ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czZáří prý je nejlepší měsíc pro zlato a nejhorší pro akcie

    Září prý je nejlepší měsíc pro zlato a nejhorší pro akcie11. 9. 2018 • Září může být nejhorším měsícem pro akcie a nejlepším pro zlato. Od počátku devadesátých let, kdy se zlato začalo v USA volně obchodovat, získávalo v září průměrný zisk 2,1 procenta. Porovnatelný měsíční průměr za všechny ostatní měsíce činí 0,6 procenta. Pokud bude tradice pokračovat, může září nakonec majitelům zlata přinést dobré zprávy.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    denik.czSenzační nález. Zlatokopové objevili stokilové kameny za desítky milionů

    Senzační nález. Zlatokopové objevili stokilové kameny za desítky milionů10. 9. 2018 • Australští těžaři objevili dva velké kameny se zlatou žílou. Jejich cenu odhadují na miliony dolarů. Větší nález o váze 95 kilogramů obsahuje dokonce přes 2400 uncí drahého kovu a jeho cena je čtyři miliony australských dolarů (přes 60 milionů korun). Podle místních zlatokopů je nález extrémně vzácný.

    3 minuty čtení na denik.cz

    novinky.czHorníci v Austrálii vytěžili kameny obalené zlatem v ceně miliónů dolarů

    1 minuta čtení na novinky.cz

    epochaplus.czAktuálně: Britský hledač pokladů nalezl záviděníhodný úlovek!

    10. 9. 2018 • Objev, o kterém sní každý amatérský historik a hledač pokladů. Přesně tak lze popsat zlatý prsten, který objevil jeden právě takový britský nadšenec do historie. Prsten je totiž vyroben z dvaceti čtyř karátového zlata a je starý přibližně 1800 let. Jeho vznik se tak datuje ještě do doby starověkého Říma. Na zlatém prstenu můžeme vidět […]

    3 minuty čtení na epochaplus.cz

    kurzy.czIndie prodává americké dluhopisy a nakupuje zlato, Kazachstán, Turecko a Rusko pokračuje ve stejném trendu a zlaté rezervy stále stoupají, Čína má zřejmě velké tajemství

    Indie prodává americké dluhopisy a nakupuje zlato, Kazachstán, Turecko a Rusko pokračuje ve stejném trendu a zlaté rezervy stále stoupají, Čína má zřejmě velké tajemství10. 9. 2018 • Je zcela zřejmé, že v dnešním světě dochází k postupné a stále se rozšiřující dedolarizaci, která má jediný cíl, svrhnout dolar z trůnu globální rezervní měny. Dolar už není to co býval, ztrácí na své hodnotě a postupně ...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czJaponsko se potýká s pašeráctvím zlata

    Japonsko se potýká s pašeráctvím zlata10. 9. 2018 • Vzhledem k tomu, že se Japonsko připravuje na zvýšení spotřební daně u zlata z osmi na deset procent, je ministerstvu financí jasné, že pašování zlata se ještě rozšíří. Když se daň v roce 2014 zvýšila z pěti na osm procent, pašování drahého kovu prudce vzrostlo, protože zločinecké organizace si dovedly spočítat, jak vysoký je vzhledem k riziku dopadení jejich zisk.paše

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czA pak, že se s cenou zlata nemanipuluje...

    A pak, že se s cenou zlata nemanipuluje...7. 9. 2018 • Padlo rozhodnutí. Deutsche Bank (DB) a dcerka DB Securities mají zaplatit pokutu 30 milionů dolarů za manipulaci, pokusy o manipulaci a spoofing na trhu s drahými kovy. Největší německá banka se nejméně od února 2008 přinejmenším do září 2014 prostřednictvím některých obchodníků s drahými kovy zapojila na komoditní burze v New Yorku do systému manipulace s cenami kontraktů na nákupy a prodeje drahých kovů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    sputniknews.comIndie se zbavuje amerických dluhopisů a kupuje zlato

    Indie se zbavuje amerických dluhopisů a kupuje zlato7. 9. 2018 • Na konci června Indie měla 566,23 metrických tun zlata, zatímco v předešlém fiskálním roce to bylo 557,77 metrických tun. Celkem devizové a zlaté rezervy Indie za minulý rok vzrostly o 6,3 %.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    kurzy.czZlato a vzácné kovy – tětiva luku je natažena k prasknutí.

    Zlato a vzácné kovy – tětiva luku je natažena k prasknutí.6. 9. 2018 • Už Jen 18% býků, tedy investorů přesvědčených o pozitivním cenovém vývoji, zbývá na trhu se zlatem, jak vyplývá z posledního měření Optix. To představuje absolutní negativní rekord.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czCo všechno ovlivňuje cenu zlata

    Co všechno ovlivňuje cenu zlata6. 9. 2018Zlato stouplo v ceně, když se investoři alespoň mírně snažili zajistit proti rizikům plynoucím z probíhajícího obchodního sporu mezi USA a Čínou. Jakousi zadní zarážkou byla cena pod 1200 dolary za troyskou unci, ale i tak zlato zaznamenalo nejdelší cyklus měsíčních ztrát od roku 2013.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czCommerzbank o zlatu nepochybuje

    Commerzbank o zlatu nepochybuje5. 9. 2018 • Německá Commerzbank ve své výhledové zprávě uvedla, že do konce roku bude troyská unce zlata stát 1300 dolarů. Aktuálně je cena zlata v řádově o sto dolarů nižší. Letošní maximální cena činila v dubnu 1364 dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finance.czVyplatí se dnes ještě investovat do zlata?

    4. 9. 2018 • Zajímá vás, proč uložit část svého portfolia zrovna do zlata? Protože tento ušlechtilý kov uchovává hodnotu. Jen za posledních 10 let se jeho cena zhruba zečtyřnásobila. Chraňte se tedy před inflací, jež je odvislá od řady vnějších faktorů, a diverzifikujte své prostředky mimo jiné právě i do zlata. Nejlépe se tak vyvarujete budoucích rizik a výkyvů trhu.

    4 minuty čtení na finance.cz

    novinky.czHodně špatný vtip. Kupujte zlato, vyzývá Maduro hladové Venezuelce

    Hodně špatný vtip. Kupujte zlato, vyzývá Maduro hladové Venezuelce4. 9. 2018 • Ve Venezuele začali prodávat spořící certifikáty na zlato. Jako první si je v centrální bance nakoupil prezident Nicolás Maduro a manželkou. Obyvatelé tak mají podpořit ekonomiku zasaženou hyperinflací. Chudí Venezuelci si ale většinou nemohou něco takového dovolit.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    parlamentnilisty.czNPÚ: Ve frýdlantském zámeckém rybníku byl nalezen poklad

    NPÚ: Ve frýdlantském zámeckém rybníku byl nalezen poklad4. 9. 2018 • Součástí celkové revitalizace zámeckého rybníka, která probíhala v letech 2016–2018, byl archeologický výzkum, který odhalil nečekaný nález tzv. Frýdlantského pokladu. Frýdlantský hrad a zámek jej nyní vystavuje ve speciálně vzniklé expozici, která kromě nálezů z rybníka, rovněž prezentuje nálezy z archeologického výzkumu hradeb. Expozice je pro návštěvníky otevřena od 26. srpna 2018 jako stálá samostatná prohlídková trasa s jednotným vstupným 60 Kč.

    3 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    zlaterezervy.czSkončilo oslabování čínské měny, a tudíž i zlata? (report z trhu zlata a stříbra - 35. a 36. týden 2018)

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    e15.czAnalýza Pavla Ryby: Cenu zlata určuje jen několik velkých bank

    Analýza Pavla Ryby: Cenu zlata určuje jen několik velkých bank3. 9. 2018 • Ptáte se, kdo nejvíc ovlivňuje cenu zlata na světových trzích? Jednoduše řečeno, jsou to čtyři největší banky na světě a osm menších investičních bankovních domů. Ale je to i trochu složitější. Zejména samotný proces, jak zahýbat s finální cenou.

    3 minuty čtení na e15.cz

    zlato.czPár slov a zlato je skoro o pětistovku dražší

    Pár slov a zlato je skoro o pětistovku dražší3. 9. 2018 • Nedávno cena zlata prorazila hranici 1200 dolarů za troyskou unci a o pár dní později se pohodlně držela nad 1210 dolary za unci. Podle serveru Investing.com za to může vystoupení šéfa americké centrální banky Jerome Powella na ekonomickém symposiu v Jackson Hole, kde zdůraznil, že plán centrální banky na postupné zvyšování úrokových sazeb naráží na podmínku pokračování růstu americké ekonomiky a trhu práce.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).