ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    patria.czAkcie se zvedly navzdory novým datům. Zlato dál roste a dolar ztrácí

    3. 6. 2019 • Pondělní obchodování na hlavních finančních trzích nakonec nevypadá tak hrozně, jako když Evropa po víkendu otevírala. Akcie se po úvodním propadu začaly zvedat, až se postupně dostaly do plusu a to samé předvádí také Amerika.

    1 minuta čtení na patria.cz

    fio.czZlato dosáhlo na hranici z 27. března

    3. 6. 2019 • Kombinace rostoucího napětí mezi světovými ekonomika a uvalování cel na ostatní země ze strany USA vede k tomu, že se investoři v posledních týdnech stále obracejí ke zlatu.

    2 minuty čtení na fio.cz

    fxstreet.czCeny komodit – ropa zlevňuje a zlato jde nahoru.

    3. 6. 2019 • Mezi investory roste napětí. Mají obavy z Trumpových příprav na obchodní válku s Mexikem. Hlavní americké burzovní indexy klesly. Ropa v poslední době zlevnila, cena zlata naopak roste.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    lidovky.czZlatá horečka v Austrálii. Prospektory žene vysoká cena i nálezy obřích nugetů

    Zlatá horečka v Austrálii. Prospektory žene vysoká cena i nálezy obřích nugetů2. 6. 2019 • Vysoká cena zlata opět žene hledače na západ Austrálie. Obzvláště poté, co se jednomu z mužů podařilo nalézt zlatý nuget o váze 1,4 kilogramu a může tak získat v přepočtu až 1,6 milionu korun. Úřady již naznačují, že počet hledačů značně stoupá.

    4 minuty čtení na lidovky.cz

    kurzy.czObchodní spory ovlivňují ceny drahých kovů

    31. 5. 2019 • Nepříliš intenzivní čtvrteční obchodování futures na zlato uzavřelo s nezanedbatelným nárůstem ceny žlutého kovu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    sputniknews.comZáštita před krizí. Zlaté a devizové rezervy Ruska brzy dosáhnou 500 miliard dolarů

    Záštita před krizí. Zlaté a devizové rezervy Ruska brzy dosáhnou 500 miliard dolarů31. 5. 2019 • Ruská centrální banka počítá s tím, že zlaté a devizové rezervy země v blízké budoucnosti dosáhnou úrovně mezinárodních rezerv v sumě 500 miliard dolarů. Uvedla to šéfka Centrální banky RF Elvira Nabiullinová.

    3 minuty čtení na sputniknews.com

    ihned.czRopa zlevňuje, cena zlata roste. Investoři mají obavy z Trumpových příprav obchodní války s Mexikem

    Ropa zlevňuje, cena zlata roste. Investoři mají obavy z Trumpových příprav obchodní války s Mexikem31. 5. 2019 • Ceny ropy se v pátek výrazně snížily, severomořská ropa Brent sestoupila pod 65 dolarů za barel. Americký prezident Donald Trump totiž plánovaným zavedením cel na dovoz z Mexika posílil obavy, že napětí v mezinárodních obchodních vztazích bude mít negativní vliv na poptávku po ropě. Naopak rostla...

    2 minuty čtení na ihned.cz

    parlamentnilisty.czČNB vydává zlatou minci Hrad Veveří

    ČNB vydává zlatou minci Hrad Veveří31. 5. 2019 • Hrad Veveří – hlavní moravské sídlo knížat, markrabat a králů z rodu Přemyslovců – zpodobňuje zlatá mince o nominální hodnotě 5 000 Kč, kterou dnes vydává Česká národní banka.

    5 minut čtení na parlamentnilisty.cz

    fxstreet.czKomodity: Cena zlata je na dvoutýdenním maximu

    31. 5. 2019 • Cena zlata se dnes vyšplhala na dvoutýdenní maximum v těsné blízkosti 1300 dolarů za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Plán amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalit clo na veškerý dovoz z Mexika totiž posílil obavy o světovou ekonomiku a podpořil poptávku investorů po zlatě. To je považováno za bezpečnou investici právě v období nejistoty.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato je pro Švýcary druhou nejlepší investicí

    Zlato je pro Švýcary druhou nejlepší investicí31. 5. 2019Zlato patří ve Švýcarsku mezi oblíbené formy investic. Nejoblíbenější jsou nemovitosti (zmínilo je 53 % dotázaných), ale zlato je se 48 % druhé, následují akcie (30 %), fondy (25 %) a bankovní účty (24 %). Platina zaujímá deváté místo, stříbro je na 13. místě. Takové jsou výsledky průzkumu Institutu řízení obchodu Univerzity St.Gallen z letošního dubna.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    sputniknews.com„Proč centrální banky nevědomky zahnaly ceny výš.“ Expert okomentoval rekordní ceny zlata

    „Proč centrální banky nevědomky zahnaly ceny výš.“ Expert okomentoval rekordní ceny zlata30. 5. 2019 • Ceny zlata na začátku tohoto týdne obnovily svůj historický rekord a nadále se pohybují kolem 2000 dolarů za unci. „Tento rekord se pozoroval již tři roky,“ řekl...

    3 minuty čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comJe slovenské zlato ve Velké Británii v bezpečí? O dalším osudu drahého kovu se může rozhodnout už zítra

    Je slovenské zlato ve Velké Británii v bezpečí? O dalším osudu drahého kovu se může rozhodnout už zítra30. 5. 2019 • Koncem minulého roku návrh strany Směr-SD o přesunu slovenského zlata z londýnské Bank of England nebyl poslanci dostatečně podpořen. Další jednání v Národní radě proběhne zítra 21. ledna. Jaké rozhodnutí padne tentokrát? Tuto otázku si klade komentátor Ivan Lehotský ve svém článku a snaží se najít odpověď v historii zlata na Slovensku.

    2 minuty čtení na sputniknews.com

    fxstreet.czZlato zdražuje již sedm týdnů v kuse, nejdéle od roku 2011. Důvodem jsou i data z amerického trhu práce, jež budou zveřejněna dnes

    Zlato zdražuje již sedm týdnů v kuse, nejdéle od roku 2011. Důvodem jsou i data z amerického trhu práce, jež budou zveřejněna dnes30. 5. 2019Zlato pokračuje ve vytrvalém cenovém růstu. Dnes pravděpodobně dokončí sedmý obchodní týden v řadě, kdy dále získalo na ceně. Vyšší počet po sobě následujících růstových týdnů vykázalo naposledy v roce 2011. Aktuálně jeho růst pohání napětí ohledně dat amerického trhu práce, která budou zveřejněna dnes. Měla by potvrdit meziročně slábnoucí dynamiku tvorby pracovních míst v USA, což zvýší pravděpodobnost, že americká centrální banka už koncem tohoto měsíce sníží klíčovou úrokovou sazbu.

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    sputniknews.comMédia: Deutsche Bank zabavila 20 tun venezuelského zlata

    Média: Deutsche Bank zabavila 20 tun venezuelského zlata30. 5. 2019 • Deutsche Bank konfiskovala 20 tun venezuelského zlata kvůli neplnění finanční dohody a nesplácení půjčky z roku 2016, informuje o tom Bloomberg s odkazem na se situací obeznámené zdroje.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    zlato.czNejvětším producentem i vývozcem vzácných kovů je Čína

    Největším producentem i vývozcem vzácných kovů je Čína30. 5. 2019 • Čína je největším producentem vzácných kovů, v roce 2017 tvořila 81 procent jejich světové produkce, a zároveň vlastní asi 37 procent jejich světových zásob. Jediným významným producentem vzácných kovů mimo Čínu je australská firma Lynas díky svému zpracovatelskému závodu v Malajsii. Čína vážně uvažuje o tom, že omezí jejich vývoz do Spojených států.

    4 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).