ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czLondýnská skladiště světového zlata nehlásí žádný pokles

    Londýnská skladiště světového zlata nehlásí žádný pokles15. 8. 2022 • Londýnské komerční trezory a rovněž sejf Bank of England skladovaly ke konci července 9 617 tun zlata. Celkem stabilní situace s nepatrným nárůstem o 0,03 procenta oproti předchozímu měsíci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    faei.czMěla by centrální banka investovat do zlata?

    14. 8. 2022 • Nový guvernér České národní banky (ČNB) Aleš Michl se netají záměrem navýšit podíl, který v aktivech centrální banky zaujímá zlato. Je to dobrý záměr? Právě zlato je velmi často atraktivní i pro ty…

    1 minuta čtení na faei.cz

    zlato.czZlatá konstanta

    Zlatá konstanta12. 8. 2022 • Finančník a investiční bankéř J. P. Morgan před americkým Kongresem v roce 1912 řekl: Zlato jsou peníze. Všechno ostatní je úvěr. Například peníze. Byly vynalezeny, když směnný obchod přestával stačit.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czDenní spekulace o zlatu jsou jak pára nad hrncem

    Denní spekulace o zlatu jsou jak pára nad hrncem12. 8. 2022 • Zprávy o zlatě kolující po internetu se týkají výhradně Wall Streetu. Manipuluje tak s aktuálními cenami zlata podle svých spekulativních potřeb. Se skutečnou hodnotou vzácného kovu jako ochránce bohatství tak denní burzovní kejkle mají jen málo společného.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    youradio.czMarek Odehnal: Zlato je stále alternativní investicí. U něj doporučuji kupovat případně velké gramáže

    12. 8. 2022 • Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

    1 minuta čtení na youradio.cz

    lawyersandbusiness.czVyplatí se teď investice do zlata? Prý je vhodná doba k nákupu

    Vyplatí se teď investice do zlata? Prý je vhodná doba k nákupu11. 8. 2022 • I přesto, že se v současnosti množí informace o tom, že cena zlata v korunách neobstojí proti inflaci, odborníci na obchodování s drahým kovem mají jiný názor.

    4 minuty čtení na lawyersandbusiness.cz

    euro.czZlato je opět v hledáčku investorů, zhodnotí vaše úspory až o osm procent ročně

    Zlato je opět v hledáčku investorů, zhodnotí vaše úspory až o osm procent ročně11. 8. 2022Zlato považují lidé za bezpečnou a efektivní investici už tisíce let. Hlavně v dobách krize a turbulentního vývoje na finančním trhu je vyhledávanou

    3 minuty čtení na euro.cz

    kurzy.czPoláci chtějí 300 tun tak 100 tun pro naši pidizemičku je akorát. - Měla by ČNB investovat do zlata?

    Poláci chtějí 300 tun tak 100 tun pro naši pidizemičku je akorát. - Měla by ČNB investovat do zlata?11. 8. 2022 • Ono by nebylo špatné, kdyby i koruna byla podložena zlatem a nebylo by s ní. Poláci chtějí 300 tun tak 100 tun pro naši pidizemičku je akorát. - Měla by ČNB investovat do zlata?. Titulky názorů. Na těchto stránkách jsou názory našich uživatelů na vybraná finanční témata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    dotyk.czMuž náhodně zkusil štěstí s detektorem kovu. Našel 250 pytlů zlata a stříbra

    Muž náhodně zkusil štěstí s detektorem kovu. Našel 250 pytlů zlata a stříbra11. 8. 2022 • Jako Staffordshirský poklad je nazýván soubor neskutečného bohatství zlata a stříbra, který by naplnil téměř 250 pytlů. Celkem poklad zahrnuje 3 500 předmětů, díky nimž je největší sbírkou anglosaských předmětů nalezených v Anglii. Jaký je příběh za pokladem?

    3 minuty čtení na dotyk.cz

    kurzy.czMěla by ČNB investovat do zlata?

    Měla by ČNB investovat do zlata?11. 8. 2022 • Nový guvernér ČNB Aleš Michl se netají záměrem navýšit podíl, který v aktivech ČNB zaujímá zlato. Je to dobrý záměr? Právě zlato je velmi často atraktivní i pro ty nejméně znalé a zkušené investory (kam samozřejmě Aleše Michla a jeho tým neřadím!).

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    peak.czMěla by centrální banka investovat do zlata?

    2 minuty čtení na peak.cz

    zlato.czTurecko už zřejmě nespasí ani zlato

    Turecko už zřejmě nespasí ani zlato11. 8. 2022 • V roce 2018 přestěhovala turecká centrální banka (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) 104 tun zlata z Bank of England do trezorů Borsa Istanbul. Podobně repatriovala všechno své zlato z Federální rezervní banky v New Yorku a Banky pro mezinárodní platby ve Švýcarsku. Podle výročních zpráv zůstalo v zahraničí jen šest tun v Londýně.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czCentrální banky v červnu neprodaly ani gram zlata

    Centrální banky v červnu neprodaly ani gram zlata10. 8. 2022 • Aktualizované statistiky o červnových nákupech zlata ukazují, že centrální banky během měsíce přidaly k celosvětovým zlatým rezervám 59 tun, zatímco v květnu to bylo 35 tun. Na základě údajů Mezinárodního měnového fondu to také byl první měsíc tohoto roku, kdy nebyly hlášeny žádné prodeje zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    denikn.czInvestoři se chtějí zbavit ruského zlata, cena drahého kovu od začátku války klesla

    9. 8. 2022Zlato v posledních měsících nenaplnilo svoji pověst pojistky proti inflaci. Z jakého důvodu k tomu došlo a za kolik by se drahý kov mohl obchodovat v příštím roce?

    1 minuta čtení na denikn.cz

    denikn.czInvestoři se chtějí zbavit ruského zlata, cena drahého kovu od začátku války klesla

    Investoři se chtějí zbavit ruského zlata, cena drahého kovu od začátku války klesla9. 8. 2022 • Navzdory válce na Ukrajině, vysoké inflaci a pandemii cena zlata neroste, od března klesla o třináct procent. Množí se pochybnosti o schopnosti zlata být protiinflačním aktivem. Na trhu navíc panuje zvláštní situace, neboť od léta podléhá ruské zlato sankcím. Mnozí investoři se ho chtějí zbavit, protože Rusko ho používá i k financování války. Odborníci…

    1 minuta čtení na denikn.cz

    hn.czSto tun zlata v sejfech ČNB? Jako když plivne do rezerv

    Sto tun zlata v sejfech ČNB? Jako když plivne do rezerv9. 8. 2022 • Národní banka bude znovu kupovat zlato. A nejen proto, aby mohla razit pamětní mince. Množství cenného kovu ve svém držení chce ČNB skoro zdesateronásobit a nemusí to být konečná. Laikům to zní v divokých inflačních časech jako rajská hudba. Vždyť zlato je synonymum pro uchovatele hodnoty, a pokud...

    1 minuta čtení na hn.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).