ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    tyden.czNejvíce zlata skupují Němci a Turci, Češi zaostávají

    Nejvíce zlata skupují Němci a Turci, Češi zaostávají21. 11. 2017Zlato jako investici se nejvíce na světě pořizují Němci, kteří loni nakoupili přes 1,4 gramu zlata na osobu. Vyplývá to z přehledu organizace World Gold...

    3 minuty čtení na tyden.cz

    zlato.czRuská banka VTB chce zdvojnásobit prodej zlata do Číny

    Ruská banka VTB chce zdvojnásobit prodej zlata do Číny21. 11. 2017 • Ruská banka VTB Capital, která patří k největším obchodníkům se zlatem v zemi, hodlá v příštím roce více než zdvojnásobit prodej tohoto drahého kovu do Číny. S cílem diverzifikovat své příjmy směrem od bankovnictví ruská bankovní dvojka plánuje rovněž zvýšit obchod s platinovými kovy i neželeznými kovy, jako je zinek a kobalt. VTB ale obchoduje rovněž s obilím, železnou rudou, ropou a ropnými produkty, uvedla agentura Reuters.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    roklen24.czPutin a Erdogan nakupují zlato jako zběsilí

    Putin a Erdogan nakupují zlato jako zběsilí21. 11. 2017 • Rusko a Turecko s velkým náskokem nakoupily v uplynulých třech měsících nejvíce zlata ze všech zemí světa. Jejich rezervy eur a dolarů se naopak snižují. Co se za touto strategií skrývá?

    6 minut čtení na roklen24.cz

    patria.czJak na zlato v éře digiplateb? Jedna firma nabízí řešení...

    Jak na zlato v éře digiplateb? Jedna firma nabízí řešení...21. 11. 2017 • Aplikace pro digitální platby, díky které můžete platit virtuálně…zlatem. Novinka, za kterou stojí mladá společnost Glint, technicky funguje tak, že její aplikace umožní propojit chytrý telefon s debetní bankovní kartou a nakoupit si následně fyzické zlato ve švýcarských trezorech.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czStrach zlato vždy zhodnotí

    Strach zlato vždy zhodnotí20. 11. 2017Zlato jako čistá investice je samozřejmě problém, protože je to komodita volatilních až extrémních výkyvů cen. Zlata je však omezené množství a může se snadno vyměnit za hotovost. To z něj dělá fyzický sklad bohatství, byť s aktuální cenou řízenou náladami investorů. Mnoho lidí se pokouší výkyvy zlata předvídat. Ale pouze jeden fenomén funguje spolehlivě – strach. Ten vždy cenu tohoto vzácného kovu zvýší.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato jako pračka peněz

    Zlato jako pračka peněz20. 11. 2017 • Americký deník The Financial Times uvedl, že obchodníci s drogami začali využívat zlata k legalizaci svých výnosů. Vše se rozjelo zhruba před pěti lety, kdy si bossové narkomafie uvědomili, že na rozdíl od pašování kokainu dostanou zisky dovozců zlata do USA punc legality. Podle deníku si ale zlato navzdory novému zlověstnému zneužívání drahého kovu i dramatickému poklesu poptávky udrží svou atraktivitu mezi investory dál.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    roklen24.czJak se svézt na zlaté párty? Víme, kdy nakupovat!

    Jak se svézt na zlaté párty? Víme, kdy nakupovat!20. 11. 2017 • Ačkoliv investování do zlata se zdá být v dnešní době všemožných derivátů na cokoliv tak trochu anachronismem, mnozí mu stále zůstávají věrní, a to především proto, že oproti vratkým papírovým hodnotám poskytuje jakýsi luxus hodnoty fyzické, a tedy bezesporu skutečné. To ovšem neznamená, že byste neměli spekulovat nad tím, kdy je nejvýhodnější jej nakoupit.

    2 minuty čtení na roklen24.cz

    webnoviny.skCeny ropy ovplyvnil oslabený dolár, zlato zdraželo

    Ceny ropy ovplyvnil oslabený dolár, zlato zdraželo19. 11. 2017 • Veľkoobchodná cena benzínu na americkom trhu vzrástla o 3 centy na 1,74 USD za galón a vykurovací olej zdražel o 4 centy na 1,95 USD za galón. Zlato si pripísalo 18,30 USD, čiže 1,4 percenta a uzavrelo na úrovni 1 296,50 USD za uncu. Striebro stúplo o 30 centov, čiže o 1,8 percenta na 17,37 USD za uncu.

    1 minuta čtení na webnoviny.sk

    sme.skCeny ropy posilnili, zdraželo aj zlato

    1 minuta čtení na sme.sk

    zlato.czLetos by se mělo zobchodovat až 4300 tun zlata

    16. 11. 2017 • Globální poptávka po zlatě klesla v první polovině letošního roku o 14 procent především kvůli prudkému poklesu nákupů zlata prostřednictvím fondů obchodovaných na burze. Nákupy centrálních bank se v prvním pololetí mírně snížily, ale nákupy zlatých cihel, mincí a šperků rostly díky silné poptávce v Indii a Turecku. Uvedla to ve své zprávě marketingová organizace zlatého průmyslu World Gold Council (WGC), která oficiální světový obchod se zlatem monitoruje.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlataky.cz46. týden – Největší producent zlata na světě hlásí pokles produkce – potenciál pro růst ceny

    15. 11. 2017 • Tento pokles produkce u největšího producenta zlata na světě může být dalším ukazatelem vrcholu zlata. V prvním pololetí roku 2017 Čína vytěžila 207 tun, zatímco ve stejném období v roce 2016 činila těžba 230 tun. Produkce tedy poklesla o 23 tun (10 %).

    4 minuty čtení na zlataky.cz

    zlato.czJe lepší zlato nebo akcie zlatých dolů?

    Je lepší zlato nebo akcie zlatých dolů?15. 11. 2017 • Investice do bezpečného přístavu je pro investory synonymem pro nákup zlata. Ale ne každý chce mít svůj majetek v poklidném zázemí. Dobrodružnější povahy hledají cesty, jak prostřednictvím zlata nejen uchovat hodnotu, ale s jeho pomocí i vydělat.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    novinky.czČeský zlatý poklad mizí. Už dávno ani nepatří státu

    Český zlatý poklad mizí. Už dávno ani nepatří státu15. 11. 2017 • Postupné úbytky zlatých rezerv České národní banky (ČNB) rozpouštěním do mincí jsou už takové, že i české domácnosti ho celkově mají více, byť zlata v evropském měřítku nakupují poskrovnu.

    2 minuty čtení na novinky.cz

    zlato.czJaponci posílí boj s pašeráky zlata

    Japonci posílí boj s pašeráky zlata14. 11. 2017 • Japonsko zintenzivní kroky proti nelegálně dovezenému zlatu. V hlavních leteckých uzlech budou ustaveny speciální vyšetřovací týmy a zesílí i kontroly uvnitř letadel. Tato opatření ostrovní stát zavádí kvůli nárůstu aktivity pašeráků drahých kovů, kteří se snaží profitovat z rozdílného zdanění zlata v Japonsku a v sousedních zemích.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czNavrátilová s Kodešem budou jako první z tenistů na mincích

    Navrátilová s Kodešem budou jako první z tenistů na mincích13. 11. 2017 • Wimbledonští vítězové Martina Navrátilová a Jan Kodeš budou jako první zvěčněni na pamětních mincích v sérii věnované českým tenisovým legendám. Česká mincovna dnes představila v Praze sádrové modely, ražba mincí se v Jablonci nad Nisou uskuteční začátkem příštího roku.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZáhadné zlato

    Záhadné zlato13. 11. 2017 • Na newyorské komoditní burze Comex probíhají největší obchody se zlatem. Přesněji řečeno s jeho deriváty, které se obecně označují za papírové zlato. Ono skutečné – fyzické zlato – slouží pouze jako podkladové aktivum. S čím se na burze skutečně obchoduje, jsou vlastně jen práva na budoucí odkupy a prodeje za různých podmínek.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).