ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czZlato boří ekonomické teorie

    Zlato boří ekonomické teorie26. 1. 2018 • Banka Standard Chartered vidí v růstu ceny zlata ještě značné rezervy. Její analytici se domnívají, že letos bude atakovat maxima posledních několika let. Průměrnou cenu zlata v roce 2018 odhadují na 1324 dolarů za unci, přičemž horní hranice má činit 1450 dolarů. Zdražení zlata připouští i další londýnský finanční dům ICBC Standard Bank. Neobvykle silné zlato prognózují i melbournská banka ANZ a tokijská Mitsubishi.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czProžíváme zlatou horečku. Ceny nejvyšší za rok a půl

    Prožíváme zlatou horečku. Ceny nejvyšší za rok a půl26. 1. 2018 • „Ten, kdo si jako vánoční dárek koupil zlato, na tom vydělal. Jen od 10. prosince 2017 do dnešního dne cena zlata stoupla o více než 100 dolarů za troyskou unci,“ říká hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    parlamentnilisty.czŠtěpán Křeček: Prožíváme zlatou horečku

    2 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    zlato.czČínská karta: Trh očekává nárůst poptávky po zlatu

    26. 1. 2018 • Ve zprávě zveřejněné v lednu marketingovou organizací těžařů zlata World Gold Council (WGC) identifikovala témata, která by v letošním roce mohla ovlivnit výkonnost zlata, včetně globálního ekonomického růstu, zejména v Číně, která je domovem největšího trhu se zlatými výrobky na světě. „Pokud by byly globální finanční trhy v pořádku, investoři by mohli mít prospěch z expozice zlata, neboť to historicky snižuje ztráty v období finančních problémů,“ uvedla WGC.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato boří ekonomické teorie

    Zlato boří ekonomické teorie26. 1. 2018 • Banka Standard Chartered vidí v růstu ceny zlata ještě značné rezervy. Její analytici se domnívají, že letos bude atakovat maxima posledních několika let. Průměrnou cenu zlata v roce 2018 odhadují na 1324 dolarů za unci, přičemž horní hranice má činit 1450 dolarů. Zdražení zlata připouští i další londýnský finanční dům ICBC Standard Bank. Neobvykle silné zlato prognózují i melbournská banka ANZ a tokijská Mitsubishi.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ceskenoviny.czGolden Gate: Cena zlata stoupla na 1,5leté maximum

    Golden Gate: Cena zlata stoupla na 1,5leté maximum26. 1. 2018 • Cena zlata bude zřejmě růst i nadále zejména poté, co ministr financí USA Steven Mnuchin na Světovém ekonomickém fóru v Davosu řekl, že slabý dolar americké ekonomice vyhovuje a bude jej podporovat.

    2 minuty čtení na ceskenoviny.cz

    blesk.czGolden Gate: Cena zlata stoupla na 1,5leté maximum

    1 minuta čtení na blesk.cz

    mesec.czZlato je nejdražší za poslední rok a půl. Důvodem je slábnoucí dolar

    1 minuta čtení na mesec.cz

    zlato.czCena zlata v dolarech stoupla na 1,5leté maximum

    1 minuta čtení na zlato.cz

    info.czZlato je na 1,5letém maximu a jeho cena dál poroste. Může za to slabý dolar

    1 minuta čtení na info.cz

    tyden.czZlato je nejdražší od loňského července. Na vině je kurz dolaru

    1 minuta čtení na tyden.cz

    sme.skCeny ropy posilnili, zdraželo aj zlato

    Ceny ropy posilnili, zdraželo aj zlato25. 1. 2018 • NEW YORK. Ceny ropy sa v závere týždňa zvýšili. Ľahká americká ropa si pripísala 1,92 USD, čiže tri percentá a uzavrela na úrovni 62,04 USD za barel.

    1 minuta čtení na sme.sk

    zlaterezervy.czRusko dohnalo Čínu v množství zlatých rezerv

    Rusko dohnalo Čínu v množství zlatých rezerv25. 1. 2018 • Prezident Putin je znám svou náklonností ke zlatu a zvyšování zlatých rezerv země je jednou z jeho hlavních priorit (mj. Rusko má nejvyšší poměr množství zlata k HDP).

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czHandwerger: Zlato bude lepší než bitcoin

    Handwerger: Zlato bude lepší než bitcoin25. 1. 2018 • Pokles amerického dolaru a výnosů státních dluhopisů, nadměrný optimismus na burze cenných papírů a rostoucí inflace, to vše může letos poslat cenu zlata nad 1900 dolarů za troyskou unci. Absolutní rekord z roku 2011 by mohl padnout, tvrdí ekonomický server Market Watch po rozhovorech s významnými investory a šéfy fondů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato poroste s ostatními komoditami

    Zlato poroste s ostatními komoditami25. 1. 2018 • Vzestup ceny zlata se zastavil ve chvíli, kdy akcie přestaly váhat a opět začaly růst, říká George Gero, generální ředitel kanadské bankovní společnosti RBC Wealth Management. Zlato podle něj ignoruje mnoho obvyklých zákonitostí trhu a po krátkém zastavení hledá další cestičky ke svému růstu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.cz4 důvody, proč vlastnit investiční zlato podle Světového zlatého koncilu (WGC).

    4 důvody, proč vlastnit investiční zlato podle Světového zlatého koncilu (WGC).25. 1. 2018 • Světový zlatý koncil (World Gold Council) zveřejnil ve svém posledním reportu několik zásadních argumentů, které dokládají pozitivní roli zlata v celkovém majetkovém portfoliu: „Zlato je vysoce likvidní vzácné aktivum a nepředstavuje žádnou nevýhodu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    patria.czTechnická analýza: Slábnoucí dolar je pro ceny zlata živnou půdou

    Technická analýza: Slábnoucí dolar je pro ceny zlata živnou půdou25. 1. 2018 • Komentář: Dnešní zasedání ECB i přes silně holubičí rétoriku prezidenta Draghiho vlilo euru novou krev do žil. To proti dolaru nabralo nové zisky. Slábnoucí dolar je doslova živnou půdou pro ceny nejen zlata, ale i většiny drahých kovů, které se v dolarech oceňují.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czTechnická analýza: Slábnoucí dolar je pro ceny zlata živnou půdou

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    idnes.czByt v Praze nad zlato. Investovat zde do nemovitosti je výhodnější než burza

    Byt v Praze nad zlato. Investovat zde do nemovitosti je výhodnější než burza25. 1. 2018 • Ti, kteří před pěti lety zainvestovali do pražských bytů, se nyní radují. Pražské byty od roku 2012 zhodnotily více než česká a evropská burza či zlato. Investice do bydlení v hlavním městě vydělala za pět let 680 tisíc korun. Z dat společnosti Central Group vyplývá, že lepší zhodnocení měl už jen bitcoin nebo průmyslový index americké burzy.

    4 minuty čtení na idnes.cz

    e15.czInvestice do pražského bytu vynesla nejvíc. Překonala zlato i burzu

    2 minuty čtení na e15.cz

    zlato.czZlato za desítky milionů liber vezla tři Porsche

    Zlato za desítky milionů liber vezla tři Porsche24. 1. 2018 • Neobvyklé zabezpečení transportu zlata v hodnotě 30 milionů liber (297 mil. Kč) zvolila londýnská rafinerie zlata Baird & Co. Ve snaze snížit riziko se firma rozhodla oslovit automobilku Porsche, která zapůjčila tři civilní vozy Panamera. Zlato se musí přepravovat nejen pod pečlivým dohledem, ale také rychle. Ten čas je podstatný - čím déle přeprava trvá, tím větší je riziko, konstatoval britský Daily Mail.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    dobrenoviny.skDo zlata sa oplatí investovať: Jeho cena je najvyššia od septembra

    24. 1. 2018Zlato sa popoludní predávalo po 1355,75 USD (1097,60 eura) za uncu (31,1 gramu), čo bolo najviac od vlaňajšieho septembra. Žltý kov od začiatku roka posilňuje a jeho cena sa odvtedy zvýšila približne o 4 %.

    1 minuta čtení na dobrenoviny.sk

    kurzy.czS váznoucím dolarem míří zlato na sever

    S váznoucím dolarem míří zlato na sever24. 1. 2018 • Dolar pokračuje v pádu, a zlato míří na sever. Slabší dolar obvykle zvedá atraktivitu žlutého kovu pro zahraniční kupce. Výsledek? Cena zlata se dnes vyhoupla na nejvyšší úroveň za čtyři měsíce.

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).