ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    patria.czInvestiční výhled na druhé pololetí 2024: Eurodolar, zlato a ropa

    9. 7. 2024 • Během prvního pololetí se postupně ukázalo, že v rámci roku 2024 sklouzáváme k našemu druhému alternativnímu scénáři se silnější ekonomikou a pomalejším uvolňováním měnové politiky.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czZlatý vlak má stále zelenou

    Zlatý vlak má stále zelenou8. 7. 2024Zlatý vlak nekompromisně projíždí všechny stanice, kde by měl zastavit, a řítí se dál. Zabrzdit ho měla například zpráva, že čínská centrální banka už druhý měsíc v řadě nekoupila ani gram zlata a měsíc před tím jen dvě tuny, ale nic se nestalo.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czČínská centrální banka pozastavila nákupy zlata, ceny zůstávají vysoké

    Čínská centrální banka pozastavila nákupy zlata, ceny zůstávají vysoké8. 7. 2024 • Čínská centrální banka, PBOC, si druhý měsíc po sobě nedoplnila zlaté rezervy, což odráží vysoké ceny zlata.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    fxstreet.czXAU/USD. Přehled a analýza. Zlato roste již druhý týden v řadě

    8. 7. 2024 • Cena zlata roste již druhý týden v řadě.Trhy sázejí na vyšší pravděpodobnost snížení sazeb Fedu v září a dalšího sníže...

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czAP: Poláci v obavách z bezpečnostní situace více investují do zlata

    AP: Poláci v obavách z bezpečnostní situace více investují do zlata8. 7. 2024 • Když udeřila pandemie covidu-19, tvořily se před obchody se zlatem v Polsku dlouhé fronty. Pak přišla ruská invaze na Ukrajinu, která v sousední zemi vyvolala další shon po žlutém kovu. Vedoucí varšavského obchodu se zlatými pruty a mincemi z produkce Polské mincovny Piotr Kozik vzpomíná, jak připadl den ruské invaze, 24. únor 2022, na takzvaný Tučný čtvrtek, kdy Poláci jedí koblihy plněné marmeládou.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czProč cena zlata neklesá

    Proč cena zlata neklesá6. 7. 2024Zlato v současnosti ignoruje většinu tradičních vztahů, jako je americký dolar, výnosy dluhopisů, očekávání úrokové sazby, a řadu dalších tržních ukazatelů na které analytici denně upozorňují, ale svá moudra trousí jen proto, aby si zasloužili mzdu. To znamená, že zlato nepochybně prochází změnou, která je významná, ale zda je dočasná, nebo hluboká a trvalá, není v tuto chvíli jasné.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czRekreant u Baltu našel na Rujáně dva tisíce let starý zlatý poklad

    Rekreant u Baltu našel na Rujáně dva tisíce let starý zlatý poklad5. 7. 2024 • Rekreant ze Saska učinil na pláži senzační objev. Nedaleko proslulých křídových útesů na německém ostrově Rujána našel na pláži zlatý poklad, na který si nyní činí nárok spolková země Meklenbursko-Přední Pomořansko.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    finex.czProč je zlato jednou z největších investičních příležitostí dekády? Deset argumentů, proč je zlato budoucí vítěz

    Proč je zlato jednou z největších investičních příležitostí dekády? Deset argumentů, proč je zlato budoucí vítěz5. 7. 2024Zlato se stále pohybuje v blízkosti historických maxim, což je pořád možné vnímat jako potenciální investiční příležitost. Jaké jsou argumenty pro investování do žlutého kovu?

    3 minuty čtení na finex.cz

    fxstreet.czIntradenní Price Action patterny na zlatě 5.7.2024

    5. 7. 2024Zlato (XAU/USD): Tato komodita je na 30minutovém grafu v rostoucím trendu několik hodin. Vytvořila se formace večerní hvězda (Evening Star) na lokální rezistenci. Cena je tak připravena na pokles a mohli bychom uvažovat o short pozici. Blížící se fundamentální zprávy by neměly ovlivnit vývoj tohoto trhu. Někteří obchodníci mohou v pátek uzavírat své pozice, což by mohlo dostat tento trh pod tlak.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czObavy Asie dál diktují cenu zlata

    Obavy Asie dál diktují cenu zlata4. 7. 2024 • Viditelné fronty kupujících, kteří čekají, až si také pořídí kousek žlutého kovu, se tvoří před bankami v zemích jihovýchodní Asie už měsíce. Tyto scény podtrhují rostoucí pocit ekonomické a geopolitické nestability, která rozvlnila region, píše South China Morning Post.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czCena zlata může brzy prorazit na úroveň 2 365 dolarů, naznačují to tyto signály

    Cena zlata může brzy prorazit na úroveň 2 365 dolarů, naznačují to tyto signály4. 7. 2024 • Směr vývoje zlata by mohly ovlivnit nadcházející data z USA, která by v případě oslabení dolaru mohla vést k novým rekordním cenovým maximům.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    dumfinanci.czPodaří se zlatu vrátit na maximální hodnoty ve druhé polovině roku?

    Podaří se zlatu vrátit na maximální hodnoty ve druhé polovině roku?4. 7. 2024Zlatu se relativně daří. Od začátku roku zaznamenalo silný růst o 14 %. Tento růst jistě potěšil držitele žlutého kovu. Všichni ostatní by však měli zpozornět, protože růst zlata nemusí být dobrou zprávou pro ekonomiku. Zlato je především bezpečný přístav, nikoliv investiční příležitost sama o sobě. Zvýšená poptávka po zlatě tedy znamená větší potřebu ochrany ze strany investorů.

    2 minuty čtení na dumfinanci.cz

    fxstreet.czZlato hlasuje pro republikány

    4. 7. 2024 • Pokud zlato dokázalo odolat tlaku silného dolaru a vysokým výnosům amerických státních dluhopisů, jak vysoko může vyst...

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZLATO posiluje o téměř 1,3 % na pozadí oslabení amerického dolaru a zlepšující se nálady na trhu s kovy

    ZLATO posiluje o téměř 1,3 % na pozadí oslabení amerického dolaru a zlepšující se nálady na trhu s kovy3. 7. 2024 • Slabší údaje z americké ekonomiky zvýšily očekávání trhu ohledně možného snížení úrokových sazeb ze strany Fedu. Nejslabší údaj ISM služeb od května 2020, signalizující kontrakci (pod 50 bodů), vyvinul tlak na dolar

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czZájem o zlaté akcie v Evropě stoupl, ale není jisté, zda je to trend

    Zájem o zlaté akcie v Evropě stoupl, ale není jisté, zda je to trend3. 7. 2024 • Investice do papírového zlata v největším evropském fondu Xetra se snížily na 176 tun. Od začátku roku tak poklesly o 23 tun. Jako papírové zlato se označují cenné papíry kryté fyzickým zlatem.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).