ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czMacleod: Zlato je a vždy bylo jedinými skutečnými penězi

    Macleod: Zlato je a vždy bylo jedinými skutečnými penězi3. 8. 2022 • Experti se shodují v jednom: O ceně zlata dnes rozhoduje americká centrální banka (Fed) tím, jak vysoké úrokové sazby nastaví na dolar. Ale co se týče budoucího vývoje ekonomiky, hodnoty měn či cen komodit jsou názory pestré. Jedni věří, že nejhorší máme za sebou, druzí zase, že to nejhorší teprve přijde.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato dosahuje nových maxim, ale je náchylné k pullbacku.

    2. 8. 2022 • Cena zlata dnes vystoupala nad 1 780 USD. Zůstává uvnitř vzestupného kanálu, protože dál vytváří vyšší maxima a vyšší minima. Tento vzestupný pohyb nicméně slábne. Očekává se pullback. Cena zlata vytváří vyšší maxima, RSI ale ne. Medvědí divergence je signálem případného brzkého pullbacku. Cena zlata je náchylná k pullbacku k modré oblasti supportu přibližně na ceně 1 730–40 USD.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    e15.czPoptávka po zlatě se v pololetí zvýšila o 12 procent

    Poptávka po zlatě se v pololetí zvýšila o 12 procent2. 8. 2022 • Celosvětová poptávka po zlatě se v letošním prvním pololetí meziročně zvýšila o 12 procent na 2189 tun. Přispělo k tomu hlavně první čtvrtletí, v tom druhém byla poptávka meziročně o osm procent nižší. Vyplývá to z údajů Světové rady pro zlato (WGC).

    3 minuty čtení na e15.cz

    zlato.czMaduro prohrál další soud o zlato

    Maduro prohrál další soud o zlato2. 8. 2022 • Londýnský nejvyšší soud minulý pátek zamítl nejnovější snahy prezidenta Nicolase Madura získat kontrolu nad venezuelským zlatem v hodnotě přes miliardu dolarů uloženým v trezorech Bank of England.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czČNB má pod novým vedením smělý plán – chce nakoupit zhruba 100 tun zlata. Česko by tak opět začalo budovat svůj „zlatý poklad“ a mělo by nakonec suverénně nejvíce zlata ve své historii

    1. 8. 2022 • Česká národní banka by ráda rozšířila dvé zlaté rezervy přibližně desetinásobně, na více než 100 tun. Má se tak stát během několika let. V dnešním rozhovoru pro deník Právo to uvedl nový guvernér ČNB Aleš Michl.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    epenize.euProč nyní cena zlata neroste tak, jak se čekalo

    Proč nyní cena zlata neroste tak, jak se čekalo1. 8. 2022 • Je zde vysoká inflace, nestabilita na některých trzích a válka v Evropě. To vše jsou faktory, které bývají v učebnicích jasnými příklady situací, kdy cena zlata roste. Nyní se však tento růst nekoná. Jak je to možné?

    1 minuta čtení na epenize.eu

    kurzy.czCena zlata podle odborníků výrazně poroste

    Cena zlata podle odborníků výrazně poroste1. 8. 2022 • Cena zlata v Česku úspěšně vzdoruje inflaci. Prodejci investičního zlata navíc v následujících měsících očekávají razantní růst jeho ceny. I přesto, že se v současnosti množí informace o tom, že cena zlata v korunách neobstojí proti inflaci, odborníci na&

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato stále posiluje

    Zlato stále posiluje1. 8. 2022 • Za pouhých 40 dní Fed (americká centrální banka, pozn. aut.) zvýšil sazby o 150 bazických bodů. Dolar po dosažení maximálních výšin nyní čelí poklesu možná způsobenému výběrem zisků těch, kdo do něj investovali. Zřejmě je vylekala skutečnost, že podle Fedu bude další pohyb úrokové sazby záviset na ekonomických datech, která je v dnešní rozevláté době extrémně těžké předpovědět.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    iprima.czKam investovat peníze během vysoké inflace? Zlato i sběratelské předměty, radí ekonomové

    Kam investovat peníze během vysoké inflace? Zlato i sběratelské předměty, radí ekonomové31. 7. 2022 • Inflace v Česku pravděpodobně ještě nedosáhla svého vrcholu. Ceny v červnu meziročně stouply o 17,2 %. Nabízí se tak otázka, co dělat se svými úsporami, aby se neznehodnotily? Ekonomové a finanční analytici Čechům radí, ať své peníze hlavně nenechají ležet ladem a ať je investují. Jenže jak? Reportéři CNN Prima NEWS zjišťovali možná řešení.

    8 minut čtení na iprima.cz

    zlato.czDalší hledač zlata se chlubí, že našel poklad „zlého krále“ (2)

    Další hledač zlata se chlubí, že našel poklad „zlého krále“ (2)30. 7. 2022 • Třiašedesátiletý Raymond Kosschuk učinil úchvatný objev, když v Sutton Bridge v hrabství Lincolnshire narazil na vzácné středověké artefakty. Věří, že pochodí lépe než hledač, který před šesti lety používal pseudonym Edward Morris a kterého na údajnou stopu přivedla vykladačka tarotových karet. Se synem jim prý pípaní detektoru o boční hráze naznačovalo, že na to kápli. Nakonec však z toho nic nebylo.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    newstream.czBritové střeží venezuelské zlato za miliardy. Madurovi cihly nevydají

    Britové střeží venezuelské zlato za miliardy. Madurovi cihly nevydají30. 7. 2022 • Vrchní soud v Londýně zamítl poslední snahu prezidenta Venezuely Nicoláse Madura získat kontrolu nad venezuelským zlatem v hodnotě jedné miliardy dolarů (více než 24 miliard korun), které má v úschově britská centrální banka. Uvedla rto agentura Reuters, která rozsudek označila za vítězství venezuelského opozičního vůdce Juana Guaidóa.

    2 minuty čtení na newstream.cz

    zlato.czDalší hledač zlata se chlubí, že našel poklad „zlého krále“ (1)

    Další hledač zlata se chlubí, že našel poklad „zlého krále“ (1)29. 7. 2022 • Pod otočným mostem Cross Keys v anglickém hrabství Lincolnshire se rozprostírá rovná a zelená zemědělská půda a řeka Nene tu plyne hnědá a mělká. Když se zvedne příliv Severního moře vzdáleného šest kilometrů, valí se proti proudu řeky rychlostí lidského běžce. Za úplňku a novoluní dokáže voda předstihnout i cválajícího koně, když se řítí plochou rovinatou krajinou.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czDalší skok ceny zlata

    Další skok ceny zlata29. 7. 2022 • Dva čtyřicetidolarové skoky během šesti dnů ukázala cena troyské unce zlata. O prvním skoku z pátku minulého týdne jsme psali: Ze čtvrtka na pátek zdražila unce zlata o 45 dolarů a pro šikovné burzovní spekulanty tak za necelého půl dne zlato vyneslo zhruba 2,5 procenta. Neuplynul však ani týden a historie se opakovala.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czRazantní odraz a růst ceny zlata je před námi

    Razantní odraz a růst ceny zlata je před námi28. 7. 2022 • V uvedeném textu se zaměřujeme jak na statistiku, která potvrzuje jeho neotřesitelnou roli v ochraně úspor před inflací, tak na bezprostřední faktory, které podle nás zapříčiní v následujících měsících jeho razantní cenový růst.

    4 minuty čtení na zlaterezervy.cz

    kurzy.czZlato se obchoduje nad 1 750 USD

    Zlato se obchoduje nad 1 750 USD28. 7. 2022 • Navzdory včerejšímu jestřábímu rozhodnutí Fedu trh zaznamenal, že by mohlo dojít ke zpomalování zvyšování úrokových sazeb. Navíc pád USA do technické recese vede k oslabení dolaru. Aktuálně se 10leté dluhopisy obchodují nejníže od konce března letošní...

    2 minuty čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).