ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czInvestoři budou hromadit zlato rychleji a udržovat tím vysoké ceny

    Investoři budou hromadit zlato rychleji a udržovat tím vysoké ceny26. 10. 2020 • Poptávka po zlatě od klenotníků a centrálních bank zůstane v roce 2021 výrazně nižší než před pandemií, ale vysokou cenu zlata budou udržovat investoři skupováním rekordního množství tohoto zajišťovacího kovu. Tvrdí to britská poradenská firma Refinitiv Metals Research. Její čtvrtletní zpráva fascinuje zejména tím, jak málo je alibistická.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    penize.czZlato má nejlepší za sebou, říká analytik

    25. 10. 2020 • Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

    1 minuta čtení na penize.cz

    zlato.czZlato jako mocný blesk

    Zlato jako mocný blesk25. 10. 2020Zlato dokáže překonat bdělou stráž a rozrazit zdi líp než mocný blesk, napsal ve starověku Quintus Horatius Flaccus. V podobném duchu lze chápat i výrok, že pokud během vlády prezidenta Donalda Trumpa zaznamenalo zlato za čtyři roky 50% zisk, není důvod, proč by ho nemohlo zopakovat pod dalším prezidentem.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    penize.czZlato má nejlepší za sebou, říká analytik

    Zlato má nejlepší za sebou, říká analytik24. 10. 2020 • Samotné obchodovaní na Forexu se letos v principu nezměnilo, musíme si ale zvyknout na vyšší volatilitu, hodnotí nepředvídatelný rok analytik Štěpán Hájek.

    6 minut čtení na penize.cz

    zlato.czCena zlata bude do voleb v USA zřejmě stabilní

    Cena zlata bude do voleb v USA zřejmě stabilní24. 10. 2020 • Americký dolar přestal oslabovat, protože trhy vidí menší šanci na přijetí nového balíku peněz na podporu ekonomiky před volbami. Nejen proto, že ještě nedošlo k dohodě mezi demokraty a republikány, ale i proto, že z technických důvodů už to asi nepůjde stihnout.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    iluxus.czZlato bude stát 4 800 dolarů, řekl ekonom Stoeferle na Vyšehradském fóru

    Zlato bude stát 4 800 dolarů, řekl ekonom Stoeferle na Vyšehradském fóru23. 10. 2020 • Cena zlata do konce tohoto desetiletí dosáhne 4 800 dolarů za unci, zvýší se tedy dvaapůlkrát oproti jeho dnešní hodnotě, řekl na konferenci...

    1 minuta čtení na iluxus.cz

    kurzy.czStoeferle (Incrementum AG): Zlato bude do konce dekády stát 4 800 USD za unci

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czAnalytik: Cena zlata bude do konce desetiletí 2,5krát vyšší

    Analytik: Cena zlata bude do konce desetiletí 2,5krát vyšší23. 10. 2020 • Cena zlata bude zřejmě dál růst. Do konce tohoto desetiletí dosáhne 4800 dolarů za unci, zvýší se tedy dvaapůlkrát proti dnešní hodnotě. Na konferenci Vyšehradské fórum to řekl rakouský ekonom společnosti Incrementum AG Ronald-Peter Stoeferle.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    idnes.czZlato bude do deseti let 2,5krát dražší, míní analytik. Důvodem je předlužení

    2 minuty čtení na idnes.cz

    zlaterezervy.czNový zlatý standard: řádný nebo chaotický?

    Nový zlatý standard: řádný nebo chaotický?22. 10. 2020 • Po mnoho let jsem psal a mluvil veřejně o vyhlídkách na nový zlatý standard. Od vzniku koronaviru a měnového chaosu, který se tím spustil, mé přesvědčení jen zesílilo. Mezinárodní měnové instituce mají na výběr. Mohou znovu zavést zlato do měnového systém

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czFirma Polyus má na Sibiři největší naleziště zlata na světě

    Firma Polyus má na Sibiři největší naleziště zlata na světě22. 10. 2020 • Největší ruský producent zlata, společnost Polyus, zveřejnil nový odhad rezerv ve svém ložisku Suchoj Log na Sibiři, který z něj dělá největší světové naleziště zlata podle prokázaných rezerv. Doposud byl největším nalezištěm projekt KSM firmy Seabridge Gold v Kanadě, uvedla dnes agentura Reuters. Rezervy ložiska Suchoj Log tvoří více než čtvrtinu rezerv zlata v Rusku.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    ceskenoviny.czFirma Polyus má na Sibiři největší naleziště zlata na světě

    2 minuty čtení na ceskenoviny.cz

    zlato.czZlato teď profituje z optimismu i pesimismu

    Zlato teď profituje z optimismu i pesimismu21. 10. 2020 • Cenu zlata podle Commerzbank aktuálně ovlivňují tři fenomény: americké rozhovory o podpoře ekonomiky, brexit a rostoucí počet případů koronavirové infekce. Pokud jde o stimulační frontu, vůdkyně demokratické většiny ve Sněmovně reprezentantů Nancy Pelosiová prohlásila, že ve sporu o nový balíček pomoci pro ekonomiku, je třeba dosáhnout kompromisu, aby byl schválen ještě před prezidentskými volbami.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    roklen24.czProč vsadit na drahé kovy, a ne na ropu?

    Proč vsadit na drahé kovy, a ne na ropu?20. 10. 2020 • Nikdy v historii nebyly celosvětové úrokové sazby v tolika zemích zároveň tak razantně stlačovány k nule, navíc s obrovským nárůstem fiskálních deficitů, které dál prohlubují historicky vysoké zadlužení globální ekonomiky. Když k tomu připočteme vládní snahy podporovat růst rozhazováním peněz, které se pro tyto potřeby „tisknou“, vypadají vyhlídky pro drahé i některé průmyslové kovy pro 4. kvartál i následující období nadějně.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    zlato.czNení pravděpodobné, že by příběh vzestupu zlata skončil

    Není pravděpodobné, že by příběh vzestupu zlata skončil20. 10. 2020 • Experti se rozcházejí v názorech, kam se bude cena zlata ubírat. Očekává se, že by se do konce roku mohlo obchodovat v rozmezí od 1700 do 2000 dolarů za unci, v dalších šesti měsících by se cena mohla zvýšit na 2500 dolarů. Analytici a šéfové firem obchodujících se zlatem ale říkají, že pokud žlutý kov překročí 2000 dolarů za unci, pak fyzická poptávka vyschne a další zisky budou taženy jen investiční poptávkou.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czCena zlata útočí na 50denní průměr a na burze Comex nadále přetrvává poptávka po fyzickém kovu (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD)

    Cena zlata útočí na 50denní průměr a na burze Comex nadále přetrvává poptávka po fyzickém kovu (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD)19. 10. 2020 • V minulém týdnu se zlato pokusilo prolomit 50denní klouzavý průměr směrem vzhůru, avšak zatím bez úspěchu. Posledních 15 obchodní dnů se zlato pohybuje v úzkém obchodním pásmu 50 bodů, kdy podpora je kolem ceny 1.880 USD a rezistence v pásmu 1.920 - 1.930

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czO ceně zlata rozhodují volby v USA

    O ceně zlata rozhodují volby v USA19. 10. 2020 • Cena zlata může vyskočit až o pět procent pokud USA po volbách najedou na modrou vlnu demokratů a jejich prezidentského kandidáta Joea Bidena, uvedli analytici investiční banky JPMorgan. Podle finanční korporace Toronto-Dominion Bank by poptávka měla růst už s blížícími se prezidentskými volbami.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlata bude víc, ale stejně nezlevní

    Zlata bude víc, ale stejně nezlevní18. 10. 2020 • Stratégové kanadské společnosti TD Securities očekávají, že zlato si po volbách povede lépe než dnes. Mnoho lidí na trhu s drahými kovy se podle nich bude obávat znehodnocení dolaru a dalších měn. A protože se inflace pohybuje od dvou procent nahoru, reálné sazby, které jsou klíčovou hnací silou ceny zlata, budou dál klesat. V příštím roce tak pomohou zvednout cenu žlutého kovu na 2100 dolarů za unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).