ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czCentrální banky čekají v příštích pěti letech růst podílu zlata v rezervách

    Centrální banky čekají v příštích pěti letech růst podílu zlata v rezervách3. 6. 2023 • Marketingová organizace obchodníků a producentů zlata World Gold Council (Světová rada pro zlato) zveřejnila svůj pravidelný roční průzkum mezi centrálními bankami. Co se týče dolaru, názory byly pesimističtější než v předchozích letech, zato názory na budoucí roli zlata optimističtější.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato: obrácená křivka úroků značí, že by mělo růst

    Zlato: obrácená křivka úroků značí, že by mělo růst3. 6. 2023 • V nejnovějším 420 stránkovém IGWT reportu se hovoří o výkonnosti zlata poté, co se výnosová křivka obrátí do inverze. Taková situace nastala, možná příliš předčasně, nicméně v létě minulého roku.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czSkládal zkoušky na hledače pokladů. A našel ho

    Skládal zkoušky na hledače pokladů. A našel ho2. 6. 2023 • Státní archeologický ústav ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko napsal předposlední květnové úterý tečku za pozoruhodným příběhem o nálezu jedinečného pokladu, v němž mu osud přidělil nezanedbatelnou roli.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato reaguje na vyšší pravděpodobnost zvýšení úrokových sazeb Fedu

    Zlato reaguje na vyšší pravděpodobnost zvýšení úrokových sazeb Fedu2. 6. 2023 • Silný růst počtu pracovních míst v USA za květen znamená, že zvýšení sazeb Fedu během příštích dvou zasedání je stále na stole. V současné době trh počítá se zvýšením sazeb v červenci o 22 bazických bodů. Stojí za zmínku, že došlo k výraznému zvýšení m...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    cc.czAutomaty, které vydávají bitcoin i zlato. Miliardová skupina Martina Stránského se neustále rozšiřuje

    2. 6. 2023 • S prodejem bitcoinů začal Martin Stránský před dlouhými lety. Postupně k nim přidal i zlato a obrat skupiny Bit.plus se počítá v miliardách.

    1 minuta čtení na cc.cz

    finex.czZlato pořád bojuje v blízkosti historického maxima. Býčí trend je stále možný

    2. 6. 2023Zlato se pořád nachází v relativní blízkosti od historického maxima, které se rozprostírá zhruba kolem 2 080 USD za unci. Na této úrovni došlo již třikrát k neúspěšnému pokusu o průlom. Což je z technického hlediska velmi špatně. Nicméně, dokud se kurz zlata drží blízko, je pořád šance na pokračování v býčím trendu. Jak poměrně dlouhou dobu mnozí avizují. Jak je to tedy s poptávkou? A jak vypadá cenový graf?

    1 minuta čtení na finex.cz

    parlamentnilisty.czKoupit zlato? Pozor na dolary. Ekonom nabádá k rozmyslu

    Koupit zlato? Pozor na dolary. Ekonom nabádá k rozmyslu2. 6. 2023 • Šestapadesát tun zlata prodala přesně před čtvrtstoletím Česká národní banka v čele s guvernérem Josefem Tošovským. V letošním prvním čtvrtletí si nákupem 1,5 tuny připsala pátý největší nárůst ze všech centrálních bank. Jde o nedůvěru k dolaru či k euru? Na to pro ParlamentníListy.cz odpověděl hlavní ekonom banky CREDITAS Petr Dufek. Ale je zde také otázka, zda má cenu si pořizovat drahé kovy nyní, když o tom všichni mluví. Analytik společnosti AKCENTA varuje před tím, jaký vliv má kurz dolaru.

    7 minut čtení na parlamentnilisty.cz

    fxstreet.czZlato nabírá druhý dech s cílem dobývat nové vrcholy

    1. 6. 2023 • V poslední době prošel žlutý kov řadou vzestupů a pádů a nyní usiluje o stabilizaci. Zlato se v určitých okamžicích zastavilo na křižovatce, kdy trh váhal nad svou další trajektorií. V současné době si zlato vybralo trnitou cestu vzhůru, na které je mnoho pastí.

    8 minut čtení na fxstreet.cz

    e15.czCena zlata by se mohla opět vrátit nad dva tisíce dolarů. Pomáhá zájem centrálních bank

    Cena zlata by se mohla opět vrátit nad dva tisíce dolarů. Pomáhá zájem centrálních bank1. 6. 2023 • Vzácné kovy v čele se zlatem si aktuálně procházejí korekcí zejména kvůli posílení dolaru. Zlato je ovšem letos jednou z mála komodit, která je od začátku roku v plusových hodnotách. Nicméně od svých rekordních hodnot z počátku května ztratila cena žlutého kovu více než pět procent.

    2 minuty čtení na e15.cz

    fxstreet.czZlato ukončilo pullback

    1. 6. 2023Zlato úspěšně odolalo negativním zprávám o dohodě mezi republikány a demokraty o zvýšení dluhového stropu do roku 2025...

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czZlato znovu posiluje

    1. 6. 2023 • Minulý čtvrtek cena klesla o 20 dolarů a následně long pozice na silném supportu 1 938 USD včera fungovaly perfektně, když jsme se udrželi nad úrovní 1 930 USD. Snadný zisk pro býky až 15 bodů na dlouhých pozicích. Shorty zde však byly zastaveny nad úrovní 1 960. Všimněte si býků pohlcujících svíčky poté, co jsme se v silně předprodaných podmínkách odrazili od 100denního klouzavého průměru. Silná rezistence na úrovni 1966 USD byla ihned překonána a medvědi můžou cenu trhu zastavit na úrovni 1 981 USD. Proražení výše 1 966 USD působí jako silný support.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato znovu posiluje

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    patria.czAnalýza Invesco: Jak si vede zlato?

    Analýza Invesco: Jak si vede zlato?1. 6. 2023 • První čtvrtletí roku 2023 navázalo na slušnou výkonnost z posledních tří měsíců roku 2022, avšak trhy toto období opět uzavřely s názorem, že očekávání Fedu jsou příliš agresivní a Fed bude muset ze svého odhadu ke konci roku slevit, píše ve své analýze trhu se zlatem společnost Invesco.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czJak si vede zlato? - Analýza Invesco

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato čeká na oslabení dolaru

    Zlato čeká na oslabení dolaru31. 5. 2023 • Stále rostoucí zadlužování USA zatím zlatu nenahrává. Pokud by se Spojené státy potýkaly s problémy při plnění platebních závazků, mohlo by to vést k nejistotě a nestabilitě na finančních trzích, což by zlato podpořilo, ale nestalo se tak. Po týdnech vyjednávání došlo k dohodě mezi republikány a demokraty o navýšení dluhového stropu, a místo zlata posílil dolar.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlin.czČeská národní banka vydala zlatou minci s motivy nejvýznamnějších památek Kroměříže

    Česká národní banka vydala zlatou minci s motivy nejvýznamnějších památek Kroměříže31. 5. 2023 • „Pro naše město je to prestižní počin a významná událost, která bude zároveň připomínkou letošních 760 let města Kroměříže,“ poznamenal starosta Tomáš Opatrný. Historické jádro Kroměříže a Arcibiskupský zámek se zahradami se staly předlohou pro v pořadí již pátou zlatou minci ČNB z cyklu Městské památkové rezervace. „Kroměříž je město s bohatou obchodní, kulturní, diplomatickou... Celý článek

    1 minuta čtení na zlin.cz

    zlaterezervy.czZlato na 100denním průměru, avšak zatím žádné známky konce poklesu

    Zlato na 100denním průměru, avšak zatím žádné známky konce poklesu30. 5. 2023 • Minulý týden byla u zlata prolomena hodnota 50denního průměru, která se okamžitě změnila v rezistenci, což ukazuje, že prodejní tlak je poměrně silný. Trh se zlatem tak zažívá krátkodobě medvědí momentum.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).