ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czTéměř šest procent světového zlata je v Německu

    Téměř šest procent světového zlata je v Německu10. 5. 2024Zlato zůstává solidní investicí především v době válek a krize. Němci si proto pořídili přes devět tisíc tun drahého kovu. A masivně investují do zlata zejména ti mladší. K rekordním investicím zahnala Němce pandemie, která zvýšila poptávku po zlatě jako bezpečném útočišti.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finex.czAkcie těžařů zlata jsou zcela opomíjenou příležitostí. Proč tento akciový sektor může přinést výnosy ve stovkách procent?

    Akcie těžařů zlata jsou zcela opomíjenou příležitostí. Proč tento akciový sektor může přinést výnosy ve stovkách procent?10. 5. 2024 • Akcie těžařů zlata jsou jednoznačně opomíjený sektor. Přitom je zde obrovský potenciál, který znamená zhodnocení kapitálu v řádu stovek procent.

    3 minuty čtení na finex.cz

    kurzy.czZlato získává více než 1,3 %

    Zlato získává více než 1,3 %10. 5. 2024Zlato se obchoduje na nejvyšších úrovních za téměř tři týdny a posílilo o 1,3 % a přiblížilo se úrovni 2380 USD za unci. K historickým denním maximům mu chybí jen 2,3 %. Růst cen zlata je poháněn včerejším zveřejněním slabších dat z USA

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato testuje klíčovou S/R úroveň obchodního pásma, čeká nás pullback?

    10. 5. 2024 • Cena zlata (XAU/USD) na 1hodinovém grafu konsoliduje v obchodním pásmu a nyní dochází k otestování jeho středové linie kolem hladiny 2350,45 USD, která je zároveň klíčová S/R úroveň. Bude zlato nadále pokračovat v posilování a dočkáme se otestování rezistence kolem hladiny 2417,40 USD nebo naopak dojde k odrazu (pullback) a následnému poklesu zpět směrem k supportu zmíněného pásma?

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czRekordní čtvrtletí nákupů zlata do devizových rezerv

    Rekordní čtvrtletí nákupů zlata do devizových rezerv9. 5. 2024 • Nákupní horečka centrálních bank navzdory vysoké ceně zlata pokračuje. Po rekordních nákupech zlata do rezerv v posledních dvou letech se první čtvrtletí roku 2024 ukázalo jako vůbec nejsilnější. Navzdory významnému prodeji zlata Uzbekistánem, který ale těží 100 tun zlata ročně, se světové zlaté rezervy za první tři měsíce letošního roku zvýšily o 290 tun. O 69 procent tak překonaly pětiletý průměr.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    investicniweb.czZlato jako (ne)očekávaná tržní hvězda roku

    Zlato jako (ne)očekávaná tržní hvězda roku9. 5. 2024 • Cena zlata v amerických dolarech letos zatím vzrostla o více než 12 %. Žlutý kov tak svou výkonností strčí do kapsy třeba americké akciové indexy S&P 500 nebo Nasdaq 100. Obavy z přetrvávající inflace a geopolitických rizik dělají své, centrální banky navíc kov nakupují do svých rezerv ve snaze diverzifikovat je a omezit svou expozici vůči americkému dolaru.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    kryptomagazin.czKdy zlato dosáhne ceny 3000 dolarů?

    Kdy zlato dosáhne ceny 3000 dolarů?9. 5. 2024 • S obnovenou poptávkou po americkém dolaru začala cena zlata mezi investory ztrácet lesk. Po pozitivním dubnu v květnu spíše konsolidovala

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    zlato.czÍránská diktatura zavřela obchody se zlatem

    Íránská diktatura zavřela obchody se zlatem8. 5. 2024 • Ve snaze pomstít se protestujícím zlatníkům přijal íránský režim drastická opatření a uzavřel obchody se zlatem velkém městě Mašhad na severovýchodě Íránu. Zprávy naznačují, že uzavření přichází jako reakce na stávku organizovanou prodejci zlata protestujícími proti vládní daňové politice.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    investicniweb.czAleš Michl: Tohle je jasný důvod, proč do rezerv ČNB nakupujeme zlato

    Aleš Michl: Tohle je jasný důvod, proč do rezerv ČNB nakupujeme zlato8. 5. 2024 • Netušíme, jak se bude vyvíjet cena zlata. Ale víme, že když máme jako ČNB velký objem aktiv, musíme je diverzifikovat. A cena zlata vykazuje nízkou míru korelace s cenami jiných typů aktiv, zejména akcií. A proto máme a budeme mít v rezervách zlato, vysvětlil na diskusním fóru ČNB na Univerzitě Pardubice guvernér centrální banky Aleš Michl.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    kurzy.czObčan - Aleš Michl: Tohle je jasný důvod, proč do rezerv ČNB nakupujeme zlato

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czCha - Aleš Michl: Tohle je jasný důvod, proč do rezerv ČNB nakupujeme zlato

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czAleš Michl: Tohle je jasný důvod, proč do rezerv ČNB nakupujeme zlato

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czBitva na trhu se zlatem kolem 2.300 USD právě začíná (pravidelná zpráva)

    Bitva na trhu se zlatem kolem 2.300 USD právě začíná (pravidelná zpráva)7. 5. 2024 • Cena nyní klesla na úroveň, kterou můžeme nazvat první logickou silnou úrovní podpory. Otázka tedy zní - je výprodej u konce, nebo budeme pokračovat dále dolů?

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    kurzy.czRekordní růst ceny zlata může znamenat další vlnu inflace. Bude silnější než ta první?

    7. 5. 2024 • Cena zlata trhá jeden rekord za druhým. Dávno už se dostala přes psychologickou hranici dvou tisíc dolarů za trojskou unci a ekonomové predikují, že se pod ni hned tak nedostane. Pokud někdy vůbec.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlatý poklad ČNB se v dubnu opět navýšil

    Zlatý poklad ČNB se v dubnu opět navýšil7. 5. 2024 • Již čtrnáctý měsíc v řadě posilovala Česká národní banka (ČNB) své devizové rezervy ve zlatě. Naposledy v dubnu přikoupila 1,59 tuny zlata, čímž se její zlatý poklad zvětšil na 37,19 tuny zlata. Největší nákup 2,86 tuny zlata učinila centrální banka v listopadu, nejméně 0,87 tuny zlata koupila hned následující měsíc v prosinci minulého roku.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    faei.czRekordní růst ceny zlata může znamenat další vlnu inflace

    7. 5. 2024 • Cena zlata trhá jeden rekord za druhým. Dávno už se dostala přes psychologickou hranici dvou tisíc dolarů za trojskou unci a ekonomové predikují, že se pod ni hned tak nedostane. Pokud někdy vůbec. Co stojí za extrémním nárůstem ceny žlutého kovu? A proč jeho růst předpovídá další vlnu inflace?

    3 minuty čtení na faei.cz

    kurzy.czRostoucí záře českých zlatých rezerv. Zájem ČNB neupadá

    Rostoucí záře českých zlatých rezerv. Zájem ČNB neupadá7. 5. 2024 • Funkce zlata dnešní doby je zcela jiná než tomu bylo v minulosti. Monetární funkce žlutého kovu zcela odpadla, avšak není vyloučeno, že se znovu nevrátí. Svět se neustále mění a vyvíjí, tím pádem je možný i návrat zlata na výsluní a do měnového systému.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czPo silném růstu se zlato dostalo do pullbacku

    7. 5. 2024 • V úterý převzali kontrolu nad zlatem medvědi, kteří cenu stlačili pod trendovou linii rezistence přeměněnou na podporu, jež zastavila pokles z minulého týdne, a směrem k exponenciálnímu klouzavému průměru s periodou 200 (EMA) na čtyřhodinovém grafu na úrovni 2 280 bodů.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czPo silném růstu se zlato dostalo do pullbacku

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).