ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    lidovky.czZlato dál zdražuje, jeho cena atakuje osmileté maximum. Může za to nejistota způsobená covidem

    Zlato dál zdražuje, jeho cena atakuje osmileté maximum. Může za to nejistota způsobená covidem29. 6. 2020Zlato, považované za bezpečnou investici v dobách nejistoty, v neděli na světových trzích dál zdražuje. K růstu mu pomáhají zejména obavy z pokračujícího šíření koronavirové nákazy, které kazí optimismus ohledně rychlého ekonomickému oživení. Jedna troyská unce (oz; 31,1 gramu) dopoledne stála zhruba 1772 dolarů a je blízko osmiletého maxima.

    1 minuta čtení na lidovky.cz

    moneymag.czProdeje zlata a stříbra v ČR výrazně rostou

    Prodeje zlata a stříbra v ČR výrazně rostou29. 6. 2020 • Prodeje zlata a stříbra v Česku výrazně rostou. U největšího českého obchodníka Golden Gate CZ v srpnu činily 352 milionů korun, což byl meziroční nárůst o 22 procent. Proti roku 2019 prodeje vzrostly o 40 procent, řekl dnes ČTK předseda představenstva společnosti Libor Brůna.

    2 minuty čtení na moneymag.cz

    zlaterezervy.czCena zlata v amerických dolarech vyrostla nejvýše za posledních 7,5 let (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD i CZK)

    Cena zlata v amerických dolarech vyrostla nejvýše za posledních 7,5 let (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD i CZK)29. 6. 2020 • Hlavní otázkou nyní zůstává, zda už skutečně nastal vrchol tohoto primárního cyklu, který je aktuálně ve svém 15. týdnu, nebo zda se ještě bude tvořit kolem ceny 1.800 USD za unci.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    echo24.czCena zlata míří k dějinnému rekordu. Mohou za to obavy z druhé vlny koronaviru

    Cena zlata míří k dějinnému rekordu. Mohou za to obavy z druhé vlny koronaviru29. 6. 2020Zlato, považované za bezpečnou investici v dobách nejistoty, na světových trzích dál zdražuje. K růstu mu pomáhají zejména obavy z pokračujícího šíření koronavirové nákazy, které kazí optimismus ohledně rychlého ekonomickému oživení. Jedna troyská unce stála v pondělí dopoledne v přepočtu zhruba 1800 dolarů a je blízko osmiletého maxima.

    3 minuty čtení na echo24.cz

    zlato.czZlato zdražuje k nejvyšším úrovním od roku 2011, míří k dějinnému rekordu. Burzy se totiž bojí druhé vlny pandemie

    Zlato zdražuje k nejvyšším úrovním od roku 2011, míří k dějinnému rekordu. Burzy se totiž bojí druhé vlny pandemie29. 6. 2020 • Cena termínových kontraktů na zlato se během dnešního obchodování přiblížila k úrovni 1800 dolarů za troyskou unci, tedy k úrovni, kterou naposledy vykazovaly koncem roku 2011. Letošní druhé čtvrtletí, končící zítra, bude z hlediska zhodnocení zlata podle všeho nejúspěšnějším čtvrtletím od roku 2016.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    ihned.czZlato kvůli pandemii zdražuje, je blízko maxima za osm let

    2 minuty čtení na ihned.cz

    echo24.czCena zlata míří k dějinnému rekordu. Mohou za to obavy z druhé vlny koronaviru

    3 minuty čtení na echo24.cz

    moneymag.czZlato kvůli koronaviru dál zdražuje, je blízko maxima za osm let

    Zlato kvůli koronaviru dál zdražuje, je blízko maxima za osm let29. 6. 2020Zlato, považované za bezpečnou investici v dobách nejistoty, dnes na světových trzích dál zdražuje. K růstu mu pomáhají zejména obavy z pokračujícího šíření koronavirové nákazy, které kazí optimismus ohledně rychlého ekonomickému oživení. Jedna troyská unce (oz; 31,1 gramu) dopoledne stála zhruba 1772 dolarů a je blízko osmiletého maxima.

    1 minuta čtení na moneymag.cz

    fxstreet.czZlato kvůli koronaviru dál zdražuje, je blízko maxima za osm let

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    idnes.czCenu zlata žene vzhůru šíření koronaviru. Blíží se osmiletému maximu

    1 minuta čtení na idnes.cz

    ceskenoviny.czZlato kvůli koronaviru dál zdražuje, je blízko maxima za osm let

    1 minuta čtení na ceskenoviny.cz

    kurzy.czZlato zdražuje k nejvyšším úrovním od roku 2011, míří k dějinnému rekordu. Burzy se totiž bojí druhé vlny pandemie

    Zlato zdražuje k nejvyšším úrovním od roku 2011, míří k dějinnému rekordu. Burzy se totiž bojí druhé vlny pandemie29. 6. 2020 • Cena termínových kontraktů na zlato se během dnešního obchodování přiblížila k úrovni 1800 dolarů za troyskou unci, tedy k úrovni, kterou naposledy vykazovaly koncem roku 2011. Letošní druhé čtvrtletí, končící zítra, bude z hlediska zhodnocení zlata&helli

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato zdražuje k nejvyšším úrovním od roku 2011, míří k dějinnému rekordu. Burzy se totiž bojí druhé vlny pandemie

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czÚtok na 1800 dolarů přerušen, ale ne zastaven

    Útok na 1800 dolarů přerušen, ale ne zastaven29. 6. 2020 • Pokus zlata překonat hranici 1800 dolarů za unci byl přerušen obnovenými obavami z koronaviru. Nicméně stratégové kanadské bankovní společnosti TD Securities očekávají, že se žlutý kov kvůli dlouhodobým inflačním očekáváním bude obchodovat nad 1800 dolary.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato jako jistota v nejisté době

    Zlato jako jistota v nejisté době28. 6. 2020Zlato je fenomén, který výrazně ovlivňuje lidstvo již 4 000 let. Za tu dobu se nikdy nestalo bezcenným a je považováno za dobrý nástroj ochrany hodnoty peněz. Letos se mu navíc ve světle rizik spojených s pandemií koronaviru daří.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czTěžba zlata letos znovu klesne

    Těžba zlata letos znovu klesne28. 6. 2020 • Od nynějška očekáváme opravdu silnou rallye, v jejímž cíli na konci roku cena zlata vystoupá k rekordním maximům, prohlásil Adam Webb z uznávané britské analytické firmy Metal Focus. Počítá s ročním průměrem ceny zlata kolem 1700 dolarů za unci, což by byl meziroční nárůst o 22 procent.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czČím víc dolarů v oběhu, tím vyšší cena zlata

    Čím víc dolarů v oběhu, tím vyšší cena zlata27. 6. 2020 • Dolar je žlutý ďábel napsal kdysi spisovatel Maxim Gorkij. Žlutou barvu ztratil před padesáti lety, ale ďáblem, který leká nedolarové země, zůstává dál. Když americká centrální banka (Fed) ztratila v březnu všechny zábrany a začala tisknout další a další dolary, začalo být jasné, že jejich hodnota vůči zlatu bude setrvale propadat, dokud současné šílenství centrálních bank neskončí a svět se opět nesrovná.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ctidoma.czZlato! Šílená honička za bohatstvím vedla lidi do nesnesitelných podmínek Aljašky

    Zlato! Šílená honička za bohatstvím vedla lidi do nesnesitelných podmínek Aljašky26. 6. 2020 • V průběhu 19. století se pojem zlatá horečka stal obrovskou nadějí tisíců lidí, kteří se pustili na dobrodružnou cestu s vidinou rychlého zbohatnutí. Nejčastěji se tak dělo v severní Americe. Smutným faktem však zůstává, že opravdový úspěch potkal jen malou hrstku lidí. Nejrozsáhlejší hromadná akce tohoto typu se odehrála na řece Klondike. Jaký je příběh této masové migrace s cílem získat zlato?

    4 minuty čtení na ctidoma.cz

    e15.czBurzovním vítězem pandemie jsou těžaři zlata. Akcie několikanásobně předběhly tempo trhu

    Burzovním vítězem pandemie jsou těžaři zlata. Akcie několikanásobně předběhly tempo trhu26. 6. 2020 • Pandemická tržní neuróza přichystala investorům doslova zlatou prémii. Akcie těžařů drahého kovu totiž během krizových měsíců vzrostly v průměru zhruba třikrát více než zbytek trhu. Ať už burziáni vsadili na konkrétní jména těžařů nebo na celý sektor prostřednictvím veřejně obchodovaných fondů ETF, přišli si za tři měsíce i na více než dvojnásobek své investice.

    1 minuta čtení na e15.cz

    zlato.czCenné papíry podložené zlatem jdou na dračku

    Cenné papíry podložené zlatem jdou na dračku26. 6. 2020 • Jízda zlata získala v úterý novou dynamiku, když se investoři nahrnuli do fyzickým zlatem krytých burzovních fondů, aby si zajistili tvrdá aktiva v očekávání ultranízkých, nebo i negativních úrokových sazeb a znehodnocování měn. Burza s papírovým zlatem (cenné papíry v hodnotě zlata) Comex v New Yorku je největším obchodním centrem s tímto drahým kovem. A z toho titulu rozhodujícím způsobem ovlivňuje světovou cenu zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato stoupá na další schod

    Zlato stoupá na další schod25. 6. 2020 • Vzhledem k dramatickému poklesu výnosů globálních dluhopisů vidí analytici americké Citibank nadále zlato jako životaschopné zajištění během šoků a negativních období pro riziková aktiva. Předpovídají cenu 1900 dolarů za unci během 6 až 12 měsíců.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).