ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato na rezistenci z trendové čáry

    Zlato na rezistenci z trendové čáry9. 6. 2023 • Středeční nečekané zvýšení základní úrokové sazby Bank of Canada o 25 bazických bodů vyvolalo pochybnosti o pozastavení zvyšování sazeb ze strany Federálního rezervního systému. Šance, že nedojde ke změně, jsou sice stále vysoké. Jestřábí očekávání zvedla americké výnosy napříč křivkou, což podpořilo růst dolaru, a tudíž zatížilo zlato a posunulo ke spodní hranici jeho květnovo-červnového rozpětí. Desetiletý americký státní dluhopis má v současnosti výnos 3,78 %, zatímco dvouletý dluhopis nabízí 4,56 %.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czZlatý poklad

    8. 6. 2023 • Představujeme vám exkluzivní seminář se zástupci profesionálního vývojářského týmu a týmu full-time traderů obchodující pomocí automatických obchodních systémů (AOS) ve společnosti FXstreet.cz. Hlavní náplní semináře je profesionální využití, optimalizace a zároveň ziskové obchodování pomocí automatických obchodních systémů pro obchodní platformu MetaTrader včetně praktických ukázek. Naučíte se mimo jiné správně ověřovat (backtestovat) ziskovost AOS a následně AOS reálně využívat v praxi k dosažení ziskových výsledků. Ukážeme vám, jak sestavit kompletní strukturu a logiku obchodního systému pro převod do plně automatické podoby ve struktuře AOS. Představíme vám také naše vnímání, obchodní přístupy a strategie pomocí AOS.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czMetals Focus věští nižší cenu zlata

    Metals Focus věští nižší cenu zlata8. 6. 2023 • Britská firma Metals Focus, obvykle dobře informovaná jednička na trhu se vzácnými kovy, ve své výroční zprávě mnohé překvapila. Analytici společnosti v prognóze na rok 2023 uvedli, že průměrná cena zlata klesne o deset procent a ve čtvrtém čtvrtletí se dostane na dno při čtyřletém minimu kolem 1 500 dolarů za unci.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czGlobální zlaté rezervy v dubnu klesly o 71 tun

    Globální zlaté rezervy v dubnu klesly o 71 tun7. 6. 2023 • Na první pohled se může zdát, že došlo k nečekanému obratu v záměrech centrálních bank, které byly až do dubna zdrojem velmi silné poptávky po zlatě. Detailní pohled na zveřejněné údaje však odhaluje, že uvedený pokles má daleko k náhlé vlně výprodejů. Způsobilo ho jen Turecko v rámci předvolební kampaně prezidenta Erdogana.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    nova.czČNB investuje do zlata. Denně ho od začátku roku přibylo 30 kilogramů

    ČNB investuje do zlata. Denně ho od začátku roku přibylo 30 kilogramů7. 6. 2023 • Česká národní banka (ČNB) masivně investuje do nákupu devizových rezerv ve zlatě. Jen od začátku letošního roku v trezorech banky přibylo více než 30 kilogramů zlatého kovu denně.

    1 minuta čtení na nova.cz

    kurzy.czZlato a Big Tech ztrácejí. Drahé kovy pod tlakem, zlato ztrácí více než 1 %, vybírání zisků na akciích Big Tech

    Zlato a Big Tech ztrácejí. Drahé kovy pod tlakem, zlato ztrácí více než 1 %, vybírání zisků na akciích Big Tech7. 6. 2023 • Druhá polovina dnešní seance přináší zvýšenou volatilitu na dolaru, která se promítá i do pohybů na drahých kovech. Zlatu a stříbru se dnes dařilo poměrně dobře a až do 16:00 se obchodovaly v plusu. Po zveřejnění překvapivého rozhodnutí Bank of Canada ...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    kurzy.czČNB OPĚT NAVÝŠILA ZLATÉ REZERVY, LETOS JIŽ O VÍCE NEŽ 3,3 TUN

    ČNB OPĚT NAVÝŠILA ZLATÉ REZERVY, LETOS JIŽ O VÍCE NEŽ 3,3 TUN7. 6. 2023 • Centrální banky napříč světem, patří mezi stále větší a významné hráče na poli celosvětové poptávky po žlutém kovu. V dnešním globálním a nejistém světě, který přináší nespočet výzev, hrozeb, kdy nikdo neví, co bude zítra, je důležité myslet na zadní&hell

    3 minuty čtení na kurzy.cz

    prahanadlani.czJak si spořit na důchod ve zlatě? Expert popsal, jaké jsou výhody a čemu se vyhnout | Praha na Dlani

    6. 6. 2023 • Penzijní spoření příliš nevydělává a Češi nejsou ochotni do něj vkládat větší částky. Malé zhodnocení, které mnohdy ani neporáží

    1 minuta čtení na prahanadlani.cz

    kurzy.czKam bude směřovat zlato?

    Kam bude směřovat zlato?6. 6. 2023 • Rok 2022 byl pro zlato býčí. Finanční krize na mnoha vyspělých trzích měla splaskávající účinek. Inflace v USA a Evropě dosáhla vysokých hodnot, nekončící konflikt Ukrajiny s Ruskem a nutnost intervencí centrálních bank připravily půdu pro to, aby se&hell

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czTajnosti pařížského zlata

    Tajnosti pařížského zlata5. 6. 2023 • Francie drží ve svých rezervách 2 435,4 tuny zlata, což z ní činí pátého největšího vlastníka zlata na světě, po USA, Německu, Mezinárodním měnovém fondu (MMF) a Itálii. Zlaté trezory Banque de France jsou v suterénu banky poblíž muzea Louvre v Paříži. A není tam jen francouzské zlato.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    e15.czMichl si plní sen a s ČNB luxuje zlato z trhu tempem třicet kilo denně

    Michl si plní sen a s ČNB luxuje zlato z trhu tempem třicet kilo denně5. 6. 2023 • Guvernér ČNB Aleš Michl mílovými kroky naplňuje svůj dlouhodobý cíl soustředit v České národní bance sto tun zlata. Jen za jeho působení v čele banky přibylo v jejích sejfech zhruba pět a půl tuny zlata, přičemž nákupy drahého kovu stále sílí. Jen od počátku ledna do dvacátého května totiž ČNB přikoupila zhruba 4,5 tuny zlata. Zásoby drahého kovu tak jen letos vzrostly o více než třetinu, a to přibližně na 16,5 tuny. Letošním tempem nákupů kolem devíti metráků měsíčně by tak banka Michových vizí dosáhla zhruba za devět let. Více zlata než nyní zároveň ČNB za období samostatného českého státu ještě nevlastnila.

    2 minuty čtení na e15.cz

    fxstreet.czTipy na obchodování se zlatem

    5. 6. 2023Zlato se po zveřejnění smíšených údajů o trhu práce v USA propadlo. Momentálně se kov obchoduje na minimech z minulého...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czVe Venezuele zemřelo 12 lidí v dole na zlato, oficiálně byl už dlouho uzavřen

    Ve Venezuele zemřelo 12 lidí v dole na zlato, oficiálně byl už dlouho uzavřen5. 6. 2023 • Na východě Venezuely zemřelo 12 lidí ve zlatém dole, který byl dlouhou dobu oficiálně uzavřen. Informovala o tom agentura AFP. Podle ní se oběti udusily v dole poté, co šachtu po silných deštích zasypal sesuv půdy. Neštěstí se stalo ve středu, pět obětí bylo nalezeno v pátek a dalších sedm v sobotu, uvedla AFP.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlatá pojistka má vysokou cenu, řekl šéf investičního giganta PIMCO

    Zlatá pojistka má vysokou cenu, řekl šéf investičního giganta PIMCO4. 6. 2023 • Světový byznys chce jistotu a klid. Nic z toho není na stole. A tak se stále dokola spekuluje, kterým směrem se pohne americká ekonomika, od níž se odvine inflace a na ni navázané úrokové sazby, které stanoví cenu dolaru a ten zase cenu zlata. Tahle atrakce je teď na pořadu každého dne.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czDovoz zlata do České republiky

    4. 6. 2023 • Představujeme vám exkluzivní seminář se zástupci profesionálního vývojářského týmu a týmu full-time traderů obchodující pomocí automatických obchodních systémů (AOS) ve společnosti FXstreet.cz. Hlavní náplní semináře je profesionální využití, optimalizace a zároveň ziskové obchodování pomocí automatických obchodních systémů pro obchodní platformu MetaTrader včetně praktických ukázek. Naučíte se mimo jiné správně ověřovat (backtestovat) ziskovost AOS a následně AOS reálně využívat v praxi k dosažení ziskových výsledků. Ukážeme vám, jak sestavit kompletní strukturu a logiku obchodního systému pro převod do plně automatické podoby ve struktuře AOS. Představíme vám také naše vnímání, obchodní přístupy a strategie pomocí AOS.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).