ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czBitcoin, nebo zlato?

    Bitcoin, nebo zlato?30. 5. 2019 • S růstem hodnoty bitcoinu na letošní rekord 9000 dolarů se opět rozpoutala debata, zda virtuální měna nahradí zlato jako celosvětově uznávané aktivum. Společnost Aberdeen Standard Investments ale považuje za nesmyslné obě aktiva porovnávat.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ekolist.czČesko ukrývá obrovské ložisko zlata. Jenže se nedá vytěžit jinak, než kyanidovým loužením

    Česko ukrývá obrovské ložisko zlata. Jenže se nedá vytěžit jinak, než kyanidovým loužením29. 5. 2019 • Mokrsko je malá vesnice na západním úbočí Veselého Vrchu a je součástí obce Chotilsko, nedaleko Příbrami. Z druhé strany Veselého Vrchu protéká řeka Vltava, na které se v tomto místě nachází Slapská přehradní nádrž. To je jeden z důvodů, proč je zdejší oblast velmi populární pro rekreaci, a nejen pro Pražany. Má to ovšem jeden zlatý háček.

    3 minuty čtení na ekolist.cz

    kurzy.czZlaté zásoby běžných Indů, stále na vzestupu

    Zlaté zásoby běžných Indů, stále na vzestupu28. 5. 2019 • Letos na podzim tomu budou již tři roky, kdy se indická vláda rozhodla rázně zasáhnout a bojovat proti korupci, praní špinavých peněz a černému trhu. Indická měnová reforma se měla stát prostředkem v boji proti ...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czRusko zvýšilo produkci zlata a současně i zlaté rezervy

    28. 5. 2019 • Od začátku roku tak Ruská centrální banka nakoupila více než 71 tun zlata. Rusko navyšuje zlaté rezervy systematicky již od roku 2007 a aktuálně drží 70,2 mil. uncí v celkové hodnotě 90 mld. USD.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    ahaonline.czZlato hledají na stromech!

    Zlato hledají na stromech!28. 5. 2019 • Že prý peníze nerostou na stromech? Chyba lávky! Právě zkoumání stromů totiž australským vědcům nově pomáhá určit, kde se v zemi nacházejí zlaté žíly.

    1 minuta čtení na ahaonline.cz

    euro.czStromy vědí, kde je zlato. Těžaři toho chtějí využít - Euro.cz

    1 minuta čtení na euro.cz

    roklen24.czČNB vydává pamětní zlatou minci Hrad Veveří

    28. 5. 2019 • Hrad Veveří – hlavní moravské sídlo knížat, markrabat a králů z rodu Přemyslovců – zpodobňuje pamětní zlatá mince o nominální hodnotě 5 000 Kč, kterou dnes vydává Česká národní banka.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    brnenskadrbna.czPětitisícový hrad Veveří: Česká národní banka vydala další sběratelskou minci

    1 minuta čtení na brnenskadrbna.cz

    moneymag.czČNB dnes vydala pamětní zlatou minci s motivem hradu Veveří

    2 minuty čtení na moneymag.cz

    zlato.czČNB dnes vydala pamětní zlatou minci s motivem hradu Veveří

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czJak hodně ovlivnila BIS jarní ceny zlata?

    Jak hodně ovlivnila BIS jarní ceny zlata?28. 5. 2019 • Banka pro mezinárodní vyrovnání (BIS) považovaná za centrální banku všech centrálních bank za poslední dva měsíce snížila své zásoby zlata o 134 tun v hodnotě 6,86 miliardy dolarů. Německý web Goldreporter.de se ptá, jestli tím ovlivnila cenu zlata na trhu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    parlamentnilisty.czStomilionová zlatá mince vystavena v ČNB

    Stomilionová zlatá mince vystavena v ČNB28. 5. 2019 • Vysokohmotnostní zlatá mince s nominální hodnotou 100 000 000 Kč, kterou Česká národní banka nechala vyrobit k letošnímu 100. výročí zavedení česko-slovenské koruny, je od 28. května 2019 vystavena ve stálé expozici ČNB Lidé a peníze v Praze.

    1 minuta čtení na parlamentnilisty.cz

    enviweb.czČesko ukrývá obrovské ložisko zlata. Jenže se nedá vytěžit jinak, než kyanidovým loužením

    Česko ukrývá obrovské ložisko zlata. Jenže se nedá vytěžit jinak, než kyanidovým loužením27. 5. 2019 • ]] Mokrsko je malá vesnice na západním úbočí Veselého Vrchu a je součástí obce Chotilsko, nedaleko Příbrami. Z druhé strany Veselého Vrchu protéká řeka Vltava, na které se v tomto místě nachází Slapská přehradní nádrž. To je jeden z důvodů, proč je zdejší...

    1 minuta čtení na enviweb.cz

    ekolist.czČesko ukrývá obrovské ložisko zlata. Jenže se nedá vytěžit jinak, než kyanidovým loužením

    3 minuty čtení na ekolist.cz

    zlato.czDo nákupů zlata se pustilo i Srbsko

    Do nákupů zlata se pustilo i Srbsko24. 5. 2019 • Srbské zásoby zlata v současné době činí 20,8 tuny, což je od roku 2012 nárůst o zhruba sedm tun, uvedla guvernérka centrální banky Jorgovanka Tabakovičová. Podle přehledu Mezinárodního měnového fondu (MMF) je Srbsko jedinou zemí v jihovýchodní Evropě, která v poslední době začala rozšiřovat své zlaté rezervy.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato jako ověřená jistota

    Zlato jako ověřená jistota24. 5. 2019 • Pro českého klienta nemá valný smysl zabývat se aktuálními výkyvy ceny zlata, které mají na mušce zejména rychloobrátkoví spekulanti, či chcete-li – investoři. Ochrana majetku uloženého do zlata v dlouhodobém až generačním horizontu například padesáti let je podle ředitele společnosti Zlato a. s. Davida Maráška ověřená. Zlato od roku 1971 podle jeho slov posilovalo v průměru o 9,2 procenta ročně.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    patria.czDnešek patří dluhopisům a zlatu. Akcie sráží dolů strašák technologické války

    Dnešek patří dluhopisům a zlatu. Akcie sráží dolů strašák technologické války23. 5. 2019 • Čína, která se zatím snažila spor s USA tlumit a hrát na konstruktivní strunu, trochu přitvrdila rétoriku. Aby mohla pokračovat obchodní jednání, USA podle ní musí korigovat své chybné činy.

    1 minuta čtení na patria.cz

    mesec.czNakupujete zlato? Pozor na falešné cihličky, objevily se na trhu

    23. 5. 2019 • Na českém trhu se objevily padělky zlatých cihliček. Odhalila je společnost STEP Finance, která se věnuje prodeji a výkupu investičních drahých kovů. Cihlička měla na svou hmotnost neobvykle silnou tloušťku a ani barva nebyla typická pro zlato. Po zkontrolování cihličky Puncovním úřadem vyšlo najevo, že se jedná o pozlacenou mosaz s plátem niklu. Cihlička měla váhu jedné unce zlata, která stojí na trhu přes 30 000 Kč.

    1 minuta čtení na mesec.cz

    kurzy.czCo nejvíce ovlivňuje cenu zlata?

    Co nejvíce ovlivňuje cenu zlata?22. 5. 2019 • Lákají Vás investice do zlata? Chcete před samotným nákupem tohoto kovu lépe pochopit vývoj jeho cen? Právě pro Vás jsem připravil výčet faktorů, jež mají významný vliv na pokles či růst ceny zlata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czPoměr ceny zlata a stříbra dosáhl nejvyšší úrovně od roku 1993

    Poměr ceny zlata a stříbra dosáhl nejvyšší úrovně od roku 199321. 5. 2019 • Minulý pátek se za jednu unci zlata muselo na burze zaplatit 89 uncí stříbra. Poměr cen těchto dvou kovů dosáhl 25letého maxima. Výše poměru cen zlata a stříbra představuje relativní podhodnocení nebo nadhodnocení jednoho kovu vůči druhému.

    2 minuty čtení na zlaterezervy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).