ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlaterezervy.czZlato v dolarech koriguje, jeho cena v korunách se drží

    10. 11. 2020 • A jak se změní kurz zlata po amerických volbách? To samozřejmě nikdo netuší. Nemusí nastat žádná cenová změna, neboť případný pokles či růst ceny zlata bude vyvážen případným růstem nebo poklesem amerického dolaru. Avšak může nastat i situace (jako v příp

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czProč je zlato nejlepší investicí na světě

    Proč je zlato nejlepší investicí na světě10. 11. 2020Zlato je dnes nejlepší investicí na světě a v nadcházejících letech se chystá jít mnohem výš. Chceme, abyste i vy byli na palubě zlatého vlaku, který teprve vyjíždí ze stanice, tvrdí Mary Anne Adenová a Pamela Adenová, editorky měsíčníku The Aden Forecast v časopise Forbes.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czMegaskandál s falešným zlatem a tajemný svědek

    Megaskandál s falešným zlatem a tajemný svědek9. 11. 2020 • Jeden z největších čínských výrobců zlatých šperků, společnost Kingold Jewelry, použil 83 tun zlatých cihel na krytí půjček v hodnotě 20 miliard juanů (3 miliardy USD) od 14 čínských finančních institucí. Toto množství zlata by odpovídalo přibližně 22 % roční produkce zlata v Číně. Zlaté cihly se ale ukázaly jako falešné. Šlo pouze o pozlacenou slitinu mědi, ač firma a její vedoucí pracovníci jakékoli pochybení popírají.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czNovodobá zlatá horečka: Dá se očekávat druhý Klondike, nebo je lepší se stáhnout?

    Novodobá zlatá horečka: Dá se očekávat druhý Klondike, nebo je lepší se stáhnout?9. 11. 2020 • Nenápadný žlutý kov způsobuje odnepaměti investiční horečky a obzvláště v době hospodářských krizí nabývá na významu. Nejinak je tomu i dnes, současný býčí trend trvá již více než rok.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czŠvýcarské banky Credit Suisse a UBS radí: Kupte zlato hned!

    Švýcarské banky Credit Suisse a UBS radí: Kupte zlato hned!8. 11. 2020 • Zdá se, že zlato dokončuje vzestupný model svého hlavního býčího trendu a že stratégové Credit Suisse dál hledají pravý čas pro nová maxima kolem 2300 $ za troyskou unci. Zlato si podle jejich technické analýzy udrželo od března návratnost 38,2 % a nyní dochází k dokončení růstové křivky dřív, než jsme očekávali, uvedli ve své zprávě.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czRekordní ceny zlata dodávají elán ilegální těžbě. Zákony na ni nestačí

    8. 11. 2020 • Fakt, že hodnota zlata na burzách letos rekordně stoupala, potěšil nemálo investorů. Má to však i odvrácenou stranu. Institut pro světové zdroje (WRI) v říjnu publikoval studii, v níž varuje, že zvyšující se ceny zlata zapříčiňují nárůst počtu ilegálních těžařských operací v oblastech amazonského pralesa. Zákony a donucovací orgány jsou na ně v této části světa krátké.

    5 minut čtení na idnes.cz

    cryptosvet.cz83 tun falešných zlatých prutů jako krytí půjček ve výši 3 miliard dolarů v Číně: Jeden muž tvrdí, že zná pravdu

    83 tun falešných zlatých prutů jako krytí půjček ve výši 3 miliard dolarů v Číně: Jeden muž tvrdí, že zná pravdu8. 11. 2020Zlatý průmysl zažil otřes, když se zjistilo, že 83 tun falešných zlatých prutů bylo použito na krytí půjček v hodnotě 20 miliard juanů v Číně. Zatímco čínské úřady neřekly, zda skutečné zlato existuje nebo kde je, zasvěcená osoba tvrdí, že ví, co se stalo.

    2 minuty čtení na cryptosvet.cz

    zlato.czTaktovku nad zlatem převezme Fed

    Taktovku nad zlatem převezme Fed7. 11. 2020 • Trhy už jasně počítají s vítězstvím Joea Bidena, tedy s vládním utrácením nově natištěných dolarů, což by mělo americkou měnu oslabovat. Investoři proto opouštějí dolar jako oázu jistoty a vrhají se na akcie, a jak ukazuje cena zlata, i na tento kov. Klíčové tedy není vítězství Trumpa nebo Bidena, ale to, co signalizuje americká centrální banka (Fed).

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czO ceně zlata nerozhoduje prezident, nýbrž dolar

    O ceně zlata nerozhoduje prezident, nýbrž dolar6. 11. 2020 • Bez ohledu na vítěze prezidentských voleb americká Citibank vidí další vývoj ceny zlata hlavně v závislosti na americkém dolaru. Ten je oslabován pandemií a je nepravděpodobné, že by se tento vývoj ve střednědobém horizontu zvrátil. Politika množení ničím nepodložených peněz, dlouhodobě nízké úrokové sazby a nijak ctižádostivé inflační cíle americké centrální banky mají dál americkou měnu oslabovat.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czJak příští prezident ovlivní cenu zlata?

    Jak příští prezident ovlivní cenu zlata?5. 11. 2020 • Samozřejmě neexistuje způsob, jak to zjisit jistě. Na sto procent. Americká politika je jen jedním z nesčetných faktorů, které ovlivňují trh se zlatem, a nikdy nevíte, jak se bude vyvíjet. Politika i trh. Existují však důvody se domnívat, že budoucnost zůstane pro žlutý kov optimistická bez ohledu na to, kdo skončí v Oválné pracovně Bílého domu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czJméno nového prezidenta není pro zlato příliš důležité

    Jméno nového prezidenta není pro zlato příliš důležité4. 11. 2020 • Navzdory výsledku amerických voleb, který je zatím stále neznámý, by zlato mohlo aktuální situace alespoň trochu využít. Shoduje se na tom řada analytiků z Wall Street, a to z důvodu, že americká ekonomika bude muset po volbách přijmout fiskální...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czReakce zlata na duel Biden vs Trump

    4. 11. 2020 • Jeden z nejočekávanějších dnů roku 2020: americké prezidentské volby. První projekce ukazují, že duel mezi Joe Bidenem a Donaldem Trumpem neprobíhá podle původního očekávání trhu, a že konečný výsledek může být trvat hodiny, ale možná i dny.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlatá povolební bouře

    Zlatá povolební bouře4. 11. 2020 • Podle portálu DailyFX sází 83 procent obchodníků u zlata na dlouhé pozice. To znamená, že jsou přesvědčeni, že v delším horizontu jim vydělá. To co se s jeho cenu dělo před volbami v USA proto není třeba brát vážně, protože teprve po oznámení volebního výsledku vypukne bouře.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    lidovky.czKonec zlatých ložisek je na dohled, přestože cena zlata vystřelila poblíž svého historického rekordu

    Konec zlatých ložisek je na dohled, přestože cena zlata vystřelila poblíž svého historického rekordu3. 11. 2020 • Pokud se někomu poštěstí a nakoupí zlato těsně před rychlým růstem jeho ceny, může dosáhnout zisku i v krátkém čase. Přesto je na zlato historicky nahlíženo jako na uchovatele hodnoty a dlouhodobou investici. Před rokem se pohybovala cena zlata okolo 1 500 dolarů za troyskou unci, jestliže někdo toto nakoupené zlato prodával v srpnu letošního roku, tedy méně než po roce, za 2 000 dolarů, těšil se z obřího zhodnocení. Nyní ale do hry kromě pandemie vstupuje omezenost zlatých ložisek i klesající zájem o hledání nových.

    4 minuty čtení na lidovky.cz

    zlato.czCena zlata zachránila švýcarskou bilanci

    Cena zlata zachránila švýcarskou bilanci3. 11. 2020 • Když Švýcarská národní banka (SNB) zveřejnila výsledky hospodaření za první pololetí, museli komentátoři konstatovat, že nebýt obrovské zásoby zlata v sejfu centrální banky, mohla být čísla dokonce záporná. Švýcarský národní poklad váží 1040 tun a je sedmý největší na světě.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).