ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    hn.czKdepak zlato. V bilionových rezervách ČNB nastanou podstatnější změny, než je nákup drahého kovu. Jde o akcie

    Kdepak zlato. V bilionových rezervách ČNB nastanou podstatnější změny, než je nákup drahého kovu. Jde o akcie17. 6. 2024 • Cena zlata vystoupala letos a jaře k novým rekordům, k čemuž svými nákupy pomohly i centrální banky. Včetně naší ČNB, která ho chce mít ve svých „sejfech“ (vesměs virtuálních, zlato drží převážně v zahraničí) nejméně sto tun. A protože Česká národní banka začínala z malého základu,...

    1 minuta čtení na hn.cz

    zlato.czCo se bude zlatem, když minulost nefunguje a vzorce nesedí

    Co se bude zlatem, když minulost nefunguje a vzorce nesedí16. 6. 2024Zlato zatím odolalo téměř všemu. Vysokým úrokovým sazbám, skvělým ziskům akcií, inflaci, silnému dolaru, zastavení nákupů čínskou centrální bankou, poplašným zprávám i náladám na trhu, výprodejům zlata z burzovních fondů, sezónním vlivům, prostě všemu, co by mělo cenu vzácného kovu poslat... však víte kam.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    finex.cz3 pádné důvody, proč investovat do zlata, i když se inflace snižuje

    3 pádné důvody, proč investovat do zlata, i když se inflace snižuje16. 6. 2024 • Americká inflace ochlazuje a s tím tradičně chladne i zájem investorů o zlato. V dnešním článku uvádíme 3 dobré důvody, proč zlato nezatracovat.

    3 minuty čtení na finex.cz

    zlato.czIrák se připojil k nákupům zlata

    Irák se připojil k nákupům zlata15. 6. 2024 • Světová rada pro zlato (WGC, World Gold Counsil) mimo své tradiční statistiky nečekaně oznámila, že mezi aktivní kupce zlata patří i centrální banka Iráku. Ta zvýšila své zásoby zlata na víc než 145 tun, čímž poopravila celosvětové zásoby centrálních bank, jež aktuálně spravují 34 002 tuny zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czI přes pokles ceny je letošní zisk zlata dvouciferný

    I přes pokles ceny je letošní zisk zlata dvouciferný14. 6. 2024 • Zcela bez povšimnutí proběhla informace o vzestupu investic do fondů (ETF) zajištěných fyzickým zlatem. V minulém týdnu navýšily ETF držbu zlata o 12 tun. I mírně kladná květnová bilance signalizovala, že odliv investic z fondů se konečně zastavil. Aktuálně mají v trezorech 3 100 tun zlata v hodnotě 231 miliard dolarů.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato: slibné vyhlídky

    Zlato: slibné vyhlídky14. 6. 2024 • Minulý pátek zažilo zlato prudký pád z vysoké výšky cca $2400 . Po týdnu překonávání gravitace (odmítnutí ‘mean reversion’ na ‘50DMA’) přišel výprodej skoro o $100 během jediného dne.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czNejméně 22 těžařů zlata zemřelo zasypaných v šachtě na jihu Mali

    Nejméně 22 těžařů zlata zemřelo zasypaných v šachtě na jihu Mali14. 6. 2024 • Nejméně 22 těžařů zlata zemřelo minulou sobotu na jihu Mali, když se propadla těžební šachta, ve které pracovali. Agentuře Reuters to dnes oznámil předseda tamního svazu horníků.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato zažilo obnovenou nákupní dynamiku

    Zlato zažilo obnovenou nákupní dynamiku13. 6. 2024 • Ve středu 12. června byly na pořadu dne dvě hlavní, trhy očekávané události. Inflační data za měsíc květen a rozhodování americké centrální banky o nastavení úrokových sazeb a predikce dalšího ekonomického vývoje.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czSankce na Hongkong a Emiráty za obchod s ruským zlatem

    Sankce na Hongkong a Emiráty za obchod s ruským zlatem13. 6. 2024 • Spojené státy ve středu uvalily sankce na několik firem včetně bezpečnostní agentury VPower Finance Security z Hongkongu za napomáhání obchodu se zlatem vytěženým v Rusku. Nový seznam sankcí se zaměřuje na třetí země, které Rusko podporují.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czCeny zlata klesají kvůli nižšímu letošnímu počtu snižování sazeb

    Ceny zlata klesají kvůli nižšímu letošnímu počtu snižování sazeb13. 6. 2024 • Ceny zlata klesly vzhledem k výraznému snížení výhledu snížení úrokových sazeb ze strany Fedu, což pro žlutý kov představuje velkou výzvu.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kurzy.czZlato zažilo obnovenou nákupní dynamiku

    Zlato zažilo obnovenou nákupní dynamiku13. 6. 2024 • Ve středu 12. června byly na pořadu dne dvě hlavní, trhy očekávané události. Inflační data za měsíc květen a rozhodování americké centrální banky o nastavení úrokových sazeb a predikce dalšího ekonomického vývoje.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czNerozluštitelné pohyby zlata přes české hranice

    Nerozluštitelné pohyby zlata přes české hranice12. 6. 2024 • Již třetí měsíc v řadě je Česká republika podle dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) čistým vývozcem zlata. Nejčerstvější údaje za duben říkají, že dovezeno bylo 182 kilogramů surového zlata, vyvezeno 376 kilogramů zlata. Na první pohled by to nasvědčovalo tomu, že čeští investoři využívají vysoké ceny vzácného kovu a dávají ho do oběhu.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czBanka UBS tvrdí, že zlato je třeba kupovat, ne prodávat

    Banka UBS tvrdí, že zlato je třeba kupovat, ne prodávat12. 6. 2024 • Analytici UBS v pondělní zprávě doporučují, že nedávné poklesy ceny zlata jsou příležitostí k nákupu, nikoli k prodeji.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    zlato.czVietnamské banky zájemcům o předražené zlato denně hlasí: Vyprodáno

    Vietnamské banky zájemcům o předražené zlato denně hlasí: Vyprodáno11. 6. 2024 • Od 3. června, kdy vietnamská vláda povolila prodej zlata soukromým osobám prostřednictvím čtyř bank za státem stanovenou cenu, zavalili lidé jejich pobočky. Čekají ve frontách hodiny, ale často se odpoledne dozvědí, že je vyprodáno. Dostanou však pořadový lístek na nákup zlata následující den za stejnou cenu. Ten ovšem nemusí platit.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato připravilo long obchod na supportu obchodního pásma

    11. 6. 2024 • Cena zlata (XAU/USD) na denním grafu momentálně přiblížila k supportu obchodního pásma kolem psychologické hladiny 2300,00 USD. Najdou kolem současných úrovní znovu sílu býci a bude pokračovat rostoucí trend nebo se naopak dočkáme prolomení supportu a následné změny trendu?

    4 minuty čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).