabývala.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato: Zásob v dolech ubývá, nové zdroje nejsou. Co to udělá s cenou kovu?

    Zlato: Zásob v dolech ubývá, nové zdroje nejsou. Co to udělá s cenou kovu?24. 8. 2018Zlato v posledních měsících rozhodně nepatří mezi žhavé investiční instrumenty. Ti, kdo žlutý kov v portfoliu drží, ale mají jasno. Náš čas přijde, říkají.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    patria.czZlato obrací, zotavení však prý může přijít

    Zlato obrací, zotavení však prý může přijít24. 8. 2018Zlatu se v srpnu nevedlo. Cena žlutého kovu se dostala pod důležitou podpůrnou technickou úroveň, konkrétně 1200 dolarů za unci, pod kterou nesestoupila od začátku roku 2017.

    1 minuta čtení na patria.cz

    blesk.czZlatý poklad na dně rybníku: Nehledali jsme, ale našli, říká kastelánka zámku ve Frýdlantu

    Zlatý poklad na dně rybníku: Nehledali jsme, ale našli, říká kastelánka zámku ve Frýdlantu23. 8. 2018 • Při odtěžování usazenin v zámeckém rybníku ve Frýdlantu na Liberecku se našlo 42 převážně zlatých mincí z 16. a 17. století. Podle archeologů jde o majetek značné hodnoty, za který se daly koupit i nemovitosti. Poklad se stal součástí nové expozice na zámku. Návštěvníci ho uvidí poprvé v sobotu při Hradozámecké noci, řekla ČTK kastelánka zámku Jana Pavlíková.

    1 minuta čtení na blesk.cz

    idnes.czBahno rybníka ve Frýdlantu skrývalo zlaté mince, objevili je při opravách

    Bahno rybníka ve Frýdlantu skrývalo zlaté mince, objevili je při opravách23. 8. 2018 • Při odtěžování usazenin v zámeckém rybníku ve Frýdlantu na Liberecku se našlo 42 převážně zlatých mincí z 16. a 17. století. Podle archeologů jde o majetek značné hodnoty, za který se daly koupit i nemovitosti. Poklad se stal součástí nové expozice na zámku.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    parlamentnilisty.czFrýdlant: Při obnově zámeckého rybníka objevili archeologové poklad

    6 minut čtení na parlamentnilisty.cz

    rozhlas.czU frýdlantského hradu se našel poklad

    2 minuty čtení na rozhlas.cz

    ceskenoviny.czV bahně zámeckého rybníka ve Frýdlantu našli zlatý poklad

    2 minuty čtení na ceskenoviny.cz

    eurozpravy.czV zámeckém rybníku ve Frýdlantu byl objeven zlatý poklad, pod vodou ležel stovky let

    2 minuty čtení na eurozpravy.cz

    idnes.czZlato ztrácí třpyt. Investoři o drahý kov nemají zájem a jeho cena klesá

    Zlato ztrácí třpyt. Investoři o drahý kov nemají zájem a jeho cena klesá23. 8. 2018 • Zejména během krizí bývalo zlato typickým příkladem bezpečné investice, která si dlouhodobě drží hodnotu. Navzdory turbulencím na světových trzích v posledních měsících je ale zájem investorů o tento drahý kov rekordně nízký. Jeho cena je na 1,5letém minimu a poprvé za posledních 17 let sází většina obchodníků na to, že bude dál klesat.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    zlato.czRick Rule: Neodepisujte zlato

    Rick Rule: Neodepisujte zlato23. 8. 2018 • Vzácné kovy již nejsou považovány za bezpečný přístav. Investoři vpluli do nebezpečných vod, ale to nebude dlouho trvat, tvrdí generální ředitel amerického zastoupení kanadské firmy Sprott Rick Rule. Společnost je globálním správcem aktiv, který investorům poskytuje přístup k drahým kovům a investičním strategiím v oblasti nemovitostí, s aktivy ve výši zhruba 8,4 miliardy amerických dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czRuské zlaté rezervy - 2.000 tun na dosah

    Ruské zlaté rezervy - 2.000 tun na dosah22. 8. 2018 • Ruská centrální banka oznámila, že v červenci zvýšila své zlaté rezervy o dalších 800.000 uncí (24,9 tuny) a potvrdila tak své oficiální postavení v žebříčku největších světových držitelů zlata, ve kterém zaujímá 5. místo.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    sputniknews.comRusko si udělalo zásoby zlata pro případ nových sankcí

    Rusko si udělalo zásoby zlata pro případ nových sankcí22. 8. 2018 • Rusko letos v červenci nakoupilo maximální množství zlata a nezastaví se. Jak uvedl Bloomberg s odkazem na údaje Mezinárodního měnového fondu, v tomto měsíci ruská centrální banka odkoupila 26,1 tun drahého kovu, díky tomu objem zásob zlata vzrostl na 2 170 tun.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    denik.czZlatem proti sankcím. Rusko navyšuje zásoby vzácného kovu

    2 minuty čtení na denik.cz

    pravda.skRusko výrazne zvýšilo svoje zlaté rezervy

    1 minuta čtení na pravda.sk
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).