ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czCo by, kdyby…

    Co by, kdyby…9. 8. 2022 • Cena zlata rostla celý minulý týden a podle agentury Reuters za to může pokles výnosů amerických vládních dluhopisů. Podle analytika privátní banky Julius Baer Carstena Menkeho je všechno naopak, protože právě růst amerických dluhopisů tíží náladu na trhu zlata. Prognóza vysoké poptávky po slitcích bude pravděpodobně pokračovat. To by mělo udržet cenu zlata na vzestupu, tvrdí zase Simon Constable na webu Forbes.com.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czRůst zlata i stříbra se zastavil na 50denním průměru (týdenní zpráva)

    Růst zlata i stříbra se zastavil na 50denním průměru (týdenní zpráva)8. 8. 2022 • Cenový výhled pro kovy ale zůstává ze střednědobého pohledu pozitivní, nicméně krátkodobá korekce ceny je možná. Pokud by naopak došlo k rovnou k průrazu oblasti 50denního průměru, pak další metou je průměr 200denní

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czKomodity: Zlato vytváří formaci dvojitý vrchol

    8. 8. 2022 • Cena zlata (XAU/USD) na týdenním grafu nyní vytváří formaci dvojitý vrchol. Aby však byla tato formace platná, je zapotřebí jasného prolomení linie neckline směrem dolů. Dočkáme se oslabení a prolomení zmiňované hranice neckline?

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czŠvýcarsko vydalo absolutní embargo na ruské zlato

    Švýcarsko vydalo absolutní embargo na ruské zlato8. 8. 2022 • Švýcarsko, pro svět klíčová rafinerie a výrobce zlatých slitků, zakázalo dovoz tohoto drahého kovu z Ruska. Připojilo se tak k sankcím Evropské unie, která přidala dovoz zlata ruského původu po invazi Moskvy na Ukrajinu na sankční seznam. Zákaz začal platit minulou ve středu v 18:00 hodin.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    forbes.czZlatý sešup. Drahý kov ztrácí lesk a už není pojistkou proti inflaci

    Zlatý sešup. Drahý kov ztrácí lesk a už není pojistkou proti inflaci8. 8. 2022Zlato ztrácí kvůli globálním krizím stále více na svém lesku. Jeho cena obchodovaná na americké burze sice občas poskočí vzhůru, ale dlouhodobý propad je zřejmý. Žlutý kov přichází o svůj status bezpečnostní pojistky a ochrany proti inflaci a odborníci nedoporučují jeho podíl v portfoliu vyšší než několik procent celkových aktiv.

    5 minut čtení na forbes.cz

    kurzy.czNež zbytečně rychle spalovat devizové rezervy je lepší koupit zlato ! - ČNB má pod novým vedením smělý plán – chce nakoupit zhruba 100 tun zlata. Česko by tak opět začalo budovat svůj „zlatý poklad“ a mělo by nakonec suverénně nejvíce zlata ve své histori

    Než zbytečně rychle spalovat devizové rezervy je lepší koupit zlato ! - ČNB má pod novým vedením smělý plán – chce nakoupit zhruba 100 tun zlata. Česko by tak opět začalo budovat svůj „zlatý poklad“ a mělo by nakonec suverénně nejvíce zlata ve své histori6. 8. 2022 • A nechat korunu volně klouzat ať zjistíme jakou má v současné době skutečnou. Než zbytečně rychle spalovat devizové rezervy je lepší koupit zlato ! - ČNB má pod novým vedením smělý plán – chce nakoupit zhruba 100 tun zlata. Česko by tak opět začalo budovat svůj „zlatý poklad“ a mělo by nakonec suverénně nejvíce zlata ve své historii. Titulky názorů. Na těchto stránkách jsou názory našich uživatelů na vybraná finanční témata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlato - ČNB má pod novým vedením smělý plán – chce nakoupit zhruba 100 tun zlata. Česko by tak opět začalo budovat svůj „zlatý poklad“ a mělo by nakonec suverénně nejvíce zlata ve své historii

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czČNB chce nakoupit zhruba 100 tun zlata

    ČNB chce nakoupit zhruba 100 tun zlata6. 8. 2022 • Česká národní banka (ČNB) by ráda rozšířila dvé zlaté rezervy přibližně desetinásobně, na více než 100 tun. Má se tak stát během několika let. Nový guvernér tuzemské centrální banky Aleš Michl to uvedl v sobotním rozhovoru pro deník Právo.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czČNB má pod novým vedením smělý plán – chce nakoupit zhruba 100 tun zlata. Česko by tak opět začalo budovat svůj „zlatý poklad“ a mělo by nakonec suverénně nejvíce zlata ve své historii

    ČNB má pod novým vedením smělý plán – chce nakoupit zhruba 100 tun zlata. Česko by tak opět začalo budovat svůj „zlatý poklad“ a mělo by nakonec suverénně nejvíce zlata ve své historii6. 8. 2022 • Česká národní banka by ráda rozšířila dvé zlaté rezervy přibližně desetinásobně, na více než 100 tun. Má se tak stát během několika let. V dnešním rozhovoru pro deník Právo to uvedl nový guvernér ČNB Aleš Michl.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    newstream.czČNB chce nakoupit zhruba 100 tun zlata. Česko by ho mělo nejvíce v historii

    2 minuty čtení na newstream.cz

    mesec.czJak je rozdělení zlatých slitků? Znáte všechny?

    Jak je rozdělení zlatých slitků? Znáte všechny?5. 8. 2022 • Slitky, ať už zlaté, stříbrné nebo platinové se při své výrobě dělí na dva hlavní typy. Mohou být ražené a odlévané. Jaký je mezi nimi rozdíl?

    1 minuta čtení na mesec.cz

    kurzy.czZlato před zveřejněním NFP atakuje 1 800 USD

    Zlato před zveřejněním NFP atakuje 1 800 USD5. 8. 2022 • Zprávy z amerického trhu práce jsou kruciální nejen pro investory z USA, ale i ty z celého světa, protože jejich výsledek bude mít vliv na USD, akciové trhy a taktéž na výši sazeb amerického Fedu. Silný trh práce je asi jediným faktorem, který chrání a...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    forbes.czZlato ztrácí lesk. Proč už není pojistkou proti inflaci?

    Zlato ztrácí lesk. Proč už není pojistkou proti inflaci?5. 8. 2022Zlato ztrácí kvůli globálním krizím stále více na svém lesku. Jeho cena obchodovaná na americké burze sice občas poskočí vzhůru, ale dlouhodobý propad je zřejmý. Žlutý kov přichází o svůj status bezpečnostní pojistky a ochrany proti inflaci a odborníci nedoporučují jeho podíl v portfoliu vyšší než několik procent celkových aktiv.

    5 minut čtení na forbes.cz

    zlato.czNěmci si oblíbili polské zlato

    Němci si oblíbili polské zlato5. 8. 2022 • Podle údajů marketingové organizace těžařů a zpracovatelů zlata World Gold Council o výkonnosti menších evropských trhů (kam patří i Česko a Polsko, pozn. aut.) byly za první čtvrtletí letošního roku prodány v této části světa 8,4 tuny zlata, což je nárůst o tři procenta ve srovnání se stejným čtvrtletím loňského roku, ale zároveň nárůst o celých 44 procent ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím roku 2021.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZbavit se ruského zlata není tak snadné

    Zbavit se ruského zlata není tak snadné4. 8. 2022 • Zákaz obchodování s ruským zlatem se nevztahuje na stovky tun zlata, které ležely v trezorech před napadením Ukrajiny. Manažeři fondů, kteří chtějí kov rychle prodat a nahradit ho neruským zlatem, aby se vyhnuli ztrátě reputace, si podle některých bankéřů a investorů mohou jen způsobit problémy.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czTipy na obchodování zlata

    Tipy na obchodování zlata4. 8. 2022 • Kotace nicméně nedosáhly cílové úrovně a vlna "A", stejně jako minimum z asijské seance, byla během americké seance proražena.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czAnalýza zlata na 3. srpna 2022 – průraz rostoucího kanálu směrem dolů

    3. 8. 2022 • Vzhledem k průrazu rostoucího kanálu v pozadí a potenciálnímu swingu dolů sledujte při rally prodejní příležitosti. Cíle poklesu se nacházejí na cenách 1 755 a 1 737 USD.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).