ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlaterezervy.czTěžba zlata v Jižní Africe se během „korony“ propadla o 59 %

    Těžba zlata v Jižní Africe se během „korony“ propadla o 59 %18. 6. 2020 • Předpokládalo se, že se těžba v Jižní Africe při vypuknutí koronaviru propadne. Jen nikdo nedokázal odhadnout o kolik, neboť úplné zavření všech dolů nenastalo.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czVztah peněžní zásoby a ceny zlata

    Vztah peněžní zásoby a ceny zlata18. 6. 2020 • Pojďme prozkoumat vztah mezi zlatem a množstvím peněžní zásoby v USA. Existuje jasná korelace mezi roční mírou růstu peněžní zásoby a cenou žlutého kovu, konstatuje blog The Street. Na datech dokládá, že od roku 1980 zlato růst peněžní zásoby v oscilující křivce v podstatě kopíruje. Co to znamená při současném kvantitativním uvolňování (tištění dolarů) je tedy zřejmé.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czVIDEO: Dočkáme se dalšího růstu cen zlata?

    18. 6. 2020Zlato se už několik měsíců pohybuje v relativně úzkém cenovém pásmu. Jeho cena na rozdíl od akciových indexů neroste, a to ani přes zvýšenou aktivitu centrálních bank. Jaký by mohl být jeho další vývoj? Nízké úrokové sazby hrají zlatu do karet a nákupy ETF fondů jsou rekordní. Nízká riziková averze však žlutému kovu neprospívá a ani technická analýza nenaznačuje rychlé nastolení růstového trendu.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    pravda.skKičurovi zaistili 20 kusov zlatých tehličiek

    Kičurovi zaistili 20 kusov zlatých tehličiek17. 6. 2020 • Desiatky zlatých tehličiek boli uložené v bezpečnostnej schránke bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru.

    3 minuty čtení na pravda.sk

    idnes.czZlaté cihly za miliony. Exšéf slovenských hmotných rezerv má nový problém

    Zlaté cihly za miliony. Exšéf slovenských hmotných rezerv má nový problém17. 6. 2020Zlaté cihly v hodnotě asi půl milionu eur našla slovenská policie v bezpečnostní schránce bývalého šéfa státních hmotných rezerv Kajetána Kičury. Ten je od dubna ve vazbě kvůli podezření z korupce. Na veřejnost už dříve unikly informace například o podezřele nízkých cenách za dva byty, které si Kičurův syn koupil v centru Bratislavy.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    novinky.czKdosi nechal ve vlaku zlaté cihly za miliony. Švýcarské úřady hledají majitele - Novinky.cz

    1 minuta čtení na novinky.cz

    mesec.czHromadit zlaté mince má smysl. Cena zlata rostla i během koronavirové epidemie

    Hromadit zlaté mince má smysl. Cena zlata rostla i během koronavirové epidemie17. 6. 2020 • Odborníci doporučují nově investovat do zlatých investičních mincí. Jsou plnohodnotnou alternativou ke zlatým slitkům, kterých je na trhu zatím pořád…

    1 minuta čtení na mesec.cz

    denik.czZ ARCHIVU: Odpůrci těžby zlata v Povltaví se setkali na louce pod Veselým vrchem

    Z ARCHIVU: Odpůrci těžby zlata v Povltaví se setkali na louce pod Veselým vrchem16. 6. 2020 • /FOTOGALERIE/ Jako odměnu za dlouholeté úsilí v boji proti rabování přírody se před pěti lety na louce pod Veselým vrchem u Mokrska konal druhý ročník happeningu Dobrá nálada nad zlato. V průběhu odpoledne tam zavítala řada zajímavých hostů podporujících místní občany v jejich úsilí za záchranu jedinečné přírody a krajiny.

    1 minuta čtení na denik.cz

    aktualne.czŠvýcaři pátrají po člověku, který zapomněl ve vlaku zlaté cihličky za 4,5 milionu

    Švýcaři pátrají po člověku, který zapomněl ve vlaku zlaté cihličky za 4,5 milionu16. 6. 2020 • Švýcarské úřady pátrají po neznámém člověku, který loni v říjnu zapomněl ve vlaku z města St. Gallen do Lucernu balíček se zlatými cihlami.

    2 minuty čtení na aktualne.cz

    zlato.czHledá se majitel zlata zapomenutého ve vlaku

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czŠvýcaři hledají člověka, který ve vlaku zapomněl zlato za téměř pět milionů

    1 minuta čtení na idnes.cz

    zlaterezervy.czCena zlata v korunách se odrazila ze silné podpory (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v CZK)

    Cena zlata v korunách se odrazila ze silné podpory (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v CZK)15. 6. 2020Zlato v CZK potvrdilo důležitou podporu nad cenou Kč 39.000 za unci, ale současně si vytvořilo rezistenci na hodnotě Kč 41.500 za unci. Pokud zlato prorazí poslední zmiňovanou cenu, pak další rezistencí je pásmo Kč 42.400 – 43.100 za unci.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    nova.czVe Švýcarsku našli ve vlaku pytel plný zlata! Úřady pátrají po majiteli

    15. 6. 2020 • Mnohým z nás se už někdy stalo, že jsme ve vlaku zapomněli něco cenného. Mohlo jít například o mobilní telefon, nebo peněženku. Opravdu málokdo však z vlaku odejde a nechá tam pytel plný zlata. Po neznámém majiteli pátrají ve Švýcarsku.

    1 minuta čtení na nova.cz

    novinky.czVe Švýcarsku našli ve vlaku zlatý poklad - Novinky.cz

    1 minuta čtení na novinky.cz

    blesk.czLuzern: Ve vlaku našli zlato za miliony! Hledá se majitel

    1 minuta čtení na blesk.cz

    zlato.czProč mají doktoři zlatou horečku

    Proč mají doktoři zlatou horečku15. 6. 2020 • Právě v době, kdy akciové trhy opět rostou, došlo ke spěšným investicím do fyzického zlata. Společnost Pure Gold Company, obchodník se zlatem v Londýně, zaznamenala za posledních 10 dní nárůst nákupu zlatých cihel a mincí o 987 procent oproti stejnému období minulého roku.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czDolary se budou tisknout dál, zlato zareagovalo růstem

    Dolary se budou tisknout dál, zlato zareagovalo růstem14. 6. 2020 • Jakmile americká centrální banka po zasedání svého měnového výboru Wall Streetu naznačila, že má neomezené množství papíru a inkoustu a s tištěním dolarů rozhodně nemíní v dohledné době přestat, ceny zlata, stříbra i platiny se začala zvyšovat a na maximech i uzavíraly čtvrteční obchodování. V pátek se pak potulovaly mezi 1722 a 1737 dolary za unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    reflex.czVladimír Pikora: Češi přišli o zlatý poklad, aneb jak ČNB zlato levně prodala, aby ho draze nakoupila

    Vladimír Pikora: Češi přišli o zlatý poklad, aneb jak ČNB zlato levně prodala, aby ho draze nakoupila13. 6. 2020 • Koronakrize nám jako lidstvu dala mnoho lekcí. Najednou víme, jak je důležité mít dost zdravotnického materiálu, jak je rozumné vyrábět ho doma a ne někde v Asii apod. Svou lekci dostali i investoři a ekonomové. Mnozí z nich totiž v posledních desetiletích utíkali od zlata s tvrzením, že zlato na rozdíl od dluhopisů či akcií nic nenese a je překonané. Koronavirus ale ukázal, že když jde do úzkých, tak všichni na výnos nebo dividendu kašlou a chtějí jen pocit bezpečí. A ten jim přináší právě zlato. Cena zlata proto s příchodem koronakrize prudce vyskočila. Poptávka po fyzickém zlatě byla dokonce taková, že ji nebylo možné plně uspokojit. V ČR najednou nebylo dost mincí a slitků. To byla chvíle, kdy se mnoho lidí začalo ptát: „A kde je náš zlatý poklad?“

    7 minut čtení na reflex.cz

    idnes.czDrahým kovům se v krizi daří. Roste zlato, rekordmanem je rhodium

    Drahým kovům se v krizi daří. Roste zlato, rekordmanem je rhodium13. 6. 2020Zlato, stříbro, palladium, platina nebo rhodium jsou drahé kovy, které investoři považují za bezpečný přístav během hospodářských krizí. Potvrdilo se to během poslední krize v roce 2008 a potvrzuje se to i nyní, kdy svět sužuje krize způsobená pandemií koronaviru. Zájem o drahé kovy roste a s ním i jejich ceny.

    3 minuty čtení na idnes.cz

    zlato.czVšechny cesty vedou k 1800 dolarům za unci

    Všechny cesty vedou k 1800 dolarům za unci13. 6. 2020 • Cena zlata by měla pohodlně kráčet k 1800 dolarům za unci, kdykoli dojde k prudkému poklesu ceny akcií, prohlásil Philip Newman, ředitel a zakládající partner uznávané poradenské společnosti z Londýna Metals Focus.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).