ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czČeši už mají doma víc zlata, než národní banka v trezorech

    Češi už mají doma víc zlata, než národní banka v trezorech13. 11. 2017 • Který národ vede v nákupech investičního zlata? Němci, kteří v přepočtu na osobu vládnou světovému žebříčku. Podle nejnovějšího přehledu marketingové organizace World Gold Council (WGC), která sdružuje nejvýznamnější těžaře zlata, na jednoho Němce včetně kojenců připadl vloni nákup přes 1,4 gramu zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    parlamentnilisty.czZlato.cz: Češi už mají doma víc zlata, než národní banka v trezorech

    2 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    sputniknews.comJak Rusko zachraňuje světový trh se zlatem během pandemie

    Jak Rusko zachraňuje světový trh se zlatem během pandemie12. 11. 2017Zlato není jen výnosná investice, ale také ochranné aktivum, které je populární v krizi. Během karantény, která byla zavedena v souvislosti s koronavirem, pociťuje...

    2 minuty čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comZlato z Venezuely a jiné případy, kdy cizí majetek „záhadně“ mizel ze západních bank

    Zlato z Venezuely a jiné případy, kdy cizí majetek „záhadně“ mizel ze západních bank12. 11. 2017 • Samozvaný prozatímní prezident Venezuely Juan Guaidó vysoce pochválil odmítnutí centrální banky Velké Británie povolit Caracasu repatriovat zlato ve výši 1,2 miliard dolarů a označila tento krok za „ochranu majetku“. Sputnik si vzpomněl na několik dalších případů, kdy západní vlády a banky zmrazovaly nebo kradly národní bohatství jiných států.

    5 minut čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comDovoz zlata do Indie roste, zatímco rupie vůči americkému dolaru rekordně klesla

    Dovoz zlata do Indie roste, zatímco rupie vůči americkému dolaru rekordně klesla12. 11. 2017 • Dovoz zlata do Indie vzrostl poprvé za sedm měsíců poté, co klenotníci využili nestálé ceny zlata a rostoucí poptávku. Podle předběžných údajů z poradenské společnosti pro kovy GFMS vzrostly v červenci nákupy zlata v Indii o 44,2 procent na 75 tun oproti stejnému období loňského roku.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comKorporace v Mexiku za 16 let vytěžily dvakrát více zlata než španělští kolonizátoři

    Korporace v Mexiku za 16 let vytěžily dvakrát více zlata než španělští kolonizátoři12. 11. 2017 • Těžba v Mexiku zasáhla přinejmenším 18 % území. Díky dohodě NAFTA a nízkým daním mezinárodní společnosti získaly exkluzivní přístup k mexickému zlatu. Aktivisté upozorňují, že mezinárodní korporace vyvážejí bohatství země a ničí přírodu.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comŠvýcarsko dalo přednost zlatu před papírovým dolarem USA

    Švýcarsko dalo přednost zlatu před papírovým dolarem USA12. 11. 2017 • Další země sází na fyzické zlato. Švýcarský penzijní fond posílil své investice do zlata a plánuje tak přejít z cenných papírů v amerických dolarech.

    2 minuty čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comLLR plánuje zahájení v roce 2018 těžby zlata

    LLR plánuje zahájení v roce 2018 těžby zlata12. 11. 2017 • Průmyslová těžba v zlatém dolu na území LLR může být zahájena v roce 2018, prohlásil hlava samozvané republiky Igor Plotnickij v éteru televize Luhansk 24.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    seznam.czSvět bez obalu: Zlatá horečka v Tádžikistánu. Když najdete dobré místo, vyděláte 340 dolarů za měsíc

    Svět bez obalu: Zlatá horečka v Tádžikistánu. Když najdete dobré místo, vyděláte 340 dolarů za měsíc11. 11. 2017 • Aljašku teď nahradil Tádžikistán. Těžba zlata v této středoasijské zemi neustále stoupá. Těží ho především velké společnosti, stále je tu ale příležitost i pro obyčejné zlatokopy, aby si splnili svůj sen a třeba jednou našli svůj vysněný zlatý poklad.

    1 minuta čtení na seznam.cz

    zlato.czIndikátor ceny zlata: úroky a inflace

    Indikátor ceny zlata: úroky a inflace10. 11. 2017 • Britská konzultační firma Morningstar zveřejnila na svém webu rozhovor s Nedem Naylor-Leylandem, manažerem investičních fondů londýnské banky Old Mutual. Jeho hlavní myšlenky stojí za přečtení, protože hlavním tématem bylo zlato a stříbro, zejména jejich cena a co ji zásadně ovlivňuje.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czCeny zlata mají své sezóny

    Ceny zlata mají své sezóny9. 11. 2017 • John Rubino, bývalý eurodolarový obchodník z Wall Streetu, autor řady knih věštících dolaru co nejčernější budoucnost a zakladatel webu DollarCollapse.com, prorokuje letos zlatu skvělou zimní sezónu. Argumentuje tím, že čtvrtinu až třetinu celoročního prodeje zlatých klenotů tvoří nákupy v listopadu a prosinci. A šperky historicky celkovou poptávku po zlatě ovládají.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    patria.czTěžká doba pro zlato: Poptávka je nejslabší za osm let

    Těžká doba pro zlato: Poptávka je nejslabší za osm let9. 11. 2017 • Během prázdnin a v září se svět o zlato zajímal nejméně za posledních osm let. Zlaté šperky netáhly; za 17 let, kdy se tyto statistiky vedou, bylo uplynulé čtvrtletí vůbec nejhorší ve své kategorii.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czSvětová poptávka po zlatě je ve čtvrtletí nejnižší za osm let

    1 minuta čtení na zlato.cz

    tyden.czSvětová poptávka po zlatě je nejnižší za osm let

    2 minuty čtení na tyden.cz

    patria.czTechnická analýza: Ztrácí zlato svůj lesk?

    Technická analýza: Ztrácí zlato svůj lesk?9. 11. 2017 • Investoři do zlata bedlivě sledují komentáře členů centrálních bank, jak v americkém Fedu, tak evropské ECB. Změny ve směřování monetární politiky mají vliv na tržní úrokové míry, které se promítají do cen žlutého kovu a ubírají na jeho lesku.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlataky.cz45. týden – Ruský zářijový nákup zlata, třetí nejvyšší za poslední 3 roky

    45. týden – Ruský zářijový nákup zlata, třetí nejvyšší za poslední 3 roky8. 11. 2017 • Stejně jako Čína, vidí Rusko ve zlatě formu stability, bohatství a určitou strategickou zbraň proti imperialistickému dolaru a dnešnímu finančnímu světu. Před první světou válkou mělo Rusko třetí největší zlaté rezervy na světě za USA a Francií. Následně po ruské revoluci, občanské válce a po vzestupu komunismu klesly tyto rezervy a Rusko se dostalo daleko za ostatní země.

    5 minut čtení na zlataky.cz

    zlato.czZlaté časy pro kšefty se zlatem

    Zlaté časy pro kšefty se zlatem8. 11. 2017 • Příští rok vypadá jako ten správný čas na obchody se zlatem. Podle komoditního stratéga Commonwealth Bank of Australia (CBA) Viveka Dhara do konce roku 2018 ceny zlata poklesnou, ale i tak je tu stále prostor pro dobrý spekulativní nákup.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czTurecké zlaté šachy

    Turecké zlaté šachy6. 11. 2017 • Turecká centrální banka znovu hromadí zlato. Otázkou je, kolik a proč? Oficiální údaje ukazují, že Turecko přidalo v letošním roce do svých zlatých rezerv 118 tun zlata v hodnotě téměř pěti miliard dolarů. Ve skutečnosti to mohlo být podstatně míň, protože tento údaj je zkreslený kovem uloženým u centrální banky obchodními bankami. Ale i kdyby Turecko zvětšilo svůj zlatý poklad jen o třetinu vykázaného množství, bylo by v letošním roce stále ještě mezi dvěma nebo třemi největšími kupci zlata na světě.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).