ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czIrák využil poklesu ceny zlata

    Irák využil poklesu ceny zlata30. 5. 2023 • Irácká centrální banka (CBI) v rámci plánu na zvýšení zásob zlata, které považuje za tradiční útočiště v dobách ekonomických krizí, minulý týden ve čtvrtek navýšila své zlaté rezervy o zhruba dvě procenta. CBI na pokles ceny zlata zřejmě čekala.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    investicniweb.czKurz zlata na 100denním průměru: Signály cenového dna (zatím) v nedohlednu, nové rekordy čekám až na podzim

    Kurz zlata na 100denním průměru: Signály cenového dna (zatím) v nedohlednu, nové rekordy čekám až na podzim30. 5. 2023 • Minulý týden cena zlata spadla pod 50denní klouzavý průměr, který se obratem změnil v rezistenci. To ukazuje na to, že prodejní tlak na trhu se žlutým kovem je poměrně silný. Krátkodobé medvědí momentum pokračuje.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    fxstreet.czZlato reaguje na dluh USA

    30. 5. 2023Zlato minulý týden propadlo na nejnižší úroveň za dva měsíce. Dnes tato úroveň byla pokořena v brzkých hodinách a cena se nachází na ceně 1 935 USD. V pondělí však cena zlata vykazovala známky oživení. Pokud bude brzy učiněno oficiální oznámení týkající se dohody o zvýšení limitu veřejného dluhu USA, může hodnota zlata rychle vzrůst kvůli očekávanému poklesu USD. Navzdory současnému tržnímu stresu a averzi k riziku se zlatu nepodařilo fungovat jako ochranné aktivum, protože pozornost zůstává na USA, jejich rozpočtu a měně.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato reaguje na dluh USA

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    seznamzpravy.czTrhy reagují na odvetný útok Izraele. Zlato navyšuje svá maxima

    Trhy reagují na odvetný útok Izraele. Zlato navyšuje svá maxima29. 5. 2023 • Finanční trhy zareagovaly na zprávy o izraelském útoku na Írán nejprve prudkými výkyvy, později se ale situace uklidnila. Zlato posunulo své historické maximum, akcie míří dolů.

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    ceskenoviny.czSvětová rada pro zlato: ČR zvýšila své zlaté rezervy

    29. 5. 2023 • Praha - Česko prostřednictvím České národní banky zvýšilo v prvním čtvrtletí zlaté rezervy o 1,54 tuny na 13,5 tuny. Je tak pátou zemí s největším nárůstem zlaté zásoby v tomto období, ještě větší nárůst zaznamenaly Singapur, Čína, Turecko a Indie. Celkově se ČR v objemu zlatých rezerv nachází na 66. místě na světě, uvedla organizace Světová rada pro zlato (World Gold Council) na svém webu. ČNB detaily ohledně správy devizových rezerv nekomentuje.

    3 minuty čtení na ceskenoviny.cz

    echo24.czČesko zvýšilo rezervy zlata. Je pátou zemí s největším nárůstem zlaté zásoby

    Česko zvýšilo rezervy zlata. Je pátou zemí s největším nárůstem zlaté zásoby29. 5. 2023 • Česko prostřednictvím České národní banky zvýšilo v prvním čtvrtletí zlaté rezervy o 1,54 tuny na 13,5 tuny. Je tak pátou zemí s největším nárůstem zlaté zásoby v tomto období, ještě větší nárůst zaznamenaly Singapur, Čína, Turecko a Indie. Celkově se ČR v objemu zlatých rezerv nachází na 66. místě na světě, uvedla organizace Světová rada pro zlato (World Gold Council) na svém webu. ČNB detaily ohledně správy devizových rezerv nekomentuje.

    4 minuty čtení na echo24.cz

    echo24.czČesko zvýšilo rezervy zlata. Je pátou zemí s největším nárůstem zlaté zásoby

    4 minuty čtení na echo24.cz

    g.czČNB buduje „zlatý poklad Česka“, už má 13,5 tuny zlata – a chce přes 100 tun

    29. 5. 2023 • Podle aktuálních čísel Světové rady pro zlato a Bloombergu se ČNB zásobuje zlatem nejvíce v Evropě a podle vedení České národní banky je plán nakoupit zhruba 100 tun zlata. Více v aktuálním komentáři Lukáše Kovandy.

    3 minuty čtení na g.cz

    vecerni-praha.czČeská národní banka buduje zlatý poklad Česka, už má 13,5 tuny zlata – a chce přes 100 tun

    2 minuty čtení na vecerni-praha.cz

    newstream.czČNB buduje „zlatý poklad”. Spolu s „pračkami špinavé ruské ropy“ se zásobuje zlatem nejvíc na světě

    3 minuty čtení na newstream.cz

    faei.czČeská národní banka buduje „zlatý poklad“ Česka, už má 13,5 tuny zlata – a chce přes 100 tun

    3 minuty čtení na faei.cz

    fxstreet.czRobert Kiyosaki počítá s úpadkem USA, prosazuje investice do kovů a bitcoinu

    29. 5. 2023 • Kurz bitcoinu se zastavil na poměrně silné úrovni rezistence, stejně jako Ethereum. Než však proberu technický obrázek...

    7 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czRobert Kiyosaki počítá s úpadkem USA, prosazuje investice do kovů a bitcoinu

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    msn.comČesko mohutně navýšilo zlaté rezervy. ČNB nakoupila tunu a půl drahého kovu

    Česko mohutně navýšilo zlaté rezervy. ČNB nakoupila tunu a půl drahého kovu29. 5. 2023 • Česká národní banka zvýšila v letošním prvním čtvrtletí zlaté rezervy státu o 1,54 tuny na 13,5 tuny. Je tak pátou zemí na světě s největším nárůstem zásob zlata v tomto období. Procentuálně více zlata do svých rezerv uložily jen Singapur, Čína, Turecko a Indie. Celkově se Česko v objemu zlatých rezerv nachází na 66. místě na světě, uvedla Světová rada pro zlato (World Gold Council). ČNB detaily ohledně správy devizových rezerv nekomentuje.

    3 minuty čtení na msn.com

    fxstreet.czSvětová rada pro zlato: ČR zvýšila své zlaté rezervy o 1,54 tuny na 13,5 tuny

    Světová rada pro zlato: ČR zvýšila své zlaté rezervy o 1,54 tuny na 13,5 tuny29. 5. 2023 • Česko prostřednictvím České národní banky zvýšilo v prvním čtvrtletí zlaté rezervy o 1,54 tuny na 13,5 tuny. Je tak pátou zemí s největším nárůstem zlaté zásoby v tomto období, ještě větší nárůst zaznamenaly Singapur, Čína, Turecko a Indie. Celkově se ČR v objemu zlatých rezerv nachází na 66. místě na světě, uvedla organizace Světová rada pro zlato (World Gold Council) na svém webu. ČNB detaily ohledně správy devizových rezerv nekomentuje.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    e15.czČesko mohutně navýšilo zlaté rezervy. ČNB nakoupila tunu a půl drahého kovu

    3 minuty čtení na e15.cz

    fxstreet.czZlato: sentiment na Wall Street je rozdělený

    29. 5. 2023 • Trh se zlatem způsobuje investorům ztráty již třetí týden v řadě.Podle týdenního průzkumu zlata je sentiment na Wall S...

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    idnes.czZlaté šílenství. Cenu kovu šponují centrální banky i nejistota v USA

    Zlaté šílenství. Cenu kovu šponují centrální banky i nejistota v USA27. 5. 2023 • Cena zlata od listopadu výrazně roste. V pozadí zdražování žlutého kovu stojí dva hlavní faktory. Tím prvním je očekávání blížícího se konce růstu úrokových sazeb v USA, druhým je velká poptávka centrálních bank.

    3 minuty čtení na idnes.cz

    prahanadlani.czZlaté šílenství. Cenu kovu šponují centrální banky i nejistota v USA

    1 minuta čtení na prahanadlani.cz

    zlato.czErdogan prodal spoluobčanům téměř 100 tun zlata

    Erdogan prodal spoluobčanům téměř 100 tun zlata27. 5. 2023 • V minulém roce si Turecko pořídilo víc zlata než kterákoli jiná centrální banka. Došlo však ke zvratu. Turecko po 15 tunách v březnu prodalo v dubnu téměř 81 tun zlata. Oficiální zlaté rezervy země tak dle centrální banky klesly na 491,2 tuny.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato: naladění veřejnosti pro zlato se zvyšuje

    Zlato: naladění veřejnosti pro zlato se zvyšuje27. 5. 2023 • Nedávný průzkum agentury Gallup mezi Američany ukazuje, že zlato nyní považují za lepší dlouhodobou investici než akcie/podílové fondy; naposledy se tak stalo v roce 2013. To je důležitý signál nálady, která může následně vést k reflexivnímu růstu ceny.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    finance.czAnalýza Invesco: Jak si vede zlato?

    Analýza Invesco: Jak si vede zlato?25. 5. 2023 • Meziroční míra inflace v eurozóně v květnu klesla na hodnotu 6,1 procenta z dubnových sedmi procent. V rychlém odhadu to dnes uvedl statistický úřad Eurostat. Tempo zdražování je nejpomalejší od loňského února. Před…

    1 minuta čtení na finance.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).