ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    ihned.czCeny komodit na světových trzích rostou

    Ceny komodit na světových trzích rostou6. 2. 2018 • Podle analytika BH Securities Martina Vlčka bude prostředí příznivé pro investice do komodit přetrávávat i letos. Za růstem cen komodit stojí mimo jiné oslabují americký dolar. Pro kupce jsou totiž komodity obchodované v USD levnější. Překvapit může například cena zlata.

    2 minuty čtení na ihned.cz

    zlaterezervy.czVelké banky obdržely pokutu za manipulaci vzácných kovů (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 6. týden 2018)

    Velké banky obdržely pokutu za manipulaci vzácných kovů (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 6. týden 2018)5. 2. 2018 • Je úctyhodné, že v souvislosti s trhy zlata a stříbra byl dokonce použit termín „manipulace“, neboť toto slovní spojení bývá často terčem kritiky, jelikož spadá do kategorie konspiračních teorií.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlaterezervy.czMincovně v Perthu se v roce 2017 snížily prodeje zlata i stříbra

    5. 2. 2018 • Mincovna v Perthu nebyla jedinou světovou mincovnou, které poklesly prodeje mincí a slitků. Také Americké mincovně se v uplynulém roce podstatně snížil odbyt mincí American Eagle.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czRekordní obchody LBMA se zlatem

    Rekordní obchody LBMA se zlatem5. 2. 2018 • Organizace obchodníků se vzácnými kovy London Bullion Market Association (LBMA), která každý všední den na základě nabídky a poptávky určuje světovou cenu zlata, oznámila rekordní prosincové obchody. Průměrné množství zlata zobchodovaného v posledním měsíci minulého roku za jeden den vyskočil o neuvěřitelných 32,8 procenta na 26,8 milionu troyských uncí (833 tun), což je nejvyšší úroveň od června 2013.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    epochaplus.czJaká je pravda o El Doradu? Tajemná říše plná zlata možná opravdu existuje!

    5. 2. 2018 • Tajemná říše plná zlata ukrytá někde hluboko v Jižní Americe po staletí přitahovala průzkumníky a odvážlivce z různých koutů světa. Ti se...

    9 minut čtení na epochaplus.cz

    blesk.czNa stopě ztraceného nacistického pokladu: Ukradli zlato za miliardy Američané? Má v tom prsty CIA!

    Na stopě ztraceného nacistického pokladu: Ukradli zlato za miliardy Američané? Má v tom prsty CIA!4. 2. 2018 • Nacisté byli největšími zloději naší historie. Adolf Hitler sám měl hluboké zalíbení ve starožitnostech a tak Němci pravidelně vykrádali dobitá území, včetně muzeí a bank. Za roky rabování tak nashromáždilo Německo poklad nedozírné hodnoty, který ale zůstává neobjeven. Kde se ztracené nacistické zlato nachází a ukradli jeho část Američané?

    1 minuta čtení na blesk.cz

    sputniknews.comStáty s největšími rezervami zlata

    Státy s největšími rezervami zlata3. 2. 2018 • Jsou potřeba pro platební operace v mezinárodních státních výpočtech, zahraniční operace a investiční projekty.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    tyden.czČeská geologická firma zkoumala efektivitu těžby zlata v Kolumbii

    Česká geologická firma zkoumala efektivitu těžby zlata v Kolumbii3. 2. 2018 • Geologové z Jihlavy vloni mapovali dopady těžby ložisek zlata a platiny v západní Kolumbii. Těžba je tam podle nich často nelegální, málo efektivní a poškozuje...

    3 minuty čtení na tyden.cz

    irozhlas.czZával ve zlatém dole v západním Súdánu přežil jediný člověk. 31 jich zemřelo a osm úřady pohřešují

    Zával ve zlatém dole v západním Súdánu přežil jediný člověk. 31 jich zemřelo a osm úřady pohřešují2. 2. 2018 • „Po zřícení zlatého dolu v lokalitě Nahúd ve státě Západní Kurdufán bylo vyproštěno 31 těl. Pouze jeden člověk byl zachráněn živý,“ uvedl ředitel státem vlastněné důlní společnosti Chálid Dahvija.

    1 minuta čtení na irozhlas.cz

    zlato.czObchodníci zřejmě vybírají zisky

    Obchodníci zřejmě vybírají zisky1. 2. 2018Zlato nyní pravděpodobně konsoliduje zisky a v blízké budoucnosti může zamířit k 1400 dolarům za troyskou unci, tvrdí TD Securities, korporátní investiční banka spadající pod Toronto-Dominion Bank. Podle analytiků chtějí obchodníci nejprve vyčkat, co vzejde z jednání měnového výboru americké centrální banky (Fed), než se opět pustí do práce.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    tyden.czTisíc horníků zůstalo v podzemí zlatého dolu

    Tisíc horníků zůstalo v podzemí zlatého dolu1. 2. 2018 • V provincii Svobodný stát v centrální části země řádila bouře, kvůli níž byla přerušena dodávka elektřiny do dolu. Ráno nemohla vyfárat noční směna," informoval James Wellsted, mluvčí společnosti Sibanye-Stillwater, která důl Beatrix u města Welkom vlastní.

    1 minuta čtení na tyden.cz

    zlato.czV JAR zachránili skoro 1000 horníků, kteří uvízli v dole na zlato

    1 minuta čtení na zlato.cz

    tyden.czTisíc horníků uvízlých v dole se povedlo již zachránit

    1 minuta čtení na tyden.cz

    blesk.czBouře uvěznila v dole na zlato tisíc horníků. „Byl to stres,“ popsali

    1 minuta čtení na blesk.cz

    denik.czJAR slaví. Tisícovku horníků uvězněných ve zlatém dole se podařilo zachránit

    2 minuty čtení na denik.cz

    dobrenoviny.skVšetkých 955 pracovníkov bane na zlato v JAR je poriadku

    2 minuty čtení na dobrenoviny.sk

    blesk.czBouře uvěznila v dole na zlato tisíc horníků. „Byl to stres,“ popsali

    1 minuta čtení na blesk.cz

    cas.skV bani na zlato uviazlo uviazli stovky baníkov, vyslobodiť sa podarilo zatiaľ iba 40

    1 minuta čtení na cas.sk

    blesk.czTisíc horníků uvízlo v JAR ve zlatém dolu, nejsou prý ohroženi

    1 minuta čtení na blesk.cz

    sme.skV juhoafrickej bani na zlato uviazlo viac ako 900 baníkov

    1 minuta čtení na sme.sk

    eurozpravy.czV JAR zachránili 1000 horníků, v dole na zlato je uvěznila bouře

    1 minuta čtení na eurozpravy.cz

    idnes.czKam schovat poklad? Dvanáct otázek o bezpečnostních schránkách

    Kam schovat poklad? Dvanáct otázek o bezpečnostních schránkách31. 1. 2018 • Dostali jste pod stromeček hodnotný šperk? Našli jste poklad? Nebo máte rodinný recept v ceně zlata? Taková věc by neměla ležet v šuplíku psacího stolu. Zkuste ji dát do bezpečnostní schránky. Jak na to a kolik zaplatíte?

    7 minut čtení na idnes.cz

    nova.czNa dně oceánu objevili zlatý poklad! Ležel tam více než 150 let

    30. 1. 2018 • Obyvatelé Los Angeles budou moci koncem února obdivovat poklad, který ležel více než sto padesát let na dně oceánu. Jeho součástí jsou tisíce zlatých a stříbrných mincí a desítky zlatých cihliček. Hodnota pokladu se odhaduje na téměř miliardu korun.

    2 minuty čtení na nova.cz

    zlaterezervy.czZlato je nejvýše od srpna 2016 (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 5. týden 2018)

    Zlato je nejvýše od srpna 2016 (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 5. týden 2018)29. 1. 2018 • Rok 2017 byl totiž pro zlato tzv. „uzavřeným rokem“, jelikož cenové dno bylo výše než dno v roce 2016, ale roční cenový vrchol byl níže než v roce předcházejícím. Pro budoucí růst je velmi povzbuzující, že zlato dokázalo prorazit vrchol ze září 2017 a nav

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    idnes.czOBRAZEM: Před 170 lety vypukla zlatá horečka v Kalifornii

    OBRAZEM: Před 170 lety vypukla zlatá horečka v Kalifornii27. 1. 2018 • Přinesla prosperitu, rozvoj politických institucí a infrastruktury, imigraci, genocidu, rasismus, alkoholismus, prostituci. Dopady kalifornské zlaté horečky byly pestré a rozporuplné. Začátek zlaté horečky v Kalifornii se datuje k 24. lednu roku 1848.

    1 minuta čtení na idnes.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).