ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato chytá zadní vítr

    29. 11. 2023Zlato neotálelo a prudce vzrostlo na 6měsíční maxima, jakmile guvernér Federálního rezervního systému Christopher Waller promluvil o snížení sazby federálních fondů. Pokud budou podle něj deflační procesy v americké ekonomice nadále nabírat na síle, nebude dávat smysl mít tak vysoké výpůjční náklady. To je plně v souladu s očekáváním trhu ohledně uvolnění měnové politiky Federálního rezervního systému v roce 2024, což sníží výnosy státních dluhopisů a hodnotu amerického dolaru. V důsledku toho fouká příznivý vítr do plachet XAU/USD.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czRusko postaví v Mali rafinerii zlata

    Rusko postaví v Mali rafinerii zlata28. 11. 2023 • Ghana, Burkina Faso a Mali téměř zároveň oznámily výstavbu vlastních rafinerií zlata. Burkinská vláda vedená vojenskou juntou výstavbu první rafinerie zlata v zemi již zahájila. Rafinerie bude mít kapacitu kolem 400 kilogramů zlata za den, první 22karátové zlaté cihly (91,6 podílu zlata ve slitině – pozn. red.) mají opustit rafinerii za 11 měsíců.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    investicniweb.czProč cena zlata (tolik) neroste, když svět ekonomicky i geopoliticky vře?

    Proč cena zlata (tolik) neroste, když svět ekonomicky i geopoliticky vře?28. 11. 2023 • Cena unce zlata se v posledních dnech vrátila na 2 000 USD, když za uplynulý měsíc a půl vzrostla o zhruba deset procent. V dlouhodobějším měřítku ovšem žlutý kov neposiluje až tak výrazně, jak by si o to koktejl ekonomických a politických rizik možná říkal. Čím to je? A je tedy zlato v současnosti správnou volbou pro investory, kteří usilují o diverzifikaci svých portfolií? Nad tím se během říjnového Vyšehradského fóra zamysleli Pavel Ryba (GOLDEN GATE CZ) a Štěpán Pírko (Bohemian Empire).

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    finex.czZlato je krok od býčího trhu, jaké jsou nejlepší možnosti investice? Proč byste se měli o zlato zajímat?

    Zlato je krok od býčího trhu, jaké jsou nejlepší možnosti investice? Proč byste se měli o zlato zajímat?28. 11. 2023Zlato je v současnosti pořád dosti opomíjené aktivum, které má však ve střednědobém horizontu obrovský potenciál překonat všechna ostatní aktiva. Nic však samozřejmě není jistého.

    3 minuty čtení na finex.cz

    fxstreet.czDovoz zlata do Číny klesl

    Dovoz zlata do Číny klesl28. 11. 2023 • Čínská lidová banka kontroluje množství zlata vstupujícího do země prostřednictvím kvót stanovených pro komerční banky...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    investicniweb.czCena zlata se vrátila nad psychologickou hranici 2 000 USD za unci. Posune se na vyšší maximum?

    Cena zlata se vrátila nad psychologickou hranici 2 000 USD za unci. Posune se na vyšší maximum?27. 11. 2023 • Cena zlata se od 10. listopadu, po odrazu od klíčového 200denního klouzavého průměru, nachází ve strmém vzestupném trendu. Zdálo se však, že rally slábne poté, co se trhu nepodařilo překonat pětiměsíční maximum na 2 009 USD za unci. Krátkodobé oscilátory ale naznačují, že kupci se ještě nevzdali (a v pondělí 27. listopadu kurz stoupl nad 2 010 USD).

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    zlato.czSpekulace nad magickou hranicí 2 000 dolarů za unci

    Spekulace nad magickou hranicí 2 000 dolarů za unci27. 11. 2023Zlato má zaděláno na nový rekord. Nejde o absolutní výši jeho ceny, nýbrž o počet dnů, po které se udrží nad hranicí 2 000 dolarů za troyskou unci (31,1 g). Jenže příliš mnoho lichotek by mohlo vypadat nevěrohodně, proto je lepší podívat se na fundament.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato se znovu vrátilo k psychologické hranici 2 000

    Zlato se znovu vrátilo k psychologické hranici 2 00027. 11. 2023 • Od 10. listopadu, kdy se cena odrazila od klíčového 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA), se zlato nachází ve strmém růstovém trendu. Zdá se však, že poslední rally slábne poté, co se zlatu nepodařilo překonat své pětiměsíční maximum na&hellip

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    forbes.czCena zlata je na půlročním maximu. Může za to slabší dolar i centrální banka

    27. 11. 2023 • Magazín Forbes v listopadu startuje třináctou sezonu na českém trhu a přináší 240 stran nabitých skvělým obsahem. Přečtěte si rozhovor se zakladatelem globálně úspěšné společnosti Cybex CEO Martinem Pošem, Seznamte se s výběrem 23 nejinspirativnějších šéfů Česka Top CEO 2023 a zjistěte, které české firmy jsou nejvyspělejší v ESG aktivitách. Jak udělat Česko lepší a perspektivnější zemí, jsem zkoumali s desítkami odborníků […]

    4 minuty čtení na forbes.cz

    zlato.czCena zlata vystoupila na půlroční maximum nedaleko 2020 dolarů za unci

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czCena zlata vystoupila na půlroční maximum nedaleko 2020 dolarů za unci

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    idnes.czZlato posílilo na půlroční maximum. Může za to slabší dolar i centrální banka

    Zlato posílilo na půlroční maximum. Může za to slabší dolar i centrální banka27. 11. 2023 • Cena zlata vyšplhala na půlroční maximum a dostala se do blízkosti 2 020 dolarů (zhruba 45 tisíc korun) za troyskou unci (31,1 gramu). Za jejím růstem stojí slabší kurz amerického dolaru a očekávání, že americká centrální banka (Fed) již nebude zvyšovat úrokové sazby.

    2 minuty čtení na idnes.cz

    fxstreet.czZlato na nových maximech, může drahý kov dále posilovat

    Zlato na nových maximech, může drahý kov dále posilovat26. 11. 2023 • V pátek zlato uzavřelo na historických maximech, cena atakovala skoro 2150 USD za trojskou unci. To je poněkud zvláštní. Tradičně jsou pro ceny zlata klíčové reálné sazby, což jsou vlastně náklady pro držení tohoto kovu. Bez ohledu na to, jak přesně je změříme, pohybujeme se kolem nejvyšších úrovní sazeb. A to minimálně od Finanční krize v letech 2008 až 2009. Otázka zní, proč zlato stále získává na hodnotě a může cena této komodity dále růst?

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czČeši mají málo zkušeností s investicemi do zlata, přesto mu věří nejvíc

    Češi mají málo zkušeností s investicemi do zlata, přesto mu věří nejvíc26. 11. 2023 • Více než polovina respondentů v podzimním průzkumu agentury Median uvedla, že ve světle posledního vývoje se zlato vyplatí jako investiční produkt a 39 procent lidí věří, že cena zlata v horizontu pěti let poroste. S tím, že zlato by mělo být nedílnou součástí investičního portfolia, pak souhlasí dokonce 62 procenta dotázaných.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    motorguru.czInvestiční zlato a další drahé kovy

    Investiční zlato a další drahé kovy26. 11. 2023 • Investice do drahých kovů, jako je zlato, stále přitahují pozornost investorů hledajících stabilitu ve světě finanční nejistoty. Zlato vyniká svou schopností udržet hodnotu v čase, což ho činí atraktivním zajištěním proti fluktuacím na trzích. Zatímco zlato dominuje drahým kovům, další kovy, jako jsou stříbro, platina a paladium, mají své vlastní investiční příležitosti. Stříbro, například, nachází

    2 minuty čtení na motorguru.cz

    sportdenik.czInvestiční zlato je stabilní a bezpečná cesta k finančnímu růstu

    Investiční zlato je stabilní a bezpečná cesta k finančnímu růstu26. 11. 2023 • Investování do drahých kovů, jako je zlato, se stalo populární strategií pro ty, kteří hledají stabilní a bezpečný způsob, jak ochránit své finanční prostředky před nejistotou na trzích. Mezi různými drahými kovy vyniká investiční zlato svou dlouhou historií jako držitel hodnoty a zajištění proti inflaci. Jedním z hlavních důvodů, proč se investoři obrací k investičnímu

    2 minuty čtení na sportdenik.cz

    zlato.czNa vývoj ceny zlata je i matematika krátká

    Na vývoj ceny zlata je i matematika krátká25. 11. 2023 • Technické analýzy vývoje ceny zlata u různých expertů se nápadně shodují. Základní otázkou pro ně zůstává, zda jde o dvojitý vrchol, kdy cena zlata v květnu a říjnu vyšplhala na roční maxima, nebo zda cena zlata dál poroste a vytvoří si nový schod k dalšímu kroku vzhůru.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).