ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlaterezervy.czKomerční obchodníci na burze COMEX nakoupili během jednoho týdne rekordní množství zlata (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 50. týden 2017)

    Komerční obchodníci na burze COMEX nakoupili během jednoho týdne rekordní množství zlata (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 50. týden 2017)18. 12. 2017 • Zatímco akcie lámou historické vrcholy a kryptoměny jsou k nezastavení, na trhu se vzácnými kovy se v zákulisí odehrávají velké změny. Když jsem v pátek večer uviděl COT report, byl jsem absolutně ohromen.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czBitcoin zlato nenahradí, tvrdí Goldman Sachs

    Bitcoin zlato nenahradí, tvrdí Goldman Sachs18. 12. 2017 • Spolu s raketovým růstem ceny virtuální měny bitcoin se stále častěji množí úvahy, zda tato kryptoměna nepřevezme historickou úlohu zlata. Podle analytiků banky Goldman Sachs, kteří zlatu obecně příliš nefandí, nemá bitcoin šanci vzácný kov nahradit. Technologický expert Jeff Brown, ale oponuje tím, že bitcoin je teprve na začátku své kariéry.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czPro Čechy je investiční zlato druhý nejoblíbenější spořicí produkt

    Pro Čechy je investiční zlato druhý nejoblíbenější spořicí produkt18. 12. 2017 • Poprvé za dva roky je popularita doplňkového penzijního spoření nižší než obliba drahých kovů. Vyplývá to z barometru obliby spoření, kterou kvartálně zveřejňuje Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) na základě pravidelného průzkumu agentury IBRS.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    e15.czKomentář Radima Velenčíka: Bitcoin versus zlato

    Komentář Radima Velenčíka: Bitcoin versus zlato18. 12. 2017 • Investování do zlata a nového typu měny bitcoinu spojuje jedno: Snaha ubránit se před skrytou inflačně emisní daní, která se vyvinula z ražebného v době, kdy byla zrušena směnitelnost měn za zlato. Kdysi bylo nutné, aby měna byla kryta zlatem. Růst cen zlata v případě většího množství peněz, které banky vytiskly a dávaly do oběhu, omezoval jejich možnosti, pokud jde o výnos z ražby peněz.

    7 minut čtení na e15.cz

    roklen24.czBitcoin versus zlato

    7 minut čtení na roklen24.cz

    zlato.czSlabší dolar zdražil zlato

    Slabší dolar zdražil zlato15. 12. 2017 • Očekávané rozhodnutí americké centrální banky (Fed) o zvýšení základních úrokových sazeb o čtvrtinu procentního bodu při jednoznačném poměru hlasů 7:2 vedlo k největšímu zdražení zlata za poslední tři týdny. Žlutý kov v tom byl ale nevinně, protože zvýšení ceny zlata způsobil zejména pokles amerického dolaru, který po rozhodnutí Fedu následoval.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato má trpět jen krátkodobě

    Zlato má trpět jen krátkodobě13. 12. 2017 • Výhled na růst ceny zlata by mohl být optimističtější, než tomu bylo za posledních několik měsíců. Nyní tomu zdánlivě nic nenasvědčuje. Dokonce lze využít rady, že leden, únor, červenec a srpen jsou za posledních deset let nejlepší měsíce na nákup zlata, jak dokládá statistika.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlataky.cz50. týden – Prosinec, dárek pro investory do žlutého kovu

    50. týden – Prosinec, dárek pro investory do žlutého kovu12. 12. 2017 • Nicméně máme ještě před sebou pár týdnů a i v této době se můžeme dočkat různých překvapení. Žijeme v době, která se vyznačuje velmi vysokou dynamikou. Ze dne na den, z hodiny na hodinu, z minuty na minutu se mohou stát věci, které ovlivní celosvětový vývoj. Dávno již neplatí, že co se stane na druhém konci světa, se neprojeví na druhém. V dnešním globálním světě se vše valí jako vlna a dotýká se nás všech.

    3 minuty čtení na zlataky.cz

    zlato.czHedgeové fondy zlato neprodávají

    Hedgeové fondy zlato neprodávají12. 12. 2017 • Ray Dalio, manažer miliardových hedgeových fondů Bridgewater, praktikuje, co sám káže. V srpnu Dalio naléhal na investory, aby do svých portfolií přidali pět až deset procent zlata jako zajištění před politickými a ekonomickými riziky, která nyní obklopují svět. Podle nedávno zveřejněných dat se Dalio, který vede největší hedgeový fond na světě, svými slovy skutečně řídil.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czJPM a Goldman Sachs skupují stříbro a zlato

    JPM a Goldman Sachs skupují stříbro a zlato12. 12. 2017 • Americké investiční banky JP Morgan a Goldman Sachs mají, co se týče zlata a stříbra, pověst zlých hochů. Svým klientům doporučují krátké pozice, tedy spekulace na pokles ceny, čímž podle nezávislých amerických analytiků uměle srážejí cenu vzácných kovů. Na tom by nebylo nic až tak špatného, kdyby pak tytéž banky za nízké ceny zlato a stříbro neskupovaly.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    denik.czPodvodníci s falešným zlatem objíždějí Prahu. Mění ho za peníze na benzin

    Podvodníci s falešným zlatem objíždějí Prahu. Mění ho za peníze na benzin12. 12. 2017 • Před Vánocemi kromě kapsářů přibývá i případů žebrání peněz na benzin výměnou za nepravé zlato. Lidé případy hlásí z různých koutů města

    4 minuty čtení na denik.cz

    zlato.czABN Amro: Ignorujte příští rok a počkejte na rok 2019

    ABN Amro: Ignorujte příští rok a počkejte na rok 201911. 12. 2017 • Podle poplární analytičky nizozemské banky ABN Amro Georgette Boeleové bude v nadcházejícím roce cena zlata odolávat mnoha tlakům, hlavně kvůli posilování amerického dolaru, ale v roce 2019 se opět požene nahoru.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    nova.czČeši kupují investiční zlato! Česká národní banka se ho zbavuje

    Češi kupují investiční zlato! Česká národní banka se ho zbavuje11. 12. 2017 • Stále více Čechů kupuje investiční zlato. Podle odborníků se jedná o lepší investici, než do cenných papírů. Zlaté cihličky a mince se totiž dají kdykoliv výhodně prodat.

    2 minuty čtení na nova.cz

    zlaterezervy.czBanky JP Morgan a Goldman Sachs nakupují ve velkém fyzické zlato a stříbro

    Banky JP Morgan a Goldman Sachs nakupují ve velkém fyzické zlato a stříbro8. 12. 2017 • Podle Butlera se banky JP Morgan a Goldman Sachs připravují na takovou otočku v trhu. Velkou neznámou v této „hře“ je ale načasování. Je možné, že probíhající korekce cen vyvrcholí v polovině prosince (při zasedání FEDu), alternativně mohou ceny hledat dno do konce roku. Leden je zpravidla pozitivním měsícem pro vzácné kovy.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czCena zlata klesá kvůli růstu sazeb americké centrální banky

    Cena zlata klesá kvůli růstu sazeb americké centrální banky8. 12. 2017 • Ceny zlata, stříbra a platiny nyní klesají, důvodem je, že americká centrální banka Fed naplánovala na prosinec zvýšení úrokových sazeb. Vyplývá to z vyjádření odborníků. Zlato kleslo za poslední týden o více než 40 dolarů na dnešních 1246 dolarů (31 800 Kč) za unci, řekl dnes ČTK analytik společnosti Golden Gate CZ Pavel Ryba. Názor odborníků na další vývoj cen se liší.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato v Rýně láká nejen bohy

    Zlato v Rýně láká nejen bohy8. 12. 2017 • Nejen smrtelníci, bohové, polobohové, obři, valkýry - panny bojovnice či sudičky spojily v cyklu čtyř oper Prsten Nibelungův geniálního skladatele Richarda Wagnera svůj osud s mýtickou řekou, které Němci láskyplně přezdívají tatík Rýn.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).