ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    novinky.czOzbrojenci přepadli zlatý důl v Peru, zabili devět lidí a 15 zranili

    3. 12. 2023 • Ozbrojenci přepadli v sobotu zlatý důl v Peru a zabili přitom devět lidí. Dalších 15 jich utrpělo zranění, uvedla v neděli agentura DPA. Policie už má situaci pod kontrolou, sedm ozbrojenců zadržela.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlato.czOzbrojenci přepadli zlatý důl v Peru, zabili devět lidí a 15 zranili

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlatý rekord padl, u spotové ceny to však jisté není

    Zlatý rekord padl, u spotové ceny to však jisté není2. 12. 2023 • Už šestý rok v řadě se ukázalo, že prosinec je pro zlato úrodnou půdou. Zdražení zlata v posledním měsíci v roce však nikdy nebylo takové, aby spotová cena nesáhla nejen po novém meziročním rekordu, ale dokonce uzavřelo páteční obchodování na ceně 2 072,09 dolaru za troyskou unci, čímž překonalo dosavadní rekord ze srpna 2020, kdy cena zlata vystoupala 2 071,71 dolaru.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    idnes.czSlitky zlata i byty v Tokiu. Číňané odvádějí peníze ze země, úřady jsou klidné

    Slitky zlata i byty v Tokiu. Číňané odvádějí peníze ze země, úřady jsou klidné2. 12. 2023 • Mnozí Číňané se obávají o hospodářskou a politickou budoucnost země a jen letos vyvedli ze země stovky miliard dolarů. Využili tak ukončení proticovidových opatření, která téměř po tři roky neprodyšně uzavírala čínské hranice. Za své úspory nyní nakupují v zahraničí byty, akcie nebo pojistky, píše deník The New York Times.

    4 minuty čtení na idnes.cz

    fxstreet.czCena zlata se po vystoupení šéfa Fedu Powella vyšplhala na rekord

    Cena zlata se po vystoupení šéfa Fedu Powella vyšplhala na rekord1. 12. 2023 • Cena zlata dnes vystoupala na rekord, vyšplhala se na 2075,41 USD (zhruba 46.350 Kč) za troyskou unci (31,1 gramu). Přispělo k tomu vystoupení šéfa americké centrální banky (Fed) Jeroma Powella, který utvrdil očekávání, že banka skončila se zvyšováním úrokových sazeb a mohla by je začít snižovat.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    forbes.czRekordní cena zlata. Ke zvýšení přispělo vystoupení šéfa centrální banky Powella

    4 minuty čtení na forbes.cz

    zlato.czZlaté vyhlídky pro příští rok

    Zlaté vyhlídky pro příští rok1. 12. 2023 • Spekulace na dolar už asi nic mimořádného nevynesou, protože náladu předurčuje názor, že minimálně do března americká centrální banka už na úrokové sazby nesáhne. A tak se trhy přesouvají do lákavějších teritorií, mimo jiné i do zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    casopisargument.czRusko zčtyřnásobilo svůj vývoz zlata do Hongkongu

    Rusko zčtyřnásobilo svůj vývoz zlata do Hongkongu30. 11. 2023 • Pokud jde o přesměrování toků zlata ze SAE do Hongkongu, je částečně způsobeno zavedením regulačních opatření proti jakémukoli nelegálnímu obchodu se zlatem. V roce 2022, tedy před těmito opatřeními, dovezly Spojené arabské emiráty z Ruska 96,4 tuny slitků, což je pětkrát víc, než ve stejném období činil ruský vývoz zlata do Hongkongu.

    1 minuta čtení na casopisargument.cz

    zlato.czZlato jako nedobytná pevnost

    Zlato jako nedobytná pevnost30. 11. 2023 • Už týden cena zlata setrvává nad dvěma tisíci dolary za troyskou unci a vzácný kov opět prokazuje svoji užitečnost. V tomto století zatím vždy prokázal výtečné obranné vlastnosti při válkách.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    dumfinanci.czZlato se blíží historickému maximu. Co bude dál?

    Zlato se blíží historickému maximu. Co bude dál?30. 11. 2023 • V USA úrokové sazby jsou velmi blízko svého vrcholu, nebo ho, možná již dosáhly. Nyní už se neřeší, kolikrát Fed má zvednout sazby, ale kdy přijde první snižování sazeb. Rozhodnutí snížit sazby bude mít zásadní vliv jak na akcie, tak i na zlato nebo kryptoměny. Zlato v poslední době vykazuje silnou růstovou tendenci. Pomalu si zvykáme na úroveň 2000 dolarů za unci. Avšak může zlato růst ještě dál?

    2 minuty čtení na dumfinanci.cz

    kryptomagazin.czAnalýza: Zlato je poslední krok od býčího trendu, jak vysoko může cena vzrůst?

    Analýza: Zlato je poslední krok od býčího trendu, jak vysoko může cena vzrůst?30. 11. 2023Zlato směle posílilo nad 2 000 dolarů za unci, díky čemuž je malý krok od býčího trhu. Bude růst ceny zlata brzy zase pokračovat?

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kurzy.czProč cena zlata (tolik) neroste, když svět ekonomicky i geopoliticky vře?

    Proč cena zlata (tolik) neroste, když svět ekonomicky i geopoliticky vře?29. 11. 2023 • Cena unce zlata se v posledních dnech vrátila na 2 000 USD, když za uplynulý měsíc a půl vzrostla o zhruba deset procent. V dlouhodobějším měřítku ovšem žlutý kov neposiluje až tak výrazně, jak by si o to koktejl ekonomických a politických rizik možná...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czKdo vyhnal zlato nad 2.000 USD - momentum tradeři, hedgové fondy nebo centrální banky?

    Kdo vyhnal zlato nad 2.000 USD - momentum tradeři, hedgové fondy nebo centrální banky?29. 11. 2023 • Zatímco retailová poptávka po zlatě je v celé Evropě na bodě nula, cena zlata si z toho nic nedělá. Zcela nenápadně a za velmi nízkých obchodních objemů během svátku Díkůvzdání si zlato postupně proobchodovalo cestu skrze psychologickou hladinu 2.000 USD

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czPátý pokus zlata

    Pátý pokus zlata29. 11. 2023 • Cena zlata v posledních dnech agresivně stoupala, překonala několik psychologických hranic a k překonání dalších se teprve možná chystá. S býčí hybnou silou na své straně by v nadcházejících obchodních seancích mohlo přijít opětovné testování květnového maxima. Pokud bude zlato úspěšné, mohlo by si otevřít dveře pro posun směrem k novým rekordům nad 2 100 dolarů za troyskou unci.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    ceskenoviny.czZlato je ideálním doplňkem portfolia. V čem je výjimečné?

    Zlato je ideálním doplňkem portfolia. V čem je výjimečné?29. 11. 2023 • Nebudeme si nic nalhávat. V dnešní ekonomicky těžké době je potřeba starat se o své těžce vydřené finance. Jejich pouhé uložení na bankovní účet opravdu nestačí. Inflace z nich totiž postupem času ukrajuje stále větší díly. Proč nesmí ve vašem portfoliu chybět zlato?

    1 minuta čtení na ceskenoviny.cz

    fxstreet.czZlato chytá zadní vítr

    29. 11. 2023Zlato neotálelo a prudce vzrostlo na 6měsíční maxima, jakmile guvernér Federálního rezervního systému Christopher Waller promluvil o snížení sazby federálních fondů. Pokud budou podle něj deflační procesy v americké ekonomice nadále nabírat na síle, nebude dávat smysl mít tak vysoké výpůjční náklady. To je plně v souladu s očekáváním trhu ohledně uvolnění měnové politiky Federálního rezervního systému v roce 2024, což sníží výnosy státních dluhopisů a hodnotu amerického dolaru. V důsledku toho fouká příznivý vítr do plachet XAU/USD.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czRusko postaví v Mali rafinerii zlata

    Rusko postaví v Mali rafinerii zlata28. 11. 2023 • Ghana, Burkina Faso a Mali téměř zároveň oznámily výstavbu vlastních rafinerií zlata. Burkinská vláda vedená vojenskou juntou výstavbu první rafinerie zlata v zemi již zahájila. Rafinerie bude mít kapacitu kolem 400 kilogramů zlata za den, první 22karátové zlaté cihly (91,6 podílu zlata ve slitině – pozn. red.) mají opustit rafinerii za 11 měsíců.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).