ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czPoptávka centrálních bank po zlatě dál roste

    23. 8. 2022 • Poptávka centrálních bank po zlatě dál roste, přičemž v čele stojí rozvíjející se trhy. Například Centrální banka Uzbe...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czPoptávka centrálních bank po zlatě dál roste

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czRusko zhatilo pašování zlata za 13 milionů dolarů

    Rusko zhatilo pašování zlata za 13 milionů dolarů23. 8. 2022 • Ruská Federální celní služba (FTS) ve čtvrtek oznámila, že zmařila mezinárodní pokus propašovat 225 kilogramů zlata v hodnotě přibližně 13 milionů dolarů (318,5 milionu korun) přes moskevské mezinárodní letiště Vnukovo. Operace, jíž se zúčastnilo přinejmenším šest aktérů z Arménie a Ruska, vycházela z plánu výměny zavazadel na letišti.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czCena zlata ztrácí na síle. Správný čas na nákup?

    Cena zlata ztrácí na síle. Správný čas na nákup?23. 8. 2022 • Zatímco během minulého týdne dosáhla hodnota drahých kovů 6-týdenní maxima, cena zlata během týdne vzrostla o 1,5 procenta a cena stříbra si ke své hodnotě připsala 5 procent

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato zlevní, ale musí pomoci česká koruna

    Zlato zlevní, ale musí pomoci česká koruna22. 8. 2022 • Návrat ceny zlata z maxim kolem 1 772 dolarů za troyskou unci pod 1 760 dolarů za unci prodloužil minulý týden nenápadné zlevňování zlata již čtvrtý obchodní den v řadě. Navzdory klesajícím výnosům amerických státních dluhopisů investoři z Wall Street stále upřednostňují sílu amerického dolaru, protože zveřejněné komentáře amerických centrálních bankéřů podpořily spekulace na další zvýšení úrokových sazeb.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czProč zlato a jak dál?

    Proč zlato a jak dál?19. 8. 2022 • Kupujete nebo vlastníte zlato. Přesto očekáváte, že jeho cena klesne. Jistě to však nemůžete vědět, protože o budoucnosti se lze jen dohadovat. Rozložit investiční riziko z tohoto pohledu vypadá moudře, i když to znamená vlastnit třeba zlato. Známý internetový obchod s drahými kovy BullionVault přesto požádal své klienty, aby uvedli hlavní důvod, proč dnes investují do drahých kovů.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czRusko chce vyřadit dolar i LBMA z obchodu se zlatem

    Rusko chce vyřadit dolar i LBMA z obchodu se zlatem19. 8. 2022 • Rusko vyloučené z mezinárodního obchodu s drahými kovy navrhuje nový mezinárodní standard pro obchod s drahými kovy. Moskevský světový standard (MWS) by se tak měl stát alternativou k Londýnskému trhu s drahými kovy (LBMA, London Bullion Market Association), který podle webu Zero Hedge systematicky manipuluje trhy s drahými kovy, aby mohl stlačovat ceny.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    tyden.czDeset zajímavostí o zlatě, které jste možná nevěděli

    Deset zajímavostí o zlatě, které jste možná nevěděli18. 8. 2022 • Těžko hledat blyštivější, trvanlivější a tradičnější symbol bohatství, než jakým je zlato. Vždyť tento zářivý kov fascinuje lidstvo už celá tisíciletí - a čím...

    4 minuty čtení na tyden.cz

    zlato.czMáme se u zlata řídit podle centrálních bank?

    Máme se u zlata řídit podle centrálních bank?18. 8. 2022 • Za posledních deset let centrální banky výrazně zvýšily nákupy zlata. V roce 2021 nakoupily celkem 362,6 tuny zlata, což je nárůst o 37,5 procenta a 12 procent světové těžby oproti roku 2020, kdy to bylo osm procent světové produkce zlata. Nyní jsou zlaté rezervy centrálních bank na maximu za posledních 31 let.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZlato mizí z burzy Comex i z fondu GLD (týdenní zpráva)

    Zlato mizí z burzy Comex i z fondu GLD (týdenní zpráva)17. 8. 2022 • Již několik měsíců klesají zásoby zlata na burze Comex. Od začátku května bylo vyskladněno přes 7 mil. uncí (217 tun) a poprvé za poslední 2 roky klesl sklad pod 30 mil. uncí. Podobná situace se odehrává v největším světovém ETF se zlatem – GLD.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    hn.czČNB má podle guvernéra Michla zvýšit držbu akcií a zlata. První návrh je dobrý, druhý je s otazníkem

    ČNB má podle guvernéra Michla zvýšit držbu akcií a zlata. První návrh je dobrý, druhý je s otazníkem17. 8. 2022 • Abychom dokázali posoudit plusy a minusy obou investičních návrhů nového guvernéra České národní banky Aleše Michla, je dobré nejdřív trochu víc proniknout do zákrutů hospodaření centrální banky s jejími aktivy. Ke konci července měla ČNB aktiva v celkovém objemu přes 3600 miliard korun, z toho...

    2 minuty čtení na hn.cz

    zlato.czVenezuelské zlaté rezervy letos klesly o šest tun

    Venezuelské zlaté rezervy letos klesly o šest tun17. 8. 2022Zlaté rezervy Venezuelské centrální banky (Banco Central de Venezuela, BCV) klesly od začátku letošního roku do června o šest tun. Vyplývá to z bilance banky za první pololetí, kterou minulý týden zveřejnila místní média a následně v pondělí tohoto týdne převzala agentura Reuters.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czBank of Ghana vstupuje na trh se zlatem

    Bank of Ghana vstupuje na trh se zlatem16. 8. 2022 • Africká země minulý týden oznámila, že v září spustí program nákupu zlata na domácím trhu. Podle centrální banky bude drahý kov nakupovat za tržní ceny, ale platby bude provádět online. Podle ghanského viceprezidenta Dr.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    dotyk.czDělník vykopal zlatou cihlu ze slavného Cortésova pokladu. Zbytek vědci hledají

    Dělník vykopal zlatou cihlu ze slavného Cortésova pokladu. Zbytek vědci hledají16. 8. 2022 • Podle nové studie byla zlatá cihla nalezená dělníkem v roce 1981 v parku v Mexico City skutečně součástí aztéckého pokladu. Ten před 500 lety uloupili Hernan Cortes a španělští conquistadoři. Po zbytku vědci stále pátrají.

    1 minuta čtení na dotyk.cz

    zlato.czV Litvě se zdesetinásobil prodej zlata

    V Litvě se zdesetinásobil prodej zlata16. 8. 2022 • Uprostřed regionální nejistoty Litevci nakupují zlaté cihly a mince. Ve Vilniusu sídlí jediná mincovna v Pobaltí, ale ta má ve svém obchodě jen málo zlatých výrobků. Pár pozlacených andělů, mincí, ale vůbec žádné zlaté slitky. Ředitel mincovny Linas Veikalas říká, že se to často stává, protože během krize se investice do zlata jen hrnou.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    youradio.czZlatu nepomáhají zvýšené úrokové sazby. Proto se stále neblýská na lepší časy

    15. 8. 2022 • Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

    1 minuta čtení na youradio.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).