ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    webnoviny.skCeny ropy posilnili, zlatu a striebru sa nedarilo

    Ceny ropy posilnili, zlatu a striebru sa nedarilo8. 12. 2017 • Drahým kovom sa však nedarilo. Zlato oslabilo o 13 USD a uzavrelo na úrovni 1 253,10 USD za uncu. Cena striebra sa tiež znížila, a to o 15 centov na hodnotu 15,80 USD za uncu.

    1 minuta čtení na webnoviny.sk

    sme.skMýty o zlate. Je stále tento kov bezpečný investičný prístav?

    Mýty o zlate. Je stále tento kov bezpečný investičný prístav?7. 12. 2017 • V posledných rokoch niektoré centrálne banky sťahujú svoje zlaté rezervy zo zahraničia domov a zvyšujú podiel cenného kovu v domácich trezoroch. Naberá zlato opäť na hodnote?

    4 minuty čtení na sme.sk

    zlato.czBullion Star našel 28 důvodů, proč si pořídit zlato (IV. část)

    Bullion Star našel 28 důvodů, proč si pořídit zlato (IV. část)7. 12. 2017Zlato ve své ryzí podobě je bezkonkurenční vůči všem jeho derivátům vytvářeným ve zlatých fondech nebo na akciových či jiných burzách. Je naprosto jedinečné ve vztahu ke všem papírovým měnám, protože ho nelze vytisknout, ani nepodléhá inflaci, regulaci či jiným ekonomickým turbulencím. Naopak při každém kolapsu jeho cena roste. Ať už jde o války, hladomory, finanční krize nebo jiné globální katastrofy. Dnes vám přinášíme závěrečný díl seriálu o důvodech, proč investovat právě do tohoto vzácného kovu.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czBullion Star našel 28 důvodů, proč si pořídit zlato (III. část)

    Bullion Star našel 28 důvodů, proč si pořídit zlato (III. část)6. 12. 2017Zlato je jedinou měnou na světě, která přežila tisíciletí. Kdo si dnes vzpomene na groše, denáry nebo tolary, které si lidé zakopávali jako poklad, jenž měl uchovat jejich majetek. Ale vykopat zlatý poklad je terno v každém století. Žlutý, lesklý kov funguje jako měna nezávisle na královských výnosech nebo centrálních bankách, zcela mimo systém finančních úřadů, akciových burz či dluhopisových trhů. Každá porucha finančního systému zlato naopak posiluje. Dnes přinášíme třetí díl o vlastnostech tohoto cenného kovu.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    patria.czAutoprůmysl i chytré telefony. Poptávka technologií po zlatě prý letos poprvé od roku 2010 poroste

    Autoprůmysl i chytré telefony. Poptávka technologií po zlatě prý letos poprvé od roku 2010 poroste6. 12. 2017 • Poptávka technologického sektoru po zlatě by letos měla vykázat první nárůst od roku 2010. Důvodem je rostoucí komplikovanost automobilové elektroniky a větší využití zlata v paměťových čipech pro chytré telefony.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czPoptávka technologického sektoru po zlatě se letos zvýší

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czAutoprůmysl i chytré telefony. Poptávka technologií po zlatě prý letos poprvé od roku 2010 poroste

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czCME Group: Na burze s kovy padly v listopadu rekordy v objemech obchodů (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 48. týden 2017)

    CME Group: Na burze s kovy padly v listopadu rekordy v objemech obchodů (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 48. týden 2017)5. 12. 2017 • Markantní jsou však extrémní objemy obchodů na burze s kovy. Průměrné denní množství obchodů s futures kontrakty a opcemi na trhu se zlatem (453.000 kontraktů) vzrostlo o 11 % oproti roku 2016.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czCena zlata nebývale stabilní

    Cena zlata nebývale stabilní5. 12. 2017 • Pod tlakem pozitivních údajů o růstu americké ekonomiky a pohledu na hospodaření Fedu (americké centrální banky) zlato zlevnilo. Žlutý kov, který už byl na cestě k prvnímu měsíčnímu zisku od letošního srpna, opět nezdolal psychologickou hranici 1300 dolarů za troyskou unci. Přesto jeho cena zůstává nebývale pevná. V listopadu se udržela v rozmezí mezi 1265 a 1300 dolary za unci, což je nejužší měsíční výkyv za posledních 12 let.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czPáteční zprávy zdražily zlato

    Páteční zprávy zdražily zlato5. 12. 2017 • V závěru minulého týdne dvě významné zprávy z různých konců světa výrazně ovlivnily cenu zlata. Nejprve to byla informace, že bývalý poradce pro národní bezpečnost Trumpovy administrativy Michael Flynn se rozhodl spolupracovat se žalobcem, který dohlíží na vyšetřování ruské manipulace v amerických prezidentských volbách. Druhou novinou byl návrh indické ministryně obchodu Rity Teaotii na snížení dovozního cla na zlato.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czBullion Star našel 28 důvodů, proč si pořídit zlato (II. část)

    Bullion Star našel 28 důvodů, proč si pořídit zlato (II. část)4. 12. 2017 • Mezi vlastnosti zlata patří jeho nezničitelnost, nemožnost ho uměle vyrobit, z čehož plyne jeho omezené množství, a také jeho předlouhá historie. Těžko se dopočítat kolik papírových měn už na světě bylo a dnes už si nikdo ani nevzpomene na jejich jméno. V našem seriálu o vlastnostech zlata, které definoval server Bullion Star, přidáváme dalších sedm podstatných vlastností nejvzácnějšího a nejrespektovanějšího kovu světa.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czBullion Star našel 28 důvodů, proč si pořídit zlato (I. část)

    Bullion Star našel 28 důvodů, proč si pořídit zlato (I. část)1. 12. 2017 • Během lidských dějin se zlato neustále objevuje jako forma úspor, investic a zachování bohatství. Díky svým jedinečným vlastnostem nemůže být znehodnoceno. Při držení fyzického zlata neexistuje riziko selhání. Bohatství ve formě zlata také pomáhá zachovávat anonymitu. Server Bullion Star vlastnosti zlata rozebral pod drobnohledem a našel 28 důvodů, proč do zlata investovat. Dnes přinášíme prvních sedm z nich.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    cfoworld.czGolden Gate CZ prodala za devět měsíců zlato a stříbro za 1,1 miliardy

    Golden Gate CZ prodala za devět měsíců zlato a stříbro za 1,1 miliardy28. 11. 2017 • Celkem společnost prodala za třetí čtvrtletí 803 kilogramů investičního zlata a přes pět tun investičního stříbra, oproti loňsku prodej zlata vzrostl o 49 procent a stříbra o 39 procent. Celkem Golden Gate CZ za šest let fungování prodala již 4,6 tun investičního zlata a 28,2 tuny investičního stříbra za 5,3 miliardy korun.

    2 minuty čtení na cfoworld.cz

    zlataky.cz48. týden – Dnešní svět, nejrizikovější za poslední čtyři desetiletí – příležitost pro žlutý kov

    48. týden – Dnešní svět, nejrizikovější za poslední čtyři desetiletí – příležitost pro žlutý kov27. 11. 2017 • Na všech kontinentech jsme svědky politického neklidu a rostoucí ekonomické nejistoty a turbulence. Podle mnoha odborníků je dnešní svět nejrizikovější za poslední čtyři desetiletí, změna k lepšímu je bohužel v nedohlednu a spíše dochází k tomu, že problémy stále přibývají. Co to tedy znamená pro žlutý kov? Žlutý kov se stává stále důležitějším prostředkem ochrany v této turbulentní době. Dokazují to i poslední čísla ze Světové rady pro zlato (World Gold Council), které ukazují nárůst poptávky po fyzickém zlatě (mince nebo slitky) v posledním čtvrtletí o 17 %.

    2 minuty čtení na zlataky.cz

    sputniknews.comBylo odhaleno hlavní tajemství zlata

    Bylo odhaleno hlavní tajemství zlata25. 11. 2017 • Mezinárodní vědecký tým zjistil, že se zlato vytváří v zemském plášti a stoupá na povrch v důsledku působení vnitřních procesů planety. Výsledky výzkumu byly zveřejněny v časopise Nature Communications a stručně o něm pojednává EurekAlert.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    roklen24.czFinanční krach za rohem? Chtějte zlato, dokud ještě je

    Finanční krach za rohem? Chtějte zlato, dokud ještě je23. 11. 2017 • V očích odpůrců dnešního finančního uspořádání světa, kam jistě můžeme zařadit i řadu příznivců zlatého standardu, se zdá být dnešní finanční systém jen továrnou na obří bubliny bez racionálního základu. Ať se podíváme na americké akcie, evropské dluhopisy či na nemovitosti v různých metropolích světa, všude je to stejné a všude to nevidět praskne. A co byste pak (tedy ještě lépe předtím) měli udělat?

    3 minuty čtení na roklen24.cz

    zlaterezervy.czRuské zlaté rezervy vzrostly přes 1.800 tun

    Ruské zlaté rezervy vzrostly přes 1.800 tun22. 11. 2017 • Ruská centrální banka (RCB) aktualizovala opět data na svých stránkách. V říjnu banka nakoupila celkem 700.000 uncí (21,8 tuny) zlata. RCB nevynechala v letošním roce jediný měsíc, v němž nakupovala zlato a navyšuje tak své zásoby již 10 měsíců v řadě. V letošním roce se zvýšily zlaté rezervy Ruska o 184,8 tuny a celkově dosahují výše 1.801 tun.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).