ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czKdo je tajemný kupec čínského zlata?

    Kdo je tajemný kupec čínského zlata?23. 6. 2024 • Celková držba zlata čínskou veřejností, bankami a centrální bankou (PBOC) v roce 2023 vzrostla o 431 tun. Ve stejné době činila produkce zlata a dovoz do Číny asi 1 775 tun, což vytváří mezeru pro víc než 1 300 tun. Tato mezera představuje množství zlata, které prostě zmizelo.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlatý pátek

    Zlatý pátek22. 6. 2024 • Spojení mezi zlatem a výnosy amerických vládních dluhopisů se zhroutilo a v pátek to bylo zcela očividné, když výnosy referenčních desetiletých dluhopisů vzrostly na 6,4 procenta a zlato, které by to mělo okamžitě srazit k zemi, zažilo nejlepší den za více než měsíc.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato uloupené nacisty v Evropě je stále v portugalských devizových rezervách

    Zlato uloupené nacisty v Evropě je stále v portugalských devizových rezervách21. 6. 2024 • Ačkoli portugalská centrální banka neusnadnila práci historikům, jeden významný fakt se již prokázal. Mezi zeměmi, které obdržely zásilky zlata uloupeného německou Třetí říší v období 2. světové války se Portugalsko umístilo na druhém místě za Švýcarskem.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czDrahé kovy procházejí delší konsolidační fází

    21. 6. 2024 • Sektor drahých kovů prochází v současnosti delším obdobím konsolidace, které dává po předchozím výrazném růstu cen investorům i obchodníkům čas popadnout dech a zvyknout si na vyšší cenovou hladinu. Po dvou neúspěšných pokusech získat podporu nad 2400 USD teď zlato od počátku dubna zpravila uzavírá denní obchodování mezi 2280 a 2380 USD. Největší problém v tomto období nastal, když se ukázalo, že Čínská lidová banka po 18 měsících nepřetržitých nákupů v květnu zlato kupovat přestala.

    7 minut čtení na fxstreet.cz

    faei.czDrahé kovy procházejí delší konsolidační fází

    3 minuty čtení na faei.cz

    kurzy.czDrahé kovy procházejí delší konsolidační fází

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    nova.czStovky lidí si koupily sběratelské mince. Ukázalo se, že nemají žádnou hodnotu

    Stovky lidí si koupily sběratelské mince. Ukázalo se, že nemají žádnou hodnotu21. 6. 2024 • Investice, například do mincí, mohou vaše úspory ochránit před inflací. Jenže není všechno zlato, co se třpytí. Přesvědčily se o tom už stovky převážně starších lidí, kteří si za nemalé peníze koupili něco, co zřejmě nemá vůbec žádnou hodnotu.

    6 minut čtení na nova.cz

    forbes.czSvoje zlato neprodám. To by se musel naplnil katastrofický scénář, říká analytik — Forbes

    21. 6. 2024 • Forbes přináší tradiční žebříček Nejvlivnější ženy Česka. Letos jich představíme rovnou 200 a je mezi nimi hned 25 nováčků. Herečka Tereza Ramba v titulním rozhovoru mluví o různých podobách úspěchu, své životní roli ve filmu Zápisník alkoholičky, ale také o nezvyklé roli ve vlastním rodinném byznysu ve zcela jiném oboru, který rozjela se svým manželem a sestrou. Podnikatelka Monika […]

    7 minut čtení na forbes.cz

    zlato.czJsou thajské nákupy zlata přípravou na digitální měnu?

    Jsou thajské nákupy zlata přípravou na digitální měnu?20. 6. 2024 • Thajsko se při nákupech zlata zbavilo své dlouhodobé citlivosti na cenu a v současnosti ho, jako některé další státy, kupuje permanentně. To samozřejmě žene cenu zlata nahoru. A také to dokládá změnu na globálním trhu se zlatem, na kterém se rozhodování o ceně přesouvá na východ.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czFed Kashkari komentuje americkou ekonomiku. ZLATO roste o 1,3 %

    Fed Kashkari komentuje americkou ekonomiku. ZLATO roste o 1,3 %20. 6. 2024 • Stále silný výnos amerického dolaru a 10letých státních dluhopisů nezastaví růst na futures na zlato. Prezident Federální rezervní banky v Minneapolis Neel Kashkari se dnes vyjádřil k americké ekonomice a inflaci. Dnešní makrodata z USA byla většinou s...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    e15.czČesko je v první pětce světových zlatokopů. Loni nakupovalo tempem 52 kilo denně

    Česko je v první pětce světových zlatokopů. Loni nakupovalo tempem 52 kilo denně20. 6. 2024 • Polsko, Singapur, Libye. A Česko. V mnoha ohledech nesourodé země spojilo v loňském roce překvapivě silné pouto. A dokonce zlaté. Pětice států během roku 2023 skoupila na světových trzích ze všech zemí vůbec nejvíce zlata. Jen Česká národní banka si loni podle statistik World Gold Council pořídila téměř devatenáct tun drahého kovu, a na světovou zlatou mapu AD 2023 se tak zapsala jako pátá po zlatě nejhladovější centrální banka napříč glóbem. Masivní nákupy ČNB ovšem nebyly žádný výstřelek, banka už dlouhou dobu proklamuje svůj cíl stovky tun zlatého pokladu v rezervách.

    2 minuty čtení na e15.cz

    novinky.czI přes rekordní cenu plánují bohaté země plnit své trezory zlatem

    20. 6. 2024 • Podíl zlata ve světových rezervách bude v následujících pěti letech dál růst, domnívají se centrální banky vyspělých ekonomik. Podle nich se tak bude dít na úkor amerického dolaru, jehož podíl v rezervách se naopak sníží.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlaterezervy.czRýsuje se na zlatě formace rameno-hlava-rameno ? (pravidelná zpráva)

    Rýsuje se na zlatě formace rameno-hlava-rameno ? (pravidelná zpráva)19. 6. 2024Zlato vykreslilo na vrcholu možnost potenciální formace rameno-hlava-rameno, přičemž levé rameno a hlava se již vytvořily a čekáme, zda se vykreslí rameno pravé

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czCentrální banky hlásí chuť na další nákupy zlata

    Centrální banky hlásí chuť na další nákupy zlata19. 6. 2024 • Po rekordních nákupech ve výši 1 082 tun zlata v roce 2022 nakoupily centrální banky o rok později dalších 1 037 tun, což byl hned druhý nejvyšší roční nákup v historii. Letos centrální banky vytvořily rekord hned v prvním čtvrtletí s nákupem 290 tun zlata. Po těchto rekordních číslech je zřejmé, že zlato je centrálními bankami opět vnímáno jako významné rezervní aktivum.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    seznam.czJak investovat do zlata v roce 2024

    Jak investovat do zlata v roce 202419. 6. 2024 • Je více způsobů, jak investovat do zlata. A každý z nich se hodí pro jiného investora a v jiné situaci. Která investice do zlata bude tou nejlepší pro vás?

    1 minuta čtení na seznam.cz

    zlato.czSilná koruna zlevňuje zlato

    Silná koruna zlevňuje zlato18. 6. 2024 • Dolarová cena zlata v úterý nejprve mírně vzrostla, když se výnosy dluhopisů amerického ministerstva financí snížily, později zase klesla, když se začalo spekulovat o tom, co přinesou komentáře představitelů americké centrální banky (Fed) plánované po zveřejnění dat o maloobchodních tržbách. Americký dolar si toho ale nevšímal a zůstal stabilní.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    newstream.czŠperky nejsou investice, říká obchodnice se zlatem Marika Čupa

    Šperky nejsou investice, říká obchodnice se zlatem Marika Čupa17. 6. 2024Zlato je ochrana proti krizi, inflaci, devalvaci měny či bankovní krizi, říká Hana Boxanová, expertka na investiční drahé kovy a regionální ředitelka Golden Gate. V rozhovoru o investování do zlata, který vedla investiční expertka a spolupracovnice newstream.cz Marika Čupa, Boxanová vysvětluje, proč a jak investovat do zlata, jak poznat kvalitní investiční zlato, jak se určuje cena zlatých slitků a na co si dát při investování do zlata pozor.

    5 minut čtení na newstream.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).