ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato hledá směr v klesajícím trojúhelníku

    Zlato hledá směr v klesajícím trojúhelníku3. 7. 2024 • Cena zlata (XAU/USD) se na 4hodinovém grafu obchoduje v klesajícím trojúhelníku a aktuálně se nachází poblíž rezistence formace kolem hladiny 2340,00 USD, která zároveň koresponduje s klouzavým průměrem SMA 200. Nyní bude důležité, jakým směrem cena tuto formaci prorazí a tím dojde k zahájení nového krátkodobého trendu. Dojde tedy k průrazu zmiňované rezistence nebo se naopak dočkáme odrazu a následnému poklesu zpět směrem k supportu formace?

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato si zpívá vlastní písničku

    Zlato si zpívá vlastní písničku2. 7. 2024 • Oznámený pokles meziroční inflace v USA na 2,6 procent s cenou zlata nijak nezahýbal. Teoreticky by mohla růst, protože na Wall Street už zase zvažují dvojí pokles úrokových sazeb centrální banky (Fed), ale nestalo se nic.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czPodle UBS může unce zlata stát 4 000 dolarů, a nebude to až tak velké překvapení

    Podle UBS může unce zlata stát 4 000 dolarů, a nebude to až tak velké překvapení1. 7. 2024 • Švýcarská banka UBS se nebojí. Především její analytici, kteří už v dubnu předpověděli, že cena zlata se klidně může zdvojnásobit až na 4 000 amerických dolarů za unci. A proto svým klientům vzkázali, že na investici do zlata stále ještě není pozdě.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    investicniweb.czCena zlata se pohybuje v relativně úzkém pásmu "do strany", čeká se na rozhodující proražení

    Cena zlata se pohybuje v relativně úzkém pásmu "do strany", čeká se na rozhodující proražení1. 7. 2024Zlato se od dubna obchoduje v úzkém rozpětí. Jeho cena se minulou středu odrazila od podpory těsně nad 2 290 USD za unci, která funguje jako spodní hranice pásma a poskytuje silnou oporu. Tento pohyb naznačuje neutrální výhled ve střednědobém horizontu, v kratším období by cena mohla v rámci vymezeného rozpětí mírně růst.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    kurzy.czCo se děje na trhu se zlatem? (Zlato) (video)

    Co se děje na trhu se zlatem? (Zlato) (video)1. 7. 2024 • STÁHNĚTE SI SVŮJ GOLD EBOOK ZDE: ?? https://geolink.xtb.com/X2eAh ?? ANALYTICKÉ FÓRUM 2024 – ODKAZ NA ZÁZNAM: ?? https://geolink.xtb.com/xbPnV ?? 0:00 Úvod 1:00 Analytické fórum 2024 2:28 Ponuka zlata 3:49 Dopyt po zlate 7:03 Nákupy Centrálnych Bánk

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlato se od dubna obchoduje v bočním pásmu

    Zlato se od dubna obchoduje v bočním pásmu1. 7. 2024Zlato se obchoduje na vyšší úrovni poté, co ve středu narazilo na podporu mírně nad úrovní 2 290. Tato zóna působí od dubna jako silná podpůrná bariéra a lze ji také považovat za spodní hranici bočního rozpětí, které od té doby obsahuje většinu...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czBanka ABN Amro se vydala proti zlatému proudu

    Banka ABN Amro se vydala proti zlatému proudu30. 6. 2024 • Opět se potvrdilo, že prezidentské volby v USA cenu zlata nijak zásadně neovlivňují, jak se snaží tvrdit někteří analytici. Prokázalo se to i po první předvolební debatě mezi úřadujícím šéfem Bílého domu Bidenem a exprezidentem Trumpem, která neměla na vývoj ceny zlata sebemenší dopad.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czEU rozšířila sankce proti Bělorusku o zákaz diamantů, zlata, uhlí či ropy

    EU rozšířila sankce proti Bělorusku o zákaz diamantů, zlata, uhlí či ropy30. 6. 2024 • Evropská unie včera rozšířila sankce proti běloruské ekonomice v reakci na podíl Minsku na ruské agresi proti Ukrajině. Podle komuniké Rady EU nová omezení zahrnují i zákaz dovážet z Běloruska zlato, diamanty, helium, uhlí a ropu.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    mesec.czMáte doma zlaté zuby po předcích? Poradíme vám, jak je zpeněžit

    30. 6. 2024 • Leží vám doma v šuplíku zlaté zuby po předcích a nevíte, co s nimi? Právě teď je vhodná doba, kdy by mohly posloužit nebožtíkovým potomkům, tedy vám.

    2 minuty čtení na mesec.cz

    zlato.czHistorie nacistického zlata ve španělské centrální bance

    Historie nacistického zlata ve španělské centrální bance29. 6. 2024 • Třicet metrů pod ulicemi Madridu, kousek od národního muzea Prado, leží poklad španělské centrální banky. A v něm také 38 zlatých cihel označených vyraženými symboly někdejší nacistické centrální banky Reischsbank – orlem a svastikou. Je dobře chráněné.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czPřekoná zlato historická maxima?

    Překoná zlato historická maxima?28. 6. 2024Zlato prožívá v posledních měsících opravdu volatilní období. Aktuálně se jeho cena pohybuje nad úrovní 2 000 USD , přibližně 4-5 % pod historickými maximy z minulého měsíce. Nejznámější drahý kov je tedy po desetiletí stagnace znovu v hledáčku mnoha...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    hn.czZlato bych si nekoupil, ale marketingově to pro ČNB smysl dává, říká ekonom Havránek

    Zlato bych si nekoupil, ale marketingově to pro ČNB smysl dává, říká ekonom Havránek28. 6. 2024 • Kdyby centrální banka využila své rezervy k posílení koruny v roce 2021, nemuselo si Česko projít tak vysokou inflací. Profesor Tomáš Havránek je zároveň přesvědčen o tom, že kořeny nedávných potíží sahají až do období let 2013–2017, kdy banka uměle oslabovala českou měnu. Jinak řečeno,...

    1 minuta čtení na hn.cz

    zlato.czZlatý poklad Vatikánu: Chiméra nebo realita?

    Zlatý poklad Vatikánu: Chiméra nebo realita?28. 6. 2024 • Italský novinář a vatikanista Claudio Rendina v knize Zlato Vatikánu tvrdí, že katolická církev během několika staletí své existence nashromáždila asi 30 tisíc tun zlata. To odpovídá zhruba třetině zlata, které se tehdy ve světě vytěžilo, a je to víc, než kolik zlata má deset nejbohatších států světa.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czPřekoná zlato historická maxima?

    28. 6. 2024Zlato prožívá v posledních měsících opravdu volatilní období. Aktuálně se jeho cena pohybuje nad úrovní 2 000 USD, přibližně 4-5 % pod historickými maximy z minulého měsíce. Nejznámější drahý kov je tedy po desetiletí stagnace znovu v hledáčku mnoha investorů. Není se čemu divit. Zlato má za sebou několik velmi dobrých posledních let, kdy jeho cena od lokálních minim v roce 2022 vzrostla o více než 40 %. Je ale reálné, že cena bude pokračovat v dalším růstu?

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czPřekoná zlato historická maxima?

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    investicniweb.czProč (také) Číňané milují zlato?

    Proč (také) Číňané milují zlato?28. 6. 2024 • Čínský bankovní systém - navzdory krizi čínského realitního sektoru - se zdá být navenek pevný jako skála. Čínští spotřebitelé ale o jeho skálopevnosti evidentně mají jisté pochybnosti. Alespoň tak si Michael Nicoletos, zakladatel a výkonný ředitel DeFi Advisors, vysvětluje to, že se cenné kovy na čínském trhu proti západnímu světu obchodují s jistou prémií.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).